reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Moja Julka też jest tylko na cycusiu po próbach podania jej coś innego, które skończyły się fiaskiem. Poczekam jeszcze miesiąc i znowu zobaczę. Mam nadzieję, że lepiej będzie.
Ciuszki prałam w loveli, ale tylko jedno opakowanie, a teraz w persil sensitive, nowe ciuszki piorę jak zdążę, jak nie to zakładam od razu i nic jej nie jest.

reklama
My właśnie wróciliśmy z kontroli bioderek, i nadal mamy na noc pielu ***wać :-:)crazy: mamy dalej ćwiczyć, oraz kłaść w pozycji na żabkę i nosić na biodrach, i za dwa tygodnie znowu do kontroli :-(, a już myślałam, że będzie miał mały wszystko ok, a tu du**:-(, a z kolei jutro mamy szczepienie (o ile dostali już tą hexe :wściekła/y:) i kolejne ważenie, aż boje się myśleć ile waga drgneła od ostatniego tygodnia :-((o ile wogle coś ruszyła) ehhhh ....

My właśnie wróciliśmy z kontroli bioderek, i nadal mamy na noc pielu ***wać :-:)crazy: mamy dalej ćwiczyć, oraz kłaść w pozycji na żabkę i nosić na biodrach, i za dwa tygodnie znowu do kontroli :-(, a już myślałam, że będzie miał mały wszystko ok, a tu du**:-(, a z kolei jutro mamy szczepienie (o ile dostali już tą hexe :wściekła/y:) i kolejne ważenie, aż boje się myśleć ile waga drgneła od ostatniego tygodnia :-((o ile wogle coś ruszyła) ehhhh ....
edee, nie stresuj się na zapas, na pewno waga wzrosła

Edytko a próbowaliście skonsultowac te bioderka z innym ortopedą??Nasza pediatra mówi że oni mają Fiołą na punkcie bioder, ciemiączek u maluszków i wit.D i trzeba czasami "brac poprawke" na to co mówią...u nas nie ma problemów z bioderkami ale ostatnio cos nie podobało się ciemiączko Julci kazał podawać więcej witaminy D pediatra oczywiscie zakazala:-:)-:)-(
Może warto pójsc do innego lekarza!!!

My od dzisiaj wcinamy morelki....marcheweczka Julci posmakowała, jabłuszko niestety zaszkodziło...:confused2::confused2::confused2:
A na nocke jemy kaszkę:-):-):-)Bananawa bardzo posmakowala, wczoraj jedlismy malinowa a dzisiaj brzoskwiniowa....
I tutaj pytanie do mamy podających kaszki...Wczoraj zrobilismy kaszke ryzową z Nestle, wsypyjąc mniej niz na opakowaniu podane jest i mleko z kasza bylo takie geste ze trzebaby jesc je lyzeczka a my jeszcze podajemy buteleczka....ile dajcei kaszki do mleczka???i czy podajecie ryzową czy ryżowo-mleczną???

A co do sterylizacji to ja coraz rzadziej sterylizuje butelki:-:)-:)-(przyznaję z lenistwa-raz na tydzień albo i rzadziej:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, myje je w płynie i nic Julci nie jest....

Hej laski!!!
Jeśli macie wybór - co dać najpierw jabłuszko czy marcheweczkę (obojętne czy soki czy przeciery) - to ja myślę że lepiej dać marcheweczkę - bo jabłuszko słodkie - i po co tak szybko przyzwyczajać maleństwo do słodkiego?? A warzyw w przyszłości i tak maluchy/ludzie jedzą mniej więc chyba lepiej przyzwyczaić najpierw do warzywka które jest najzdrowsze - jako jedno z warzywek.... A jak ząbki wyskoczą - to zaraz grozi takiemu maluchowi próchnica............Ale ja zupełnie nic nie sugeruję!!!!! to tylko takie moje małe przemyślenia. Ja dałam najpierw marcheweczkę (przez 2 tygodnie) i moja suuuuuuuper wcina i ją uwielbia - super otwiera buźkę, gdyż chce więcej. A teraz od wczoraj daję marcheweczkę z jabłuszkiem... Buziaki!!!!!!!

