reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Mamy tylko cycuchowe mam pytanko. Od jakiegos czasu maly meczy sie kupa a jak juz zrobi to jest dosyc gesta ... niewiem od czego bo przeciez on nic oprocz mleczka.
ja też miałam z Nunką taki problem, jak skończyła 3 miesiące zaczęła robić kupki raz na 8-9 dni i to z wielkim płaczem, męczyła się bidulka, skonsultowałam to z pediatrą i kazała podawac mi malutkiej troszke jabłuszka, u nas zadziałało, kupki sa co 1-2 dni, dodam że nie daję jej jabłuszka codziennie a jak już jej podam to jest wielki prostest, ale czasami sie uda dac ze 3-4 łyżeczki

reklama
Jasiek za mało przybierał na wadze i tak profilaktycznie kazała zrobić krew i mocz.

On je tak od 90 do 120 ml co dwie - trzy godziny. To moim zdaniem DUZO za mało bo moja siostrzenica młodsza od Jasia 6 tygodni zjada już po 100ml.

Oprócz tego, że Jasiek za mało wazy to nie widać po nim że ma anemie bo jest wyjatkowo ruchliwym dzieckiem. NIe ulezy spokojnie 5 minut cały czas mu chodzą ręce i nogi :rofl2:
A nic innego mu sie nie dzieje? Ile przybiera miesiecznie? Moze ma alergie? Podobno wlasnie dzieci wtedy slabo przybieraja na wadze.

Agacia jesli mam byc szczera to ja niewidzialam wogole ze on jest blady:zawstydzona/y: tzn jak jechalismy do szpitala bo wymiotowal to widzialam ze jest bladziutki ale potem juz bylo jak dla mnie dobrze i wsumie nawet teraz nie widze roznicy :sorry: co prawda juz jest prawie dobrze ale jeszcze conajmniej przez dwa miesiac zelazo musimy brac . teraz przez miesiac poniewaz niewiele brakowalo do normy i jeszcze jeden miesiac jak juz bedzie w normie :rofl2:

To jakie mial te wyniki na samym poczatku? Ile hemoglobiny?

Mamy tylko cycuchowe mam pytanko. Od jakiegos czasu maly meczy sie kupa a jak juz zrobi to jest dosyc gesta ... niewiem od czego bo przeciez on nic oprocz mleczka.

No to widzę, że to jakaś seria u dzieci cycusiowych, bo i u nas kupki są rzadziej i gęste, czasem nawet muszę rureczką pomóc, bo się męczy sama.

A czemu macie anemie? Czy Niunia tez nie chce jesc?

Oj moja Niunka to je az jej sie uszy trzęsą! Co bym jej nie dała, oprócz lekarstw oczywiście:) Ja czytałam że u niemowląt to jest taka fizjologiczna anemia i polepsza sie jak dzieci zaczynają jeść zupki i deserki.

A co was skłoniło do podejrzeń, że maluszki maja anemię?

Ja muszę robić badania krwi ze wzgledu na serduszko.

Dziewczyny, a ja z innej beczki. Co wy myślicie o tym żeby w czerwcu jechać z małą na wesele. Dodam, że mała będzie miała ponad 6 miesięcy i pojechalibyśmy nad morze, tzn. wesele jest nad morzem, a ja mam tam większość rodziny także połączone by to było z 5 dniowym urlopikiem nad morzem.Ale kurcze nie wiem czy jechać czy nie?

No ja tez mam własnie wesele ale w sierpniu i tez nie wiem czy jechac.

ja Bartkowi podałamm przedwczoraj 2 łyżeczki soku merchewkowego i od tego czasu nie ma kupki! :szok::confused2::-:)crazy::baffled::baffled::baffled: a zawsze robił przynajmniej 2 razy dziennie... :-( nic innego nie dawałam i sama też nie szalałam z jedzeniem, więc to od tej marchewki?! dzisiaj jest marudny i obawiam się, że może ma problemy ze zrobieniem kupki i to od tego :zawstydzona/y:

Moja tez po pierwszym razie nie zrobiła dwa dni kupki ale nie przerwałam dawania marcheweczki i potem robiła już pieknie. Tylko pamiętaj że kupka moze zrobić się dużo gęstsza i bardziej śmierdząca;)

Moim zdaniem Dagulla 11,5 to już jest idealny wynik, bo dla dzieci przyjmuje się że 11 to jest środkowa norma!! Moja ma teraz 10,4.

Nie wiem już jak mam jej podawac te wszystkie lekarstwa bo moja niestety ale wszystkim pluje:( Żelazem, Cebionem, Vigantolem, kwasem foliowym... Wszystko jest be! Dzisiaj to aż mi sie zakrztusiła biedulka tak bardzo chciała się pozbyc z buzi tego żelaza:(

reklama
Nie wiem już jak mam jej podawac te wszystkie lekarstwa bo moja niestety ale wszystkim pluje:( Żelazem, Cebionem, Vigantolem, kwasem foliowym... Wszystko jest be! Dzisiaj to aż mi sie zakrztusiła biedulka tak bardzo chciała się pozbyc z buzi tego żelaza:(
A próbowałaś jej wstrzyknąć po trochę lekarstwa w policzek. Tzn. tak pod kątem. Ja tak Julce dawałam syropek bo bardzo nim pluła. Trochę w policzek i zaraz połykała.

Do góry