reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Dziewczyny chciałabym dac małemu dzisiaj na noc kaszkę do wypicia. Jak mam to zrobic? Mam specjalny smoczek do kaszek i kaszte ryzowa z bananami. Tam pisze ze ja trzeba jeść łyzeczka a ja chciałabym zeby mały ją wypił. Mogę tak zrobić|? Jezeli tak to ile jej dodac do mleczka?

Ja na 90 ml wody daje 3 miarki mleka i 2 miarki kaszki. Nie jest to takie gęste, a malemu pasuje. Pozniej jezeli Kacperkowi jest za malo to dopiero dorabiam, poniewaz je powoli i jak zrobie od razu duzo to pozniej musze podgrzewac.

Dzięki dziewczyny. Ja Zamierzam wypróbować spacerówkę jutro, bo w gondoli od dłuższego czasu już nie jeździmy, ale wydawało mi się, że to szybko;-)

Dziewczyny od sob.zaczęłam wprowadzać Małej nowości i zaczęłam od soczku marchwiowego no i wczoraj podałam już trochę więcej ok. 7 łyżeczek bo zaczęłam od 3 no i dzisiaj rano Mała zrobiła kupkę taką na pół żółtą i na pół zieloną i w dodatku na twarzy zauważyłam na policzkach takie małe czerwone krosteczki - jest ich trochę i z daleka są niewidoczne, więc to od marchewki chyba czy któraś z as zaobserwowała coś podobnego u siebie?już niekoniecznie po marchewce?

Paola27 moj maly mial takie krostki po soczku jabłkowym , ale za pare dni zniknely dalam mu znow jabluszko ale starte i juz krostki nie wrocily , teraz dostaje jablko z marchewka i tez jest wszystko oki;-)

reklama
Moja nadal w gongolce jeździ

Agaciu, ja na noc robie 150 wody + 5 miarek mleka + 2, 3 miareczki kaszki, zeby nie była gęsta i podaję ze smoka trójprzepływowego, wiem też ze kaszki róznią sie od siebie i kt oras jest gestsza, tylko teraz nie wiem która, ja podaje rózne na zmianę, z malinami, z bananami, brzoskwiniami i jabłkami i tak młoda ma urozmaicenie

Do góry