Ewelw to samo piszą w książce Zdrowy Start

Mamusie polecam wam poradnik Hippa, który można znaleźć na stronie ( po prawej stronie)
http://www.hipp.pl/?id=4

Witajcie kochane.....

przepraszam za dlugo nieobecnosc ale wiele przez ten czas sie wydarzylo....wycieczka do Niemiec...swieta i zajmujace dziecko:-):-)
Juz kiedys pisalam ze moj malutki ma problemy ze skorka...okazalo sie ze to przez wilgotne powietrze w mieszkaniu.mieszkanie zmienione i masc ze sterydami podawana:-:)-(
efekt...pomoglo....tylko ze teraz zas sie cos dzieje,jest wysypka ale troszke inna niz ta poprzednia...wystepuje na brzuszku lokciach i od dzis rano na buziaku.przez pare dni mial biegunki wiec nie podawalam mleka wogule przez 2.5 dnia.wytrzymal moj malec dzielny.poodalam 2 razy kaszke bananowa i go wysypalo...wiec przestalam...teraz dostaje mleczko i wysypka sie utrzymuje....zadnych nowosci typu jabluszko juz tez nie daje.dzwonilam do mojego lekarza i kazal zminic na inne mleko z nietolerancja laktozy zas pani w aptece kazala kupic nutramigen.czy moge podawac to mleczko ? i czy nie bedzie zadnych skutkow po nim?czy ktores maluszki tez pija to mleczko i jakie sa reakcje i dlaczego musialy zaczac je pic?
z gory dziekuje za pomoc....boje sie ze to azs . w polsce bede dopiero za 3 tyg a tutaj opieka jest do niczego:no::no:
pozdrawiam i przepraszam ze tak byle jak....

Witajcie kochane.....

przepraszam za dlugo nieobecnosc ale wiele przez ten czas sie wydarzylo....wycieczka do Niemiec...swieta i zajmujace dziecko:-):-)
Juz kiedys pisalam ze moj malutki ma problemy ze skorka...okazalo sie ze to przez wilgotne powietrze w mieszkaniu.mieszkanie zmienione i masc ze sterydami podawana:-:)-(
efekt...pomoglo....tylko ze teraz zas sie cos dzieje,jest wysypka ale troszke inna niz ta poprzednia...wystepuje na brzuszku lokciach i od dzis rano na buziaku.przez pare dni mial biegunki wiec nie podawalam mleka wogule przez 2.5 dnia.wytrzymal moj malec dzielny.poodalam 2 razy kaszke bananowa i go wysypalo...wiec przestalam...teraz dostaje mleczko i wysypka sie utrzymuje....zadnych nowosci typu jabluszko juz tez nie daje.dzwonilam do mojego lekarza i kazal zminic na inne mleko z nietolerancja laktozy zas pani w aptece kazala kupic nutramigen.czy moge podawac to mleczko ? i czy nie bedzie zadnych skutkow po nim?czy ktores maluszki tez pija to mleczko i jakie sa reakcje i dlaczego musialy zaczac je pic?
z gory dziekuje za pomoc....boje sie ze to azs . w polsce bede dopiero za 3 tyg a tutaj opieka jest do niczego:no::no:

My pijemy nutramigen,powodem byly brzydkie kupki. Mały zaakceptował mleczko i żadnych problemów z nim nie mamy. Jednak z zakupem tego mleka poczekałabym do konsultacji z pediatrą i jeśli on zaleci Nutramigen to dopiero rozpoczełabym zmiane mleka.

Witajcie kochane.....

My tez jestesmy na nutramigenie z powodu brzydkich kupek. To mleko jest okropne w smaku wiec na poczatku maluszek moze nie chciec pic, ale z czasem przyzwyczai sie. Mozesz podac je bez problemu napewno nie zaszkodzi. Z tego co opisujesz to wyglada to na alergie. Wybierz sie do pediatry i zapytaj o to mleko, tym bardziej ze ono jest na recepte i nie ma co przeplacac.

reklama
Dziewczyn chciałabym mojej Małej podać najpierw sok marchwiowy, ale nigdzie narazie nie mogę spotkać samej marchewki:eek:-jakiej firmy Wy kupujecie?

Do góry