reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Pytia - no właśnie u mojej małej też policzki zaczerwienione :tak: mąż mówi że jest chyba z NIVEA taki na lato - muszę się jutro przejść i poszukać.:tak:

ooooo!!! źle się rozprowadzał z nivea?? to dobrze wiedzieć kupię inny może ten właśnie z ziajki....

Ale dodatkowo je jeszcze cyca???
Bo to chyba troche mało, moja też ostatnio tak dziwnie, mało je, mówiłam o tym dzisiaj lekarce, mam iść w czwartek zważymy ją i zobaczymy, jeśli okazę sie ze nie przybiera to porobimy wyniki. Od jakiegos czasu wyliczyłam że je 500-550 ml dziennie i dodatkowo pół słoiczka zupki lub deserku, a jak była mniejsz topotrafiła zjeść 700-800 ml,

Ja wlasnie chce zobaczyc ile maly tak naprawde jada i odciagam pokarm od 2 dni i 120ml przygotowywuje i je tylko 80ml ciagle mojego mleka tylko butelka mu podaje... z tego co widze to jada dosc malo a przybiera niezle :confused: 7100wazyl i 65.5cm... i kupki robi 2 razy dziennie, jest bardzo wesolym dzieckiem smieje sie i ciagle gaworzy, wczoraj zasnol o 20 i obudzil nas dzis rano tata o 10... :szok: jak zobaczylam ktora godzina i ze maly sie nie budzil w nocy bylam w szoku:szok:

filip zjad wlasnie caly sloiczek marcheweczki i placze bo chce jeszcze:szok::szok::szok: a ja juz nie mam marchewki wiec na raczkach czekamy na wode do mleczka:szok::szok::szok: kurna mleczka to tak srednio jada a sloiczki to wcina:baffled::baffled::baffled:

Dziewczyny, śmieją się już Wasze dzieciaczki w głos?? Bo moja od niedawna, jeszcze nie codziennie, ale jak już zacznie, to aż krztusi się od tego śmiechu:-D:-D:-D

I jeszcze jedno mam pytanko- jak długo Wasze dzieciaczki potrafią same poleżeć/posiedzieć same?? Bawiąc się zabawkami na przykład??

moj maluszek gaworzy i smieje sie w glos juz od ponad dobrego miesiaca... ja nauczylam malego lezec samemu w lezaczku i bawi siei gada do myszki miki :-D maly juz sam zaczyna mi siadac jak go posadze to siedzi kilka minut a jak sie zmeczy to pada na ktoras ze stron :-D:-D

filip zjad wlasnie caly sloiczek marcheweczki i placze bo chce jeszcze:szok::szok::szok: a ja juz nie mam marchewki wiec na raczkach czekamy na wode do mleczka:szok::szok::szok: kurna mleczka to tak srednio jada a sloiczki to wcina:baffled::baffled::baffled:

ile razy dziennie dajesz sloiczki i czy po jabluszku u twojego malca sie zmienily kupki... bo moj nie dosc ze 2 zrobil to jedna z nich troszke zielona... a druga juz zolciutka...

staram sie raz dziennie dawac ale np dzis rano zjedlismy 1/2 sloiczka wiec postanowilam teraz dac jeszcze:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i moje malenstwo wcielo teraz caly sloiczek:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a kupki po jabluszku sa o mniej zbitej konsysencji a kolor u nas jest caly czas zielony juz taka urode mamy po mleku;-)

reklama
Do góry