reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Mamy tylko cycuchowe mam pytanko. Od jakiegos czasu maly meczy sie kupa a jak juz zrobi to jest dosyc gesta ... niewiem od czego bo przeciez on nic oprocz mleczka.

ja Bartkowi podałamm przedwczoraj 2 łyżeczki soku merchewkowego i od tego czasu nie ma kupki! :szok::confused2::-:)crazy::baffled::baffled::baffled: a zawsze robił przynajmniej 2 razy dziennie... :-( nic innego nie dawałam i sama też nie szalałam z jedzeniem, więc to od tej marchewki?! dzisiaj jest marudny i obawiam się, że może ma problemy ze zrobieniem kupki i to od tego :zawstydzona/y:

Jasiek za mało przybierał na wadze i tak profilaktycznie kazała zrobić krew i mocz.

On je tak od 90 do 120 ml co dwie - trzy godziny. To moim zdaniem DUZO za mało bo moja siostrzenica młodsza od Jasia 6 tygodni zjada już po 100ml.

Oprócz tego, że Jasiek za mało wazy to nie widać po nim że ma anemie bo jest wyjatkowo ruchliwym dzieckiem. NIe ulezy spokojnie 5 minut cały czas mu chodzą ręce i nogi :rofl2:

Mamy tylko cycuchowe mam pytanko. Od jakiegos czasu maly meczy sie kupa a jak juz zrobi to jest dosyc gesta ... niewiem od czego bo przeciez on nic oprocz mleczka.

U nas też dziwne rzeczy się dzieją.. Kupka od jakiegoś 1,5 miesiąca jest co 4 dni i gęsta o konsystencji śmietany, bez grudek. Ale nie zauważyłam, żeby się męczył... Poza tym pediatra nie widzi w tym nic niepokojącego.

Kacper tez ma anemie:sorry:
u nas to wyszlo przypadkiem jak w szpitalu bylismy i mial morologie robiona , ale apetyt ma caly czas bardzo dobry tyle ze byl bladziutki... i tak sie juz trzeci miesiąc ,, męczymy " bierzemy zelazo w syropku ale maly je uwielbia i niema po nim problemow z brzuszkiem takze nie jest az tak zle . Maly jak widzi ze ide ze strzykawka to sie az trzesie ze szczescia:-D

Kacper tez ma anemie:sorry:
u nas to wyszlo przypadkiem jak w szpitalu bylismy i mial morologie robiona , ale apetyt ma caly czas bardzo dobry tyle ze byl bladziutki... i tak sie juz trzeci miesiąc ,, męczymy " bierzemy zelazo w syropku ale maly je uwielbia i niema po nim problemow z brzuszkiem takze nie jest az tak zle . Maly jak widzi ze ide ze strzykawka to sie az trzesie ze szczescia:-D
Nam pediatra kazała zrobic badanie krwi bo podejrzewa anemia własnie dlatego ze jest blady. Je ładnie tzn. 120 mł czasami 150 a zdarza się i 180 zł. Jest ruchliwy baaardzo. Kurde co się dzieje ze tak dzieciaczki choruja na anemie.

Dagulla a po tym zelazie juz nie jest taki blady?

reklama
Agacia jesli mam byc szczera to ja niewidzialam wogole ze on jest blady:zawstydzona/y: tzn jak jechalismy do szpitala bo wymiotowal to widzialam ze jest bladziutki ale potem juz bylo jak dla mnie dobrze i wsumie nawet teraz nie widze roznicy :sorry: co prawda juz jest prawie dobrze ale jeszcze conajmniej przez dwa miesiac zelazo musimy brac . teraz przez miesiac poniewaz niewiele brakowalo do normy i jeszcze jeden miesiac jak juz bedzie w normie :rofl2:

Do góry