reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

My juz po co miesiecznej wizycie u pediatry i po dlugimmmm spacerku musielismy wracac bo zaczelo padac maly wazy 7100 i mierzy 65,5cm,:rofl2:wszytko jest z malym w pozadku i zabki mu juz ida doktorka kazala zaczac dawac jabluszko i gruszke wiec niedlugo zaczniemy wprowadzac nowosci...:-D
a mamusi dzis sloneczko przygrzalo i wpadla na genialny pomysl pobujac malego troche na hustawce no i nie wiedzialam ze maly bedzie mial taka radoche:-D:-D co prawda hustawka troche za duza ale i tak mial radoche...

Załączniki

• 104_2020.jpg
    104_2020.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja ubieram podobnie jak Madzieńka. Śpi w body z krótkim rękawem i bawełnianym pajacyku, pod kołderką. W domu mam około 23 stopnie bo mam cały dzień słońce w okna. Na dwór zakładamy : body z krótkim rękawem, pajacyk bawełniany lub body z długim rękawem i rajtuzki, na to dresik i buciki; jak wieje albo jest ciut chłodniej to zamiast bluzy od dresu zakładam bluzę polarkową, oczywiście jeszcze cienka czapeczka. Kocyk biorę na wszelki wypadek.

Paola, ja mam po Misi od 9-18 i od 9-25, ten drugi jest dla nas zdecydowanie wygodniejszy, nie polecam tego 9-36, bo one nie mają zmiany nachylenia siedziska, a takie małe dziecko jeszcze często przysypia w aucie i wtedy mu wygodniej. Miśka teraz ma fotelik 15-36 i jak uśnie to wisi na pasach bez sensu... no ale ona już duża krowa,hehehe, to może sobie chwilę powisieć!

witajcie
Cyprysiowa życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Ksawego
jeżeli chodzi o zabawy to moja Nunka uwielbia rymowankę "idzie rak", mieje sie pełną buźką:tak:
villaska - no nie wiem, ale Misia od początku źle reagowała właśnie na ryż, miała okropne biegunki, to samo było po marchewce. Nam gastrolog poradziła Sinlac NESTLE Sinlac 650 g ale on jest chyba od 6 miesiąca dopiero, musiałabyś sprawdzić. Misia w ogóle nie lubiła kaszek, ale jesli już jadła to właśnie tą. Ja bym na twoim miejscu wyłączyła z diety ten kleik na jakies 2 tyg i zobaczyła czy nie bedzie poprawy, może akurat.... bo w sumie nic innego nie można zrobić, dobrze, że ten wymaz wzięła, pewnie na pasożyty, albo bakterie, trzemam kciuki za dobre wyniki
Sinlac można podawac od 5 miesiąca, ja daje Nunce właśnie tę kaszkę, poleciła mi ją pediatra bo można ją podawać jak się karmi piersia

a co do ubierania to ja na noc ubieram Lenkę w body z długim rękawem i sipochy albo rampersy, lub body z krótkim rekawem i pajacyki, na dwór ubieram ja przewaznie w body z długim rękawem na to koszulka i bluza z kapturem albo jak jest zimno to kurteczka, biorę jeszcze kocyk tak na wszelki wypadek. My jeździmy jeszcze w gądoli.

Tobie wstyd :baffled::baffled: Ja się wczoraj kapłam, że małą za grubo ubieram jak przyszła do mnie koleżanka z synkiem, który ma 3 miesiące ubrany był w body na długi rękaw i spodnie i skarpetki i cieniutka czapeczka, a moja pięciaomiesięczna julka w body na krótki rękaw, rajtuzki, spodenki, buciki,bluzeczka, kurteczka i czapka. Ale tego dużo. Już dzisiaj ją lżej ubrałam, ale jakoś się boję zakładać spodenki bez rajtuzek

No ja też chyba zacznę ją lżej ubierać, bo chyba nasza opiekuńczość i strach jest wygórowany:sorry:

Misiówka dzięki za rady w sprawie fotelika;-)A jakiej firmy macie?

Dziewczyny mam dola :-( Ksawi ma ten katarek i w nocy troche kaszle od niedawna. Mowie sobie ze kaszle bo zaqciaga katarek. Dzis rano mowie trzeba z nim do lekarza isc jakis wymaz z nosa zrobic czy cos bo ma ten katar od juz miesiaca (od ostatniego zapalenia oskrzeli) A tu lekarka ledwo przykladajac stetoskop stwierdza ze mamy bardzo brzydkie zapalenie oskrzeli :-( Znowu dostalismy mocny antybiotyk, pelno lekow... Lekarka mowi ze on jest za slabiutki zeby sobie samemu poradzic z reszta infekcji dlatego po tamtym zapaleniu caly czas nie mogl dac rady z katarkiem i wywolalismy kolejne zapalenie:-( Moje biedactwo... Jak by sie pogorszylo to mamy jechac do szpitala.

Biedny Ksawerek-oby teraz szybciutko wyzdrowiał :tak:

Mamuśki mam do was kilka pytań:-D:-D:-D

1) W czym śpią wasze dzieciaczki???
2) Pod czym śpią???
3) Jaka macie teraz temperaturę w pokoju??Czy uzywacie dalej nawilżaczy???
4) W jakiej pozycji jeżżą Wasze maleństwa w spacerówce, widziałam na zdjęciach że większośc prawie na siedząco...

