reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

hmmmmmm wiesz co Fifi czasem tez ma taki dzien ze na widok butelki jest ryk i nic nie chce prawie zjesc w ciagu dnia ale pod wieczor nadrabia troche. ale taki dzien trafia sie co jakis czas i trwa cale szczescie tylko jeden dzien , mysle ze poprostu czasem jak to norlanemu czlowiekowi nie chce sie poprostu jesc. Kiedyś mial tak przez 2 tygodnie co ja sie wtedy wycierpialam zjadal po 30 ml i juz ryk bo nie chce ale tez przeszlo a teraz zjada srednio 120- 150 ml czasem na drugie sniadanko zje 90 ml ( raz zjadl mi 220!!!)nie jest to duzo jak na 4 miesieczne dziecko ale widocznie mojemu dzieciowi tyle wystarcza teraz wazy 7000 kg przy wadze urodzeniowej 2550 .A Twoje bobo jak przybiera na wadze miesiecznie??? miesci sie w normie???? zauwazylam po opowiesciach znajomych ktorzy podaja dziecku nutramigen ze dzieci pija poprostu znacznie mniej tego mleczka niz powinni pic wg tabelki wiekowej

No Kacperek niby wieczorem tez chce wiecej zjesc. Ostatnio jadl po 130-170 a wieczorem przed spaniem nawet i 200!! I to z kleikiem! Teraz je po ledwie 100 i to jak go zmusze. Wiem, ze niby dziecko to nie maszyna i nie bedzie jadlo" tyle" i ani mniej ani wiecej. Tylko znowu gorsze kupki sa. Niby tez przybiera dobrze przy masie urodzeniowej 2840 teraz ma gdzies 6500. Pani dr po zmierzeniu i zwarzeniu, powiedziala, ze on ma 70 dkg nadwagi!!! Dla mnie to taka ociupinka jest nadal.Ja jako matka chce dla niego jak najlepiej i poprostu juz nie moge patrzec jak cierpi.

reklama
Mamy tylko cycuchowe mam pytanko. Od jakiegos czasu maly meczy sie kupa a jak juz zrobi to jest dosyc gesta ... niewiem od czego bo przeciez on nic oprocz mleczka.
Cyprysiowa u nas to samo gęste kupki, a dzisiaj to aż się czerwona zrobiła jak kupkę robiła. Też się dziwiłam bo tylko na cycusiu i jem to samo co zwykle.

No Kacperek ma alergie pokarmowa i niestety juz 3 miesiac sie tak z nim mecze. Raz jest dobrze a raz poprostu zyc mi sie odechciewa. Tak jak pisalam ostatnio po wizycie u lekarza zaczelam podawac mleko z kleikiem ryzowym bo tez nie chcial mi jesc(dlatego tez bylam u lekarza). Kleik oczywiscie doradzila mi pani dr. Przez dwa tyg SUPER! Fajne kupki, papkowate, zero sluzu. I PACH! Z dnia na dzien przestal jesc. Zaczxal pluc, krecic glowa i krzyczec. Moze to przez ten kleik? Nie wiem, ale z drugiej strony to przeciez najmniej uczulajacy. Wszystkie zupki skladaja sie z ryzu. Jezeli go to uczula to co ja temu dziecku bede podawac? :frown:

a jeszcze jedno jak u nas byly kupki sluzowe i krwista nasz pediatra i jeszcze inny lekarz zalecil zrobienie posiewu z kalu na bakterie i grzyby. i okazalo soe ze mamy klebsielle i gronkowca zlocistego co tez moze wlasnie powodowac brzydkie kupki i problemy brzuszkowe:eek::eek:

No Kacperek niby wieczorem tez chce wiecej zjesc. Ostatnio jadl po 130-170 a wieczorem przed spaniem nawet i 200!! I to z kleikiem! Teraz je po ledwie 100 i to jak go zmusze. Wiem, ze niby dziecko to nie maszyna i nie bedzie jadlo" tyle" i ani mniej ani wiecej. Tylko znowu gorsze kupki sa. Niby tez przybiera dobrze przy masie urodzeniowej 2840 teraz ma gdzies 6500. Pani dr po zmierzeniu i zwarzeniu, powiedziala, ze on ma 70 dkg nadwagi!!! Dla mnie to taka ociupinka jest nadal.Ja jako matka chce dla niego jak najlepiej i poprostu juz nie moge patrzec jak cierpi.

a podajesz cos w rodzaju lacidobaby maluszkowi??????

villaska ale jakos sie ta alergia ujawnia czy tylko tym ze maly nie chce jesc....my mamy takie wysypki(wczorajsza po calpolku truskawkowym i nurofenie pomaranczowym)KopalniaWiedzy
No wysypke tez ma na czole i na policzkach. Daje mu ketotifen -truskawkowy on jest. To moze po tym?

Arlets bylam juz u dwoch lekarzy. Kazdy mowi, ze to alergia, ze kupki moga takie byc. Tylko, ze jego jeszcze brzuszek boli. Ja jak sobie pomysle, ze przez 3 miesiace mial mi dokuczac brzuch to nie miesci mi sie w glowie a moj skarbek juz tyle wytrzymal.

wiesz co zrob badania...ale nie denerwuj sie....sama widzisz raz je lepiej az jestes w szoku a czasami nie chce...dzieciaki tak maja...jak napisalas to nie maszyna....on ma swoj rytm i bedzie jadl jak bedzie chcial....ale zrob badania na wszelki wypadek....ja w Polsce tez wszytsko porobie ....;-);-)

a jeszcze jedno jak u nas byly kupki sluzowe i krwista nasz pediatra i jeszcze inny lekarz zalecil zrobienie posiewu z kalu na bakterie i grzyby. i okazalo soe ze mamy klebsielle i gronkowca zlocistego co tez moze wlasnie powodowac brzydkie kupki i problemy brzuszkowe:eek::eek:

Jak byl w szpitalu i mial bakterie ukladu moczowego to byly robione badania na posiew kalu i nic nie wyszlo.
Daje mu rano i wieczorem lacidofil

a u nas są rzadkie kupki - co parę dni tylko są jakieś z grudkami ale byłam specjalnie u lekarza i stw. że tak ma być- że takie akurat on robi i mam się nie przejmować ( jest tylko cyc)
ale 5 maja mamy swojego lekarza umowionego i zobaczymy co on powie!?

u nas Mały też ostatnio mniej je! wypijał i 160 ml a przez parę ostatnich dni 100ml i ma dość choć on am sporo nadwagi - więc wydaję mi się, że poprostu mniej potrzebuje.... choć od wczoraj (specjalnie ściągałam aby sprawdzić ile wypije) chyba wraca do normy!
a piszczy aż uszy bolą:-)

reklama
wiesz co zrob badania...ale nie denerwuj sie....sama widzisz raz je lepiej az jestes w szoku a czasami nie chce...dzieciaki tak maja...jak napisalas to nie maszyna....on ma swoj rytm i bedzie jadl jak bedzie chcial....ale zrob badania na wszelki wypadek....ja w Polsce tez wszytsko porobie ....;-);-)

Badania mial robione. Posiew kalu, usg brzuszka i posiew moczu. Z posiewu moczu wyszla bakteria. Bral zastrzyki. Teraz bierze uro-vaxom(taka doustna szczepionka) zeby nie bylo nawrotu tej bakterii. Mam mu to dawac przez 30 dni 1 kapsulke. Dopiero po tym bede robic jescze raz posiew moczu. Jeszcze zoztalo mi 10 kapsulek.

Do góry