blizniaki2000
Fanka BB :)
Landryneczko, widocznie tyle Małemu wystarcza, mojej chyba też, ale troche sie martwię czy to nie za mało jak na ten wiek, chociaz ja też byłam niejadkiem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Landryneczko, widocznie tyle Małemu wystarcza, mojej chyba też, ale troche sie martwię czy to nie za mało jak na ten wiek, chociaz ja też byłam niejadkiem
Hej dziewczynki. Mam pytanie do cycusiowych. Moja Julka chyba się już nie najada piersią, w nocy wstaje co 2 godziny, a przesypiała kiedyś całą nockę.Wczoraj szwagierka dała mi gazetę, a tam:
Sygnały, że smyk gotowy jest już na kulinarne wyzwania:
1.Potrafi sam siedzieć i kontrolować ruchy główki
2.Próbuje wkładać do ust zabawki lub łyżeczkę
3.W ciągu dnia domaga się piersi częściej niż co 2-1,5 godziny
4.Po wypiciu zwykłej porcji mleka chce dostać więcej denerwuje się jeśli pierś lub butelka są już puste. Po posiłku szybko staję się płaczliwy i marudny.
5.zaczyna budzić się w nocy, mimo że wcześniej w miarę już ją przesypiał
6.interesuję się zawartością talerza mamy i taty
7. Wyciąga rączki w stronę osoby, która właśnie coś je.
Przeczytałam to i u mojej Julki kilka takich objawów występuje, ale ja mam problem emocjonalny i chyba nie chcę jej nic dawać jeszcze, a z drugiej strony nie chcę, żeby była głodna, nie chcę jej także zapychać czymś na noc, sama nie wiem co mam robić...:---( Naprawdę nie wiedziałam, że JA aż tak się do tego karmienia przywiąże ....
pyciolku, a ja zaczęłam używać parafinę ciekłą-4zl w aptece i rewelacja, tania i skuteczna:-)to stosujemy....a macie tez kremiki z tej serii?
Jula od kilku dni nauczyła się piszczeći wielu rzeczy domaga się mega piskiem, już nie płaczem
Witam!!
Dziewczyny jakiego kremiku używacie do twarzy przed wyjściem z maleństwem?? Ja jej smaruję NIVEA na każdą pogodę - ale tam nie ma filtra - a na lato może jakiś z filtrem by był lepszy, nie?? Dajcie jakieś znaki i namiary
filip zjad wlasnie caly sloiczek marcheweczki i placze bo chce jeszcze a ja juz nie mam marchewki wiec na raczkach czekamy na wode do mleczka kurna mleczka to tak srednio jada a sloiczki to wcina