My przezywamy kolejny bunt...Jula nie chce leżec w spacerówce, i zastanawiam się że może powinnam podnieść jej trochę oparcie??:sorry::sorry::sorry:

5) Jak ubieracie swoje dzieciaczki jak jest taka pogoda jak dzisiaj??:eek::eek::eek:

Dziekujemy za wszystkie odpowiedzi(juz tak z góry, bo wiem że mogę na was liczyć):-D:-D:-D:-D

1) body z długim rękawem i śpiochy
2) pod kołderką
3)24 stopnie-a okna nie otwieram, nawilżacz stoi i porasta kurzem :-)
4) my nadal jeździmy w gondoli
5) u nas dzisiaj 25 stopni w cieniu, więc jak byłam na balkonie, to Olke miał na sobie tylko body z krótkim rękawkiem, cieniutki kaftanik z długim, skarpetki i czapeczkę. Jak idziemy na spacer to: body z długim, pajacyk skarpetki, bluza z kapturem i czapeczka, do przykrycia kocyk.

Co do ubierania maluchów-czy nadal zakładacie im czapeczki na dwór, bo ja sobie jakoś nie wyobrażam takiego maluszka bez czapeczki, ale może przesadzam....

A więc:
1.Przeważnie w bawełnianym pajacyku.
2.Pod grubszym kocykiem.(bo kołdrę skopuję z siebie:tak:
3.20 max 23-okna zamknięte:zawstydzona/y:bo się boję otworzyć:sorry:
4.My jeszcze w gondoli:happy:
5.Body z długim rękawem,spodnie,skarpetki i sweterek i czapeczka i na to kocyk:tak:

No i WSIO;-)

A ja mam pytanko dotyczące fotelików-ja mam taki do 9 kg, a że Mała waży już 8 to rozglądam się za takim z wyższym poziomem tylko nie wiem czy wziąść taki od:
9-18kg,
9-25kg,
9-36kg.

Mam teraz Jane i jestem strasznie niezadowolona-jakie polecacie?

My jeździmy w takim do 9 kg, firmy Chicco.

Napisał Madzienka
Mamuśki mam do was kilka pytań:-D:-D:-D

1) W czym śpią wasze dzieciaczki???
2) Pod czym śpią???
3) Jaka macie teraz temperaturę w pokoju??Czy uzywacie dalej nawilżaczy???
4) W jakiej pozycji jeżżą Wasze maleństwa w spacerówce, widziałam na zdjęciach że większośc prawie na siedząco...

My przezywamy kolejny bunt...Jula nie chce leżec w spacerówce, i zastanawiam się że może powinnam podnieść jej trochę oparcie??:sorry2::sorry2::sorry2:

5) Jak ubieracie swoje dzieciaczki jak jest taka pogoda jak dzisiaj??:eek::eek::eek:

Dziekujemy za wszystkie odpowiedzi(juz tak z góry, bo wiem że mogę na was liczyć):-D:-D:-D:-D

1.body na krotki rekaw badz na szelkach oraz spioszki albo pizamka dwu-czesciowabo Alex uwielbia spac bez skarpetek;-)
2.w dzien kocyk,w nocy kolderka
3.22 stopnie....nigdy nie uzywalam nawilzacza,bo nigdy nie hrzalam w pokoju:tak::tak:
4.wciaz gondola
5.w Dublinie jak jest cieplutko...tak ze ja sama mam bluzke z krotkim rekawkiem i bluze....to maly ma body n akrotkim rekawku,koszulke z krotkim,i bluze z kapturem...oraz jakies spodenki,skarpetki i adidaski.i czapajka...a jak zawieje albo jest cien to nakrywam kocykiem

ale gdyby byla taka pogoda jak teraz w Polsce
to pewnie bodziak na krotkim jakas bluzeczka z dlugim...oraz spodenki i skarpetki i czapeczka z daszkiem (taka na uszy)
Alex nie lubi ciepla...:tak::tak: dokladnie jak tatus....;-);-):-D:-D

reklama
Tobie wstyd :baffled::baffled: Ja się wczoraj kapłam, że małą za grubo ubieram jak przyszła do mnie koleżanka z synkiem, który ma 3 miesiące ubrany był w body na długi rękaw i spodnie i skarpetki i cieniutka czapeczka, a moja pięciaomiesięczna julka w body na krótki rękaw, rajtuzki, spodenki, buciki,bluzeczka, kurteczka i czapka. Ale tego dużo. Już dzisiaj ją lżej ubrałam, ale jakoś się boję zakładać spodenki bez rajtuzek
My robimy tak samo:zawstydzona/y:, bo ciągle mi sie wydaję ze Małej zimno, bo ja zmarźluch jestem.
Natomiast co do czapki, to jakiej cieniutkiej bym nie ubrała, to i tak zaraz spocona:eek:. dzisija ubrałam w body z krótkim rękawkiem, na to body z długim rękawkiem, rajtuzki i sukieneczka i cienka czapeczka.

Na noc ubieram body z krótkim rękawkiem, na to bawełniany pajacyk i wkładam ją w cieniutki śpiworek, niczym już nie nakrywam. Niestety u nas w sypialni bardzo gorąco, około 25 stopni, mimo ze okino cały dzień otwarte, a na noc rozszczelnione:baffled:, nawilżacza nie używałam wcale.

Cieszę sie, że macie dobre doświadczenia z Magdalenkami, mam nadzieje, ze moja też takie będzie

Do góry