reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Witam z rana!
Spac nie mogę bo czatuję się Bartek sie obudzi. Dzisiejsza noc była koszmarna!!!!
Gościu budzil się co 2h z zegarkiem w reku, ja myslac, ze jest bardzo glodny robiłam mu mleko, a on pociagnac z 5 razu i kima.
Kiedys spal tak pieknie, zasypial o 19 i spał(bez przerw) do 3, 4, a raz do 4,30.
Co się mogło mu stac? Moze powinnam zaciagnac mu na noc mleczko kleikiem? Tylko czy to nie za wczesnie?

reklama
Agawar moja Pati noce przesypia pieknie ale kilka razy zdarzyło sie i to dzień po dniu, ze budziła sie w nocy co godzinke a nawet czesciej myśle, ze jakis dzien gorszy miała i tyle, nie bardzo chciała jesc i potem tylko cumla jej podawałam i przysypiała po 3 dniach wrociła do normy, a jak jej bedziesz zawsze w nocy jak zapłacze dawac mleko to moze odwrotny skutek przyniesc i sie jej rytm dobowy poprzestawia:tak:

agawar ja myśle że to jest przejściowe, może miał za dużo wrażeń wczoraj, albo za dużo spał w dzień poczekaj pare dni, albo było mu poprostu za ciepło, albo nosek zatkany bo to tak działa, że dzieciaki się szybko wybudzają, a zresztą sama pisałaś,że nie chciał za bardzo pić.
a apropo jedzenia to gdzieś wyczytałam,że dzieciaczki około trzeciego miesiąca majątaki przełom że jedzą o wiele mniej a to dlatego że o wiele więcej interesują je inne rzeczy a nie jedzenie,dużo już widzą i są tym zajęte a pozatym nadrobiły już brak tkanki tłuszczowej i nie mószą już się o to starać tak jak na początku.

Agawar, ja tez myśle ze to przejsciowe, z głodu raczej sie nie budzi, skoro pociągnie kilka razy i nie chce.
Moja jest przeziębiona i tez częśto sie budzi, pomarudzi i śpi dalej, a mi ciężko znów zasnąć:-(

Ja mam aż 4 kombinezony, a żadnej kurteczki:zawstydzona/y:, wiec na razie jeszcze w kombinezonku, ale pod tym tylko body i rajstopki, czapeczke zmieniłam już na cieńszą, bo w zimowej miałą całą główke mokrą:zawstydzona/y:

Moje malenstwo wreszcie uregulowalo sobie godzinki snu od jakiegos czasu sypia od 17 po poludniu do 3 nad ranem zje i znow w kime do 6-7 :-D:-D ja sie wysypiam ze az mnie glowa boli od tego spania...
wczoraj bylismy na mega zakupach kupilam malemu karuzele jest zachwycony wogole gapi sie tylko w te zwierzatka:-D:-D no i jak sie zmeczy to spi. Lezaczek kupilismy ale nie bylo koloru jaki chcielismy i musimy poczekac na przesylke do domu:tak:gryzaczki, i pierwsze buciki z kubisiem puchatkiem:-D i inne duperelki a i co najbardziej poszukiwalam tutaj to termometr w smoczku swietna sprawaaaaa polecam naprawde dziecko nei trzeba meczyc ssie smoka i pokazuje temperaturke bardzo dokladnie.

A poza tym mamy za sobą na kolację pierwszą kaszkę bananową :-):-) Smakowało Olince. Teraz liczę czas i sprawdzam ile po kaszce będzie spać.

Marzycielko pochwal się tym wprowadzaniem kaszki...jak to zrobiłaś ...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:dawałaś Oli wcześniej mniejsze ilości...pomóż przerażonej mamuśce:-D

Ja nie wiem jak do tego zabrać się:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Oby to bylo tylko przejsciowe, bo maz chodzi zły nie wyspany, ja tak samo.

ja to samo mialam przez 2 tygodnie nie spalam wogole w nocy pozniej wymeczylam jednego dnia dziecko zabawami nie pozwolilam spac w dzien i teraz mi noce przesypia a w dzien sie bawi i sobie gaworzy...
sprubuj dziecku nie dac spac przez jeden dzien i zobaczysz jak bedzie smacznie spal w nocy obudzi sie tylko na jedzonko...tak jak moj

reklama
Do góry