reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A nas ze spaniem zmagań ciąg dalszy... Dzisiaj dopoludnia przy cycusiu zasnęła, ale obudziła się już po 10 minutach!!! Potem mąż ją uśpił w wózku na tarasie, to pospała 45 minut, uff, zawsze coś. Ale coś czarno to wszystko widzę...

reklama
Dziewczyny, czy po zageszczeniu mleczka Wasze dzieciaczku spia dłuzej?

Jasiek po kąpieli i jedzonku właśnie zagęszczonego mleczka śpi około 4-5 godzin.
Bo na razie daje mu tylko po kąpieli takie zagęszczone, nie każdą porcje.
Ale i tak w nocy już się budzi co 3 godziny nie co 2 :-)
Jeszcze troszkę i może się zaczne wreszcie wysypiać :-D

Mój Jaś tak sie przyzwyczaił spać na brzuszku, że jak lezy na boczku czy na wznak to się szybciej wybudza. Kładę go tak do spania w dzień i po kąpieli, jak jeszcze nie śpię i zaglądam do niego co 15 minut. Ale w nocy to go tak w łóżeczku nie zostawie. I jest kwas. Bo się budzi. Więc go biorę do nas do łóżka i na brzuszku śpi. A ja prawię nie śpię, bo co tylko ruszy palcem to ja sie budzę.
I też zasypia tylko na rączkach. Parę razy usnął normalnie. Bez noszenia.
I im bardziej jest zmęczony tym bardziej płacze przed snem...ehh dziwię się czasami, że sąsiedzi na nas jeszcze opieki społecznej nie nasłali :-D

Wiesz co jej się leje w czasie karmienia na leżąco. Wczoraj ją wzięłam wyżej na ramię na leżąco i już się jej nie lało:) Może za dużo ssie zanim połknie i cześć leci tam gdzie trzeba a część nie zdąży i leci przez nosek...
No właśnie bo tak sie robi jak dzidzia lezy....nam tez pani doktor kazała karmic tak pod kontem 45 stopni i tak samo ma spac....no i kłasc malutka do snu na boczku....Ja proponuje zwrócic uwage jak czesto sie tak dzieje Agatkas i jezeli bedzie czesto to poszłabym do lekarza z tym.....:)

Dziewczyny, czy po zageszczeniu mleczka Wasze dzieciaczku spia dłuzej?

Z tym spaniem to u mnie cała historia:-D

Zaczęłam jakieś 2 tygodnie temu dawać kaszkę Młodej w ilości 150 ml raz dziennie przed snem.Najpierw spała normalnie czyli budziła się co 3 -4 h.
Teraz Młoda je kaszkę 2 razy dziennie po 210 ml a oprócz tego na reszte karmień mleczko 180 ml z kleikiem tak aby było troszkę zagęszczone.

I co z moich obserwacji wynika:

- kaszkę kocha i może jeść na okrągło a mleko beee no ale nie ma wyjścia i mleko też musi jeść,
- śpi w nocy od 7- 8 h ale zdarzyło się Nam też spać 13 h czyli od 23.00 - 11.45 :-D,
- kupki co dzień lub co 2 dni bez najmniejszego problemu,
- mniej płaczu ( no chyba, że się kaszka kończy w butli :-D),
- na sok jabłkowy zareagowała odruchem wymiotnym a ja śmiechem i potem ona śmiechem zareagowała na mój śmiech:-D:-D:-D:-D:-D kabaret.

Jak dla mnie dziecko bardziej szczęśliwe i najedzone oraz co najważniejsze zdrowe :-)

Marzycielko no to faktycznie masz ubaw po pachy z Twoja malutka księżniczka:)))

My póki co przeszłyśmy z tego zagęszczonego na normalne,bo mała wygladałaby jak kulka....i mimo naszych obaw nadal śpi tyle co wcześniej;) tak wiec nie jest zle...a co do kaszek i całej reszty to na razie mam tylko mętlik w głwoie i jak przyjdzie co do czego to chyba zwariuję.....:rofl2:

Ja dałam Małej 2 razy na noc kaszkę, bo myślałąm ze dłuzej pośpi, ale się przeliczyłam:-D.
Po samym mleczku śpi mniej wiecej od 21;30 do 6 rano, a po kaszce obudziła sie już o 2 w nocy:confused:, nie wiem o co chodzi:sorry2:
A tak wogóle to mała pojadła sobie wczoraj i dzisiaj marcheweczkę ze słoiczka, ale minki przy tym robiła, normalnie ubaw;-)

Marzycielko to Oliwka ma apetyt:szok:;-) Fabian zjada 120 ml mleczka z kleikiem i raz dziennie 150 ml kaszki na noc.A czasem zje tylko 60 kaszki i pada:-p A śpi około 10 godzin.Czasami 12,a czasami 7.

Marzycielko to Oliwka ma apetyt:szok:;-) Fabian zjada 120 ml mleczka z kleikiem i raz dziennie 150 ml kaszki na noc.A czasem zje tylko 60 kaszki i pada:-p A śpi około 10 godzin.Czasami 12,a czasami 7.

Ale Wam zazdroszczę dziewczyny... Olek jest tylko na cycusiu. Idzie spać ok. 21:30 i budzi się ok. 1 w nocy (czyli pierwsza drzemka trwa ok.3,5 godz), a potem to już jest jazda do rana-mniej więcej co godzinę zaczyna się kręcić i chce mieć cycusia w buźce, wtedy śpi. Co prawa nie narzekam na wczesne wstawanie, bo najczęściej śpimy do 9:30, ale i tak chciałabym przespać jednym ciągiem kilka godzin :tak:

Moja Niunia ma taki apetyt po mnie bo ja w jej wieku to jadłam jak smok :-)
Niech je i rośnie to najważniejsze:-)

Z moim M były problemy z jedzeniem jak był mały więc cieszę się , że córcia przejeła po mnie miłośc do jedzenia :-):-D

reklama
a mojemu dziecku sie odmienilo nie chce butelki za zadne skarby :-( jak tylko widzi butelke to jest taki ryk ze szok wczesniej wypijal 120 a nawet 150 co 3 godziny teraz to nie chce nawet jednej butelki na dzien tylko na cycusiu :szok: a ja nie jestem pewna czy sie najada i nie mam pojecia dlaczego nie chce butelki wczesniej nie bylo z tym problemow i butla i cycus... a teraz tylko cycus
dziewczyny co radzicie...
ja mysle ze moze mleko mu nie pasuje co prawda jest lekkie bo dla alergikow ale juz sama nie wiem czy zmieniac...wczesniej mu pasowalo teraz nie i nie wiem dlaczego co prawda noc przesypia ladnie ale kolo 5 juz spi ze mna i przy cycusiu...
no i po tym mleku dotad bedzie sie krecil i wiercil az zwymiotuje i zasnie
miala ktoras z was cos takiego...
no i maly oczywiscie nie chce lezec na plasko tylko na siedzaco ja zabardzo nie chce zeby siedzial wiec go klade pollezaco a on podnosi glowe takkk wysokoooo czy to jest normalne:confused: w jego wieku

Do góry