reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Bliźniaki mój mąż by powiedział, ze charakter to nir kwestia imienia a znaku zodiaku. :-)

Jego córka Magdalena właśnie, może i ma charakterek ale jest taka ambitna i tak prze do przodu, tak bardzo chce się uczyć, że az jej zazdroszcze że taka nie byłam. Zdaje w tym roku mature i idzie na medycynę. Moim zdaniem dostanie sie na 100%. Czasami jest uparta okrutnie i nie chce nawet myśleć o jakimkolwiek kompromisie ale jak powiadam - mój M. zwala wszystko na znak zodiaku a Madź jest Lew. :-D

Co do pytanek:

1. W czym śpią wasze dzieciaczki???

Jas w bodziaku na długi rękaw i śpioszki. Czasem pajac. Ale on śpi już na brzuszku więc w pajacu te napki mu się wbijają troszkę w brzuszek.

2) Pod czym śpią???

W nocy pod grubszym kocykiem w dzień pod cieńszym. Kołdra jeszcze za duża.

3) Jaka macie teraz temperaturę w pokoju??Czy uzywacie dalej nawilżaczy???

U nas w domu jest strasznie ciepło bo mamy okna na południowy zachód więc cały dzień jesy słońce. Tak jak dziś cały czas był balkon otwarty a jest w domu 26 stopni. W sypialni około 23 bo mamy grube zasłony które trochę ograniczają wpadanie słońca. Nawilżacz zdemontowaliśmy jak trochę zmienialiśmy ustawienie mebli. Ale zastanawiam się czy do niego nie wrócić bo Jaś ma strasznie suchą śluzówkę w nosku a nie chcę mu stale psikać do nosa jakimiś wynalazkami.

4) W jakiej pozycji jeżżą Wasze maleństwa w spacerówce, widziałam na zdjęciach że większośc prawie na siedząco...

Spacerówkę dostaniemy dopiero w czerwcu, a na godnolę szanowny Janosław nie raczy spojrzeć. Spacerujemy na balkonie :-) zrobiłam plac zabaw. Rozłożyłam puzzle piankowe na to 4 koce, matę edukacyjną i się bawimy :-) Na szczęście mamy loggię zabudowaną.

5) Jak ubieracie swoje dzieciaczki jak jest taka pogoda jak dzisiaj??

Bluzeczka z długim rękawkiem, spodenki, skarpetki i bluza polarkowa. Ale to wersja na balkon więc bluza rozpięta. Bez czapki.

A mój syn dziś oszalał. Przekręca się na zmianę z pleców na brzuch i odwrotnie. Wreszcie chyba załapał o co w tym chodzi i szaleje :-D

reklama
Mamuśki mam do was kilka pytań:-D:-D:-D

1) W czym śpią wasze dzieciaczki???
2) Pod czym śpią???
3) Jaka macie teraz temperaturę w pokoju??Czy uzywacie dalej nawilżaczy???
4) W jakiej pozycji jeżżą Wasze maleństwa w spacerówce, widziałam na zdjęciach że większośc prawie na siedząco...

My przezywamy kolejny bunt...Jula nie chce leżec w spacerówce, i zastanawiam się że może powinnam podnieść jej trochę oparcie??:sorry::sorry::sorry:

5) Jak ubieracie swoje dzieciaczki jak jest taka pogoda jak dzisiaj??:eek::eek::eek:

Dziekujemy za wszystkie odpowiedzi(juz tak z góry, bo wiem że mogę na was liczyć):-D:-D:-D:-D
To i ja sie wypowiem.:tak:

1. body z krotkim i pajacyk bawelniany lub body z dlugim +spiochy
2.Ze mna pod jedna koldra:zawstydzona/y:
3. 22-23 stopnie.
4. Jezdzimy gondolka
5.jak jest pogoda taka jak ostatnio czyli jak ja miala dlugi rekach ale cienki to maly mial spodenki (zazyczaj dresiki) skarpetki, buty, body na krotki cienka bluzeczka z dlugim i bluza, czapeczka oczywiscie.
Jak jest goraco tak jak dzis i ja mam krotki rekawek to maly to samo ale zamiast bluzy bluzka cienka z dlugim.

