reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dzien dobreek
Ale sie dzis wyspalismy :-D:-D maly od 17 do 3 nad ranem spal zjadl i spal do 7 :tak::tak::tak: takie nocki to ja rozumiem maly coraz dluzej sypia juz sie nie wybudza na jedzonko w nocy tak czesto. Dzis zapowiadaja piekna pogode okolo 20 sropni na plusie oczywiscie to jedziemy nad morze, i na jakies zakupki moj M po wiczorajszej akcji musi sie wkupic w moje laski znow:-D:-D:-D

reklama
nie kochana...z Irlandii...czyli te same mleczka...:-D my jestesmy bardzo zadowoleni...karmie butla od samego poczatku....:-( mam problem z piersiami:-:)-:)-( i od pierwszych chwil maly ciagnie flache....nawet nie zdolalismy poczuc jak to jest karmic piersia....nad czy bardzo ubolewam...i szlak jasny mnie trafia jak kobiety taj jak np tutaj irlandki rezygnuja z karmienia cycuchem na wlasne zyczebie,z lenistawa....Alex ma prawie 3 miesiace a ja wciaz mam masakrycznego dola z tego powodu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

widze ze coraz bardziej popularne jest imie ALEKSANDER :-D:-D:-D na grudniowkach jest z 3-4 Alusiow :-D:-D z tego co pamietam
pyciolek nie ma sie czym martwic najwazniejsze ze maly przybiera na wadze i sie dobrze rozwija... wedlug mnie to jest najwazniejsze zdrowie dziecka a to czym sie karmi nie ma dla niego wiekszego znaczenia...

moj pediatra powiedzial ze to niemozliwe ze to juz zabki ale ja mysle inaczej bo jak dotykam malemu dziaselek i smaruje mascia to sie uspokaja... mama wie najlepiej;-)

Landryneczko, no mi się właśnie też tak coś wydaje, że to może być od ząbka, bo u mnie jest tak samo, że po posmarowaniu żelem na dziąsełka, od razu widać poprawę :tak:

mój jarek też tylko na piersi i nauczyłam go pić z butelki herbatkę, choć nie powiem, że było to łatwe, mały darł się w niebogłosy jak poczuł, że to nie cyc, ale ja nie ustępowałam i co chwile mu dawałam żeby sobie poćwiczył i teraz już bez problemu pije.ja daje dwa razy dziennie mu pić herbatke taką uspakajającą bo strasznie był marudny a teraz bardzo wesoły i uśmiechnięty

U nas Bartek też jest tylko na piersi, ale podobnie jak Zozakoza daję mu czasami herbatkę i nie ma problemów z piciem z butelki :tak: Ostatnio jak wyszłam do fryzjera to zostawiłam mężusiowi odciągnięte mleczko i mały w ekspresowym tempie wypił całą butelkę :tak:

Pytanie do mam karmiących sztucznie czym dopajacie swoje pociechy i ile ml dajecie dziennie?A czy jak podajecie herbatki jakieś to czy nie ma problemów z brzuszkiem czy kupką?:baffled:

Pytanie do mam karmiących sztucznie czym dopajacie swoje pociechy i ile ml dajecie dziennie?A czy jak podajecie herbatki jakieś to czy nie ma problemów z brzuszkiem czy kupką?:baffled:
ja dopajam herbatka z hippa tak srednio 2 razy dziennie(bo wiecej nie chce) najczesciej rano po przebudzeniu jesli oczywiscie nie dopomina sie o flache :-D:-D:-D:-D a potem po poludniu...miedzy posilkami:-):-):-) podaje rumiankowa i z kopru wlooskiego...wypija roznie nie raz 20 ml a nie raz i nawet 100ml:happy::happy::happy:zadnych problemow!!!!!!!hahahah

ja tez dopajam herbatkami Hippa rumiankowa , koperkowa a ostatnio uspokajajaca :tak: a wypija roznie moje dziecie ale tak sredio 3 - 4 razy dzienie pijemy herbatke a ilosci przerozne od 30ml a czasem potrafi i 100 ml wciagnac na raz:):-D a zadnych bolesci po herbatce nie mamy:tak:a wole hippa dlatego ze jest dla mnie prostrze przyzadzanie gdyz na insrtukcji obslugi herbatki jest napisane ze do 100ml letniej wody wsupac luzeczka herbatki a na bobovita ze na 100 ml wrzatku wody 1.5 lyzeczki herbatki nastepnie ostudzic wiec hippa jest ekonomiczniejsza:)))

Ostatnia edycja:
ja tez dopajam herbatkami Hippa rumiankowa , koperkowa a ostatnio uspokajajaca :tak: a wypija roznie moje dziecie ale tak sredio 3 - 4 razy dzienie pijemy herbatke a ilosci przerozne od 30ml a czasem potrafi i 100 ml wciagnac na raz:):-D a zadnych bolesci po herbatce nie mamy:tak:a wole hippa dlatego ze jest dla mnie prostrze przyzadzanie gdyz na insrtukcji obslugi herbatki jest napisane ze do 100ml letniej wody wsupac luzeczka herbatki a na bobovita ze na 100 ml wrzatku wody 1.5 lyzeczki herbatki nastepnie ostudzic wiec hippa jest ekonomiczniejsza:)))

Podpisuej sie pod wypowiedzia Tygryska...my pijemy rumiankowa i teraz uspokajającą:-D a czasami wodę z glukozą....

reklama
Do góry