reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Aniamanu, cieszę sie że już jest dobrze, jesteś naprawde dzielna i tyle już przeszłaś z Maluchami, teraz już musi być tylko dobrze. No i super ze święta już w domku cała rodzinka, buziaki dla Ciebie i Małej.

Arlets, super, moze to taki mały prezencik dla Ciebie od synka, ze załapał cyca, gratuluję i trzymam kciuki, zeby się udawało dalej i zeby chciał ssać.

A moją mała w nocy bolał brzuszek, nie wiem czy zaszkodziło jej cos co zjadłam czy to przez nadmiar nadmiar herbatki, ja wypiłam wczoraj trzy razy herbatke na laktację, a ona jest też wiatropędna i małej dałam koperek, no i tak się wysilała do pierdzenia jakby na siłę i płakała przy tym. a wogóle to cos jej sie pozmieniało, bo wcześniej robiła kupę przy każdym jedzeniu, a teraz nie robi już trzeci dzień.

reklama
Blizniaki - ja wczoraj w nocy miałam podobnie z Inką, darła się do 2! Nie mam pojęcia dlaczego... Iteż zaczęła rzadziej robić kupki, wcześniej po każdym karmieniu, a teraz tak 3-4 razy dziennie i jedna jest zawsze wymęczona w płaczu.

współczuje wam kobietki problemów z brzuszkami waszych pociech :crazy: ja bardzo uwazam na to co jem wszystko gotowane zero gazowanego zero mocniej przyprawionego itp. mam nauczkę bo raz mężulek osolił wode na kasze i mały w nocy ciągle płakał i nie chciał spać :-(a teraz..normalnie aniołek :rofl2: w nocy ładnie srednio się budzi co 3h,a w dzien podobnie no i ze 2 razy w ciagu dnia otwiera oczęta i "bawić mnie proszę" :-Dostatnio ok 2-3godz buszował....a jutro myslimy zacząć już werandowanie..bo mimo lekkiego mrozu to pogoda super zero deszczu zero śniegu i wiatr nie za duży :-)

kochane a ja mam pytanie które mnie męczy ju ż od kilki dni...
czy któras z was uzywa smoczka ale karmi nadal tylko piersią??bo czasami mam chwile słabości i chciałabym uzyc smoczka ale nie wiem czyu to nie zakłuci tego i owego :-p i czy później mały nie będzie uzależniony od smoka

kochane a ja mam pytanie które mnie męczy ju ż od kilki dni...
czy któras z was uzywa smoczka ale karmi nadal tylko piersią??bo czasami mam chwile słabości i chciałabym uzyc smoczka ale nie wiem czyu to nie zakłuci tego i owego :-p i czy później mały nie będzie uzależniony od smoka

Ola ja używam smoczka i karmię tylko piersią. Ostatnio Olek coraz rzadziej chce smoka :-) Jeżeli Twój Mały teraz nie ma problemów z chwytaniem piersi, to na pewno smoczek mu nie zaszkodzi :-) Powodzenia.

Arlets - to cudownie! Bardzo się cieszę razem z Wami. Może to magia świąt podziałała na maluszka ;)

bliźniaki, Misiówka - u nas z kupką to samo, teraz dużo rzadziej niż wcześniej. Ale pediatra twierdzi, że to normalne.

Ola - jak możesz to wstrzymaj się ze smokiem przynajmniej do ukończenie przez dzidzię trzeciego, czwartego tygodnia (wtedy stabilizuje się już wyuczony odruch ssania)

Ola - ja karmię piersią i podaję smoka, ale Inka wcale go nie lubi, czasami tylko da się ubłagać, a tak niestety mama na smyczy!!

postaram sie wytrzymać,ale cieżko bo mały chce cycka possac a mi tak leci ze chwile mały sie poobija przy cycu i juz sie krztusi :crazy: narazie smoczka nie bede wyparzac..mniej kusic mnie będzie :rofl2:

reklama
Do góry