Podziękowałmopek, bliznaki-kliknięte :-)
reklama
tygrysek82
Fanka BB :)
Marzycielko pochwal się tym wprowadzaniem kaszki...jak to zrobiłaś ...dawałaś Oli wcześniej mniejsze ilości...pomóż przerażonej mamuśce
Ja nie wiem jak do tego zabrać się
Madziu ja tez jestem przerazona tym wszystkim a od kiedy zaczynasz podawac jabluszka???? ja juz zakupilam sloiczki ale czekamy do skonczenia 3 miesiecy i jesstem taka szczesliwa ze ty jestes ze swoja niunia kilka dni przed nami wiec bede cie bacznie obserwowac kiedy zaczniesz podawac i bede papugowac
ANIA2608
Szczęśliwa żona i mamusia
Jejku dziewczyny a co Wy się tak boicie tego jedzonka My jak Fabian skończył 2 miesiące dodaliśmy mu do mleka troszkę kleiku.W żaden sposób mu to nie zaszkodziło,więc dostaje go cały czas.Około tydzień temu dostał tarte jabłuszko.Też mu posmakowało,problemów żadnych nie było,więc dostaje po troszkę codziennie.Dzisiaj mamy zamiar dać mu troszkę kaszki,a za tydzień spróbuje pierwszej zupki.Jak na razie świetnie nam idzie i bardzo dobrze radzimy sobie z tym sami Wam wszystkim na pewno też się to uda
M
marzycielka
Gość
Marzycielko pochwal się tym wprowadzaniem kaszki...jak to zrobiłaś ...dawałaś Oli wcześniej mniejsze ilości...pomóż przerażonej mamuśce
Ja nie wiem jak do tego zabrać się
Przyłączam sie do prośby Madzienko
Podajecie łyżeczką czy z butli, taką żadszą?
Zrobiłam 150 ml wody z 6 łyżkami stołowymi kaszki bananowej bardzo podziurawiłam smoczek i ściągnęła całą butlę
Madziu ja tez jestem przerazona tym wszystkim a od kiedy zaczynasz podawac jabluszka???? ja juz zakupilam sloiczki ale czekamy do skonczenia 3 miesiecy i jesstem taka szczesliwa ze ty jestes ze swoja niunia kilka dni przed nami wiec bede cie bacznie obserwowac kiedy zaczniesz podawac i bede papugowac
Nie wiem dlaczego mnie to tak przeraża:--zawstydzona/y: z niecierpliwością czekam na książeczkę, może w niej będzie coś napisane...
Kurde moja pediatra powiedziala zeby zacząć od soku jablkowego a wy zaczynacie od deserków i kaszek...ja chyba pójdę w wasze ślady
Tygrysku my zaczynamy od soboty...podam Julci jabłuszko...juz nie moge doczekac się...;-)
Zakupiłam juz zastawę stołową...dzisiaj właśnie przyszła...cudna, łyżeczki, miseczka wszystko z Tommee Tippee i dodatkowo te smoczki wieloprzepływowe żeby nie trzeba było dodatkow dziurawić smoczków do kaszek
Zrobiłam 150 ml wody z 6 łyżkami stołowymi kaszki bananowej bardzo podziurawiłam smoczek i ściągnęła całą butlę
Marzycielko a jak spała Oliwia po kaszce???
tygrysek82
Jejku dziewczyny a co Wy się tak boicie tego jedzonka My jak Fabian skończył 2 miesiące dodaliśmy mu do mleka troszkę kleiku.W żaden sposób mu to nie zaszkodziło,więc dostaje go cały czas.Około tydzień temu dostał tarte jabłuszko.Też mu posmakowało,problemów żadnych nie było,więc dostaje po troszkę codziennie.Dzisiaj mamy zamiar dać mu troszkę kaszki,a za tydzień spróbuje pierwszej zupki.Jak na razie świetnie nam idzie i bardzo dobrze radzimy sobie z tym sami Wam wszystkim na pewno też się to uda
Ja sie boje jak zareaguje moje kochanie na nowe jedzonko gdyz moje malenstwo ma pewne problemy brzuszkowe reaguje na normalne mleczko np kupkami z krewk i duza iloscia sluzu, bolem brzuszka dlatego moje obawy i strach przed rozszezaniem diety teraz jestesmy na Nutramigenie ktory jest pozbawiony wszelakich substancji ktore by podraznialy brzuszek i jest ok ale po podaniu np normalnej kaszki moze sie to niestety powtorzyc i wtedy trzeba bedzie nam jesc kaszki dla alergikow a tego bym nie chciala:--( gdybym pewnie nie przechodzila sparw z tymi kupkami pewnie tak jak ty podchodzilabym do sprawy zywienia dziecka alle niestety w obecnej chwili troszke sie tego boje.
tygrysek82
Nie wiem dlaczego mnie to tak przeraża:--zawstydzona/y: z niecierpliwością czekam na książeczkę, może w niej będzie coś napisane...
Kurde moja pediatra powiedziala zeby zacząć od soku jablkowego a wy zaczynacie od deserków i kaszek...ja chyba pójdę w wasze ślady
Tygrysku my zaczynamy od soboty...podam Julci jabłuszko...juz nie moge doczekac się...;-)
Zakupiłam juz zastawę stołową...dzisiaj właśnie przyszła...cudna, łyżeczki, miseczka wszystko z Tommee Tippee i dodatkowo te smoczki wieloprzepływowe żeby nie trzeba było dodatkow dziurawić smoczków do kaszek
Madzia ja tez zakupilam zastawe stolowa Tommee Tippee tylko w smyku taka z chowana lyzeczka w przykrywce a u nas tez kazali zaczynac od soczku wiec napoczatek pojdzie soczek a potem jabluszka gdyz soczek juz zakupilam tez wiec co ma sie zmarnowac
ANIA2608
Szczęśliwa żona i mamusia
Tygrysku rozumiem Twoje obawy,ale przecież i tak musisz zacząć podawać inne jedzonko niż mleczko.Sama wiesz najlepiej jakie jest Twoje dziecko i jak reaguje.Pomalutku,po troszeczkę i wszystko będzie dobrze A jeśli nawet okaże się,ze będzie trzeba podawać kaszkę dla alergików to przecież nie koniec świata To tylko alergia,a jeść i tak Filipek będzie różne rzeczy,więc nie masz co tak bardzo się tym stresować Na pewno świetnie sobie poradzicie
reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Tak piszecie o tym nowym jedzonku, a ja jak patrzę na to moje maleństwo to sobie nie wyobrażam, że miałabym podać coś nowego (innego niż cycek). Dobrze, że ja mogę jeszcze poczekać z wprowadzaniem nowości, bo bym chyba ze strachu się trzęsła.
Madzienka pokażesz mi linka do tej zastawy?
Madzienka pokażesz mi linka do tej zastawy?