reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Hej

Ja próbowałam małemu dac herbatke uspokajające i d. ..., pluje na mert :zawstydzona/y:.

Marzycielko a jak Oliwka ? Nie wiem czy pisałaś juz czy byłaś jednak u pediatry czy, bo nie moge się doczytac :zawstydzona/y:, dawno mnie tutaj nie było :zawstydzona/y:.

Mam pytanie odnośnie spacerków. Teraz juz nie ma mrozów, wiec jak ubieracie maluszki na spacerek? I czy wkładacie jeszcze do wózka spiworki?

ja nie miałam spiworka tylko koc plus kombinezon jak jest ok 5 stopni na plusie to go nie zakładam tylko rajstopki i spodnie na stopy jeszcze skarpetki i miekkie butki do tego sweterek na body i taka bardzo ciepła bluza z polaru z kapturem ciensza czapka i reguluje małej temperature kocem tzn jak w południe ostre słonce to go lekko rozchylam a jak wiac zaczyna albo cień to wtedy mocno po sama szyjke zawijam:tak:

Hej

Ja próbowałam małemu dac herbatke uspokajające i d. ..., pluje na mert :zawstydzona/y:.

Marzycielko a jak Oliwka ? Nie wiem czy pisałaś juz czy byłaś jednak u pediatry czy, bo nie moge się doczytac :zawstydzona/y:, dawno mnie tutaj nie było :zawstydzona/y:.

Dzięki , że pytasz Młoda ma się już dobrze to jakiś chwilowe osłabienie było :-)

Mopku ja zakładam kombinezon bez kocyka i tylko ocieplacze na wózku mam. Ale często Młodej za ciepło jest :sorry2:

moja Niunię też karmię tylko piersią i był taki okres że butla z herbata w ogóle nie wchodziła w grę, ostatnio jej się odwidziało i już z butli popija :tak: to dobrze bo zaczęłam już chodzić dorywczo do pracy i często odciągam pokarm no i teściowa nie ma problemu :tak:

Mam pytanie odnośnie spacerków. Teraz juz nie ma mrozów, wiec jak ubieracie maluszki na spacerek? I czy wkładacie jeszcze do wózka spiworki?

My właśnie jutro zamieniamy kombinezon na kurtkę bo Młodemu za ciepło już jest, a pod kurtką będzie bodziak i cieplutki sweterek lub bluza, no a poza tym oczywiście rajstopy, spodnie, skarpetki i ciepłe buciki :tak: A śpiworka w wózku to już od dłuższego czasu nie dajemy, kocyk nam wystarcza :tak:

Marzycielko ja napisałam ze nie zakładam już kombinezonu bo na pewno koc plus kombinezon to bym małą teraz ugotowała :-D w zimie tak robiłam jak minusy były

Oj pomyliłam sie do Agaci miałam napisać:tak:

Ja też zacznę zakładać kurteczkę.
Ostanio na Allegro zamówiliśmy super kurteczkę i ogrodniczki podszyte polarem.Pod to tylko rajstopki i już :-)
Jutro jadę odwiedzić Monię więc Młoda tak ubiorę.

reklama
ja dopajam herbatka z hippa tak srednio 2 razy dziennie(bo wiecej nie chce) najczesciej rano po przebudzeniu jesli oczywiscie nie dopomina sie o flache :-D:-D:-D:-D a potem po poludniu...miedzy posilkami:-):-):-) podaje rumiankowa i z kopru wlooskiego...wypija roznie nie raz 20 ml a nie raz i nawet 100ml:happy::happy::happy:zadnych problemow!!!!!!!hahahah

U nas jest podobnie z tym ze mamy jeszcze herbatke na lepsze trawienie:-)Staram sie jej podawac herbatke jak ma czkawke ale nie zawsze wtedy chce pic:tak:

Tutaj zima jest zupalnie inna i kombinezon hania miala na sobie tylko gdy wracalismy ze szpitala do domu.Dobrze ze kupilam go taniutko, bo nastepna dzidzie chcemy miec latem i moze sie nie przydac;-)

tygrysek widze ze nasze dzidzie jedza podobnie. Hania na poczatku jadala wiecej a teraz to roznie od 500 do 600ml ale zdazaja sie dni ze zje prawie 700. Tez mnie to troche niepokoi ale za dwa tygodnie bedziemy ja wazyc po pelnych czterech tygodniach i wtedy sie okaze czy sa powody do zmartwienia.
Ale czytam ze podajesz kilka razy dziennie herbatke wiec to tez musisz brac pod uwage:tak:

Do góry