reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dzien dobreek
Ale sie dzis wyspalismy :-D:-D maly od 17 do 3 nad ranem spal zjadl i spal do 7 :tak::tak::tak: takie nocki to ja rozumiem maly coraz dluzej sypia juz sie nie wybudza na jedzonko w nocy tak czesto. Dzis zapowiadaja piekna pogode okolo 20 sropni na plusie oczywiscie to jedziemy nad morze, i na jakies zakupki moj M po wiczorajszej akcji musi sie wkupic w moje laski znow:-D:-D:-D

reklama
nie kochana...z Irlandii...czyli te same mleczka...:-D my jestesmy bardzo zadowoleni...karmie butla od samego poczatku....:-( mam problem z piersiami:-:)-:)-( i od pierwszych chwil maly ciagnie flache....nawet nie zdolalismy poczuc jak to jest karmic piersia....nad czy bardzo ubolewam...i szlak jasny mnie trafia jak kobiety taj jak np tutaj irlandki rezygnuja z karmienia cycuchem na wlasne zyczebie,z lenistawa....Alex ma prawie 3 miesiace a ja wciaz mam masakrycznego dola z tego powodu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

widze ze coraz bardziej popularne jest imie ALEKSANDER :-D:-D:-D na grudniowkach jest z 3-4 Alusiow :-D:-D z tego co pamietam
pyciolek nie ma sie czym martwic najwazniejsze ze maly przybiera na wadze i sie dobrze rozwija... wedlug mnie to jest najwazniejsze zdrowie dziecka a to czym sie karmi nie ma dla niego wiekszego znaczenia...

moj pediatra powiedzial ze to niemozliwe ze to juz zabki ale ja mysle inaczej bo jak dotykam malemu dziaselek i smaruje mascia to sie uspokaja... mama wie najlepiej;-)

Landryneczko, no mi się właśnie też tak coś wydaje, że to może być od ząbka, bo u mnie jest tak samo, że po posmarowaniu żelem na dziąsełka, od razu widać poprawę :tak:

mój jarek też tylko na piersi i nauczyłam go pić z butelki herbatkę, choć nie powiem, że było to łatwe, mały darł się w niebogłosy jak poczuł, że to nie cyc, ale ja nie ustępowałam i co chwile mu dawałam żeby sobie poćwiczył i teraz już bez problemu pije.ja daje dwa razy dziennie mu pić herbatke taką uspakajającą bo strasznie był marudny a teraz bardzo wesoły i uśmiechnięty

U nas Bartek też jest tylko na piersi, ale podobnie jak Zozakoza daję mu czasami herbatkę i nie ma problemów z piciem z butelki :tak: Ostatnio jak wyszłam do fryzjera to zostawiłam mężusiowi odciągnięte mleczko i mały w ekspresowym tempie wypił całą butelkę :tak:

Pytanie do mam karmiących sztucznie czym dopajacie swoje pociechy i ile ml dajecie dziennie?A czy jak podajecie herbatki jakieś to czy nie ma problemów z brzuszkiem czy kupką?:baffled:

Pytanie do mam karmiących sztucznie czym dopajacie swoje pociechy i ile ml dajecie dziennie?A czy jak podajecie herbatki jakieś to czy nie ma problemów z brzuszkiem czy kupką?:baffled:
ja dopajam herbatka z hippa tak srednio 2 razy dziennie(bo wiecej nie chce) najczesciej rano po przebudzeniu jesli oczywiscie nie dopomina sie o flache :-D:-D:-D:-D a potem po poludniu...miedzy posilkami:-):-):-) podaje rumiankowa i z kopru wlooskiego...wypija roznie nie raz 20 ml a nie raz i nawet 100ml:happy::happy::happy:zadnych problemow!!!!!!!hahahah

ja tez dopajam herbatkami Hippa rumiankowa , koperkowa a ostatnio uspokajajaca :tak: a wypija roznie moje dziecie ale tak sredio 3 - 4 razy dzienie pijemy herbatke a ilosci przerozne od 30ml a czasem potrafi i 100 ml wciagnac na raz:):-D a zadnych bolesci po herbatce nie mamy:tak:a wole hippa dlatego ze jest dla mnie prostrze przyzadzanie gdyz na insrtukcji obslugi herbatki jest napisane ze do 100ml letniej wody wsupac luzeczka herbatki a na bobovita ze na 100 ml wrzatku wody 1.5 lyzeczki herbatki nastepnie ostudzic wiec hippa jest ekonomiczniejsza:)))

Ostatnia edycja:
ja tez dopajam herbatkami Hippa rumiankowa , koperkowa a ostatnio uspokajajaca :tak: a wypija roznie moje dziecie ale tak sredio 3 - 4 razy dzienie pijemy herbatke a ilosci przerozne od 30ml a czasem potrafi i 100 ml wciagnac na raz:):-D a zadnych bolesci po herbatce nie mamy:tak:a wole hippa dlatego ze jest dla mnie prostrze przyzadzanie gdyz na insrtukcji obslugi herbatki jest napisane ze do 100ml letniej wody wsupac luzeczka herbatki a na bobovita ze na 100 ml wrzatku wody 1.5 lyzeczki herbatki nastepnie ostudzic wiec hippa jest ekonomiczniejsza:)))

Podpisuej sie pod wypowiedzia Tygryska...my pijemy rumiankowa i teraz uspokajającą:-D a czasami wodę z glukozą....

reklama
Do góry