reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
ja kupuje bobovita, marchewka jest od 4 mies:-), hipp również ma --"świeża marchew" od 4 mies

Hipp HiPP: Sok Soczysta Marchew

Jakie herbatki pija Wasze maluszki??? moje dziecie srednio chcialo pic te ziolowe ale od kiedy kupilam malinkowa z dzika roza to zapija sie nia ze hoho:-p

My wczoraj kupiliśmy jabłkową z melisą, mamy też uspokajającą i ułatwiająca trawienie...rumiankowa i koperkowa...poszły w odstawkę - wszystkie mamy z Hippa
Wczoraj tez kupiłam taki sok&herbatka HiPP: Herbatka z dzikiej róży z sokiem z czerwonych owoców ciekawe czy Julci posmakuje:-D:-D:-D

A jakiej firmy uzywacie kosmetyków? Chodzi mi o płyn i szampon do kąpieli. Bo chciałabym małemu kupic cos pieniącego się, a przede wszystkim szampon do włosków. Cały czas go kąpałam w oilatum, i się sprawdza, ale włoski tak nieciekawie w nim myć :baffled:.

My główke myjemy Mustelą MUSTELA BEBE SZAMPON W PIANCE DLA NIEMOWLĄT (602234872) - Aukcje internetowe Allegro
Jula ciemieniuszki nigdy nie miala ale tak na wszelki wypadek...kupilismy ten szampon 4 miesiace temu i niewiele go od tego czasu ubyło, więc jest bardzo wydajny:tak:

Kąpiemy sie teraz w Emolium,po skonczeniu opakowania zamierzam kupić Oillan....wczesniej kąpaliśmy się w Oilatum ale pani w aptece powiedziala mi ze wszystkie te kosmetyki maja podobny skład tylko róznia sie ceną

Ostatnia edycja:
Wczoraj na spacerku kupiliśmy Julci kolorowego balonika napełnionego helem...:tak::tak::tak:i w domciu zawiązalismy jej do nózki, dziecka nie było godzinę:-D:-D:-D nie mogła nadziwic się dlaczego balon rusza się razem z nią...a śmiechu mieliśmy......

A jakiej firmy uzywacie kosmetyków? Chodzi mi o płyn i szampon do kąpieli. Bo chciałabym małemu kupic cos pieniącego się, a przede wszystkim szampon do włosków. Cały czas go kąpałam w oilatum, i się sprawdza, ale włoski tak nieciekawie w nim myć :baffled:.
my uzywamy do kapieli zelu nivea nutri sensitive a szamponu teraz jonsona i tutaj sobie uswiadomilam ze zel do mycia jonsona malego uczulal a szampon nieeeeeeee a pozostale kosmetyki kremiki do buzi ,ciala i puder wszystko nivea baby

My także po szczepieniu. Mała waży 7600 i mierzy 70cm. Julka nawet się nie skrzywiła jak ją ukłuła, aż się zastanawiałam czy ją w ogóle dała jej tą szczepionkę. Mam super dziecko :-):-) Wszystkie dzieci takie upłakane wychodzą z gabinetu, a Julka jakby na jakiejś zabawie była:-D:-D

Na to że dziecko chce siedzieć i że czasem jej się to udaje pani pediatra powiedziała, że czasem możemy jej na to pozwalać bo zaraz skończy 5 miesięcy.
Dziecko jest na 90 centylu, a tylko piersią karmię :-D:-D

Agaciu ja też używam Oilatum emulsji do kąpieli i szamponu też Oilatum i jestem bardzo zadowolona bo włoski są po nim takie mięciutkie-a dodam, ze moja Mała ma bujną czuprynę,ale jak Ci nie pasuje to spróbuj Bambino dużo znajomych go sobie chwali:tak:

Ja kąpałam małą w Olilatum, ale stwierdziłam, że kupię jej coś innego. I kupiłam Nivea baby płyn do kąpieli i szampon 2w1 i masakra mała ma taką suchą skórę na brzuszku, że wygląda jak staruszka. Jutro lecę po oilatum.

mamuśki,
mam pytanko-ile gram wasze dzieciaczki zjadają deserków ze słoiczka, bo moja chętnie wciąga prawie cały słoiczek-120gr, nie licząc mojego podjadania:-p:-p:-p, nie wiem czy to nie za dużo:baffled:. Na początku jadła tylko 3 łyżeczki, a teraz już tego jej za mało:-D

reklama
i jeszcze jedno---czy któraś z was stosuje kosmetyki oillan?podobno są takie same jak oilatum, tylko są tańsze, ale czy tak samo dobre dla skory dzieciatka?

Do góry