Ogolnie zauwazylam ze zupelnie inaczej podchodze do Ksawerka niz do Cypriana. Wydawalo by sie ze powinno byc na odwrot a ja wlasnei Cypriana hartowalam, wprowadzalam jedzenie szybko i w ogole nie patrzalam na oznaczenia sloiczkowe ( w wieku 5 mies mial juz za soba pierwszego danonka:-D) nie do pomyslenia bylo zeby spal z nami...a teraz staram sie cieplo ubierac Ksawerka, cycusiujemy tylko narazie, ani razu nie spal w swoim lozeczku:zawstydzona/y: zaczelo sie z wygody bo jadl co 2 godziny i dlugo ssal a teraz to juz sie tak przyzwyczailam ze gdyby zechcial spac osobno to czulabym sie jakby mi zabrano polowe mnie:zawstydzona/y: Moze jestem tak z nim zwiazana przez karmienie piersia, moze dlatego ze wczesneijsze dziecko poronilam i o niego tez walczylam w szpitalu, moze dlatego ze on jest taki mamusi cycuś i mi go poprostu żal...?
Mamy "wielodzietne":-D jak jest u Was?

tak czytam jak ubieracie Wasze dzieciaczki to nie wiem czy nie wyletniam mojej Bianki dzisiaj miała na sobie tylko body bez rękawków,tuniczka z długim rękawem i półśpioszki- no i cieniutka czapeczka,bo Bianusi strasznie poci się główka i zaczynam się martwić czy wszytsko ok:baffled: podusia czasami cała mokra i czapeczka też:zawstydzona/y:

Cyprysiowa - ja chyba jednak rozsądniej podchodze do Inki, staram się nie popełniać błędów, tzn. tego co Misi jednak nie wyszło na dobre, ale jednocześnie staram się patrzeć na nią indywidualnie i czasem moje wyobrażenie w jej przypadku nie jest najlepsze i musze to zweryfikować pod jej kątem, bo przecież każde dziecko jest inne... Myślę, że teraz bardziej doceniam te chwile tylko z dziećmi, bo wiem, ze szybko miną i zostaną tylko zdjęcia, z Misią czekałam na każdą następną umiejętność z wywieszonym językiem, z Inką mi się nie spieszy, wiem, że wszystko ma swój czas i miejsce. Ale mimo wszystko jednak patrzę na Inkę przez pryzmat doświadczeń z Misią i musze się często reflektować, że to dwie różne osoby...

tak czytam jak ubieracie Wasze dzieciaczki to nie wiem czy nie wyletniam mojej Bianki dzisiaj miała na sobie tylko body bez rękawków,tuniczka z długim rękawem i półśpioszki- no i cieniutka czapeczka,bo Bianusi strasznie poci się główka i zaczynam się martwić czy wszytsko ok:baffled: podusia czasami cała mokra i czapeczka też:zawstydzona/y:
Powiedz lekarzowi ze tak sie poci glowka bo czasem moze to byc oznaka niedoboru wit d3

Inka jak się rozpłacze mocno na spacerku to ma taką wilgotną główkę zaraz pod czapeczką. Ale ona sie zaraz pruje jak nawiedzona....

Witam
mu musimy sie pochwalic ze dzisiaj corcia zjadla pierwszy raz kaszke, jadla ladnie lyzeczka i pieknie otwierala buzke:tak::-), zaczynamy pomalu wprowadzac jedzonka;-):-)

KANKIYA ja tez wczoraj wyletniłam Bartka. Ubrałam go w body z długim rękawkiem i spodenki 3/4. One były długie tylko nie wiedzieć kiedy zrobiły się 3/4. Zal mnie się z nimi rozstawac wiec nosimy rybaczki:):tak:

reklama
Do góry