reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
ja kupuje bobovita, marchewka jest od 4 mies:-), hipp również ma --"świeża marchew" od 4 mies

Hipp HiPP: Sok Soczysta Marchew

Jakie herbatki pija Wasze maluszki??? moje dziecie srednio chcialo pic te ziolowe ale od kiedy kupilam malinkowa z dzika roza to zapija sie nia ze hoho:-p

My wczoraj kupiliśmy jabłkową z melisą, mamy też uspokajającą i ułatwiająca trawienie...rumiankowa i koperkowa...poszły w odstawkę - wszystkie mamy z Hippa
Wczoraj tez kupiłam taki sok&herbatka HiPP: Herbatka z dzikiej róży z sokiem z czerwonych owoców ciekawe czy Julci posmakuje:-D:-D:-D

A jakiej firmy uzywacie kosmetyków? Chodzi mi o płyn i szampon do kąpieli. Bo chciałabym małemu kupic cos pieniącego się, a przede wszystkim szampon do włosków. Cały czas go kąpałam w oilatum, i się sprawdza, ale włoski tak nieciekawie w nim myć :baffled:.

My główke myjemy Mustelą MUSTELA BEBE SZAMPON W PIANCE DLA NIEMOWLĄT (602234872) - Aukcje internetowe Allegro
Jula ciemieniuszki nigdy nie miala ale tak na wszelki wypadek...kupilismy ten szampon 4 miesiace temu i niewiele go od tego czasu ubyło, więc jest bardzo wydajny:tak:

Kąpiemy sie teraz w Emolium,po skonczeniu opakowania zamierzam kupić Oillan....wczesniej kąpaliśmy się w Oilatum ale pani w aptece powiedziala mi ze wszystkie te kosmetyki maja podobny skład tylko róznia sie ceną

Ostatnia edycja:
Wczoraj na spacerku kupiliśmy Julci kolorowego balonika napełnionego helem...:tak::tak::tak:i w domciu zawiązalismy jej do nózki, dziecka nie było godzinę:-D:-D:-D nie mogła nadziwic się dlaczego balon rusza się razem z nią...a śmiechu mieliśmy......

A jakiej firmy uzywacie kosmetyków? Chodzi mi o płyn i szampon do kąpieli. Bo chciałabym małemu kupic cos pieniącego się, a przede wszystkim szampon do włosków. Cały czas go kąpałam w oilatum, i się sprawdza, ale włoski tak nieciekawie w nim myć :baffled:.
my uzywamy do kapieli zelu nivea nutri sensitive a szamponu teraz jonsona i tutaj sobie uswiadomilam ze zel do mycia jonsona malego uczulal a szampon nieeeeeeee a pozostale kosmetyki kremiki do buzi ,ciala i puder wszystko nivea baby

My także po szczepieniu. Mała waży 7600 i mierzy 70cm. Julka nawet się nie skrzywiła jak ją ukłuła, aż się zastanawiałam czy ją w ogóle dała jej tą szczepionkę. Mam super dziecko :-):-) Wszystkie dzieci takie upłakane wychodzą z gabinetu, a Julka jakby na jakiejś zabawie była:-D:-D

Na to że dziecko chce siedzieć i że czasem jej się to udaje pani pediatra powiedziała, że czasem możemy jej na to pozwalać bo zaraz skończy 5 miesięcy.
Dziecko jest na 90 centylu, a tylko piersią karmię :-D:-D

Agaciu ja też używam Oilatum emulsji do kąpieli i szamponu też Oilatum i jestem bardzo zadowolona bo włoski są po nim takie mięciutkie-a dodam, ze moja Mała ma bujną czuprynę,ale jak Ci nie pasuje to spróbuj Bambino dużo znajomych go sobie chwali:tak:

Ja kąpałam małą w Olilatum, ale stwierdziłam, że kupię jej coś innego. I kupiłam Nivea baby płyn do kąpieli i szampon 2w1 i masakra mała ma taką suchą skórę na brzuszku, że wygląda jak staruszka. Jutro lecę po oilatum.

mamuśki,
mam pytanko-ile gram wasze dzieciaczki zjadają deserków ze słoiczka, bo moja chętnie wciąga prawie cały słoiczek-120gr, nie licząc mojego podjadania:-p:-p:-p, nie wiem czy to nie za dużo:baffled:. Na początku jadła tylko 3 łyżeczki, a teraz już tego jej za mało:-D

reklama
i jeszcze jedno---czy któraś z was stosuje kosmetyki oillan?podobno są takie same jak oilatum, tylko są tańsze, ale czy tak samo dobre dla skory dzieciatka?

Do góry