reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Dzieki Pytia, kupuje w takim razie :tak:
dzisiaj prawie cały czas z mała w wozku ,ale teraz jesc jej daje własnie i mam nadzieje na spokojny wieczor :sorry2::tak:

hmmmm zadnej skazy bialkowej nie zauwazylam...od samego poczatku maly pije aptamil odpowiednik polskiego bebilonu....i nic sie nie dzieje....zadnych krostek , kupka praktycznie codziennie,zadnych kolek i wzdec....baczki tez sa...:-):-):-):-):-)

hmmmm zadnej skazy bialkowej nie zauwazylam...od samego poczatku maly pije aptamil odpowiednik polskiego bebilonu....i nic sie nie dzieje....zadnych krostek , kupka praktycznie codziennie,zadnych kolek i wzdec....baczki tez sa...:-):-):-):-):-)

pyciolek a ty z UK klikasz?
my tez dajemy aptamil najpierw byl zwykły potem easy digest bo pojawily sie problemy z kupką i kolki, a teraz znowu wrocilismy do zwyklego i wsio jest dobrze:-)

Witajcie. My w środę zaliczyłysmy wkońcu zaległe szczepienie.
Mała ma 62cm i waży 6400g. Pielęgniarka śmiała się żeby tyle nie jadła. Oczywiście mała jest tylko na piersi. Czasem tylko dostaje flaszkę Bebiko jak mnie nie ma albo obrazi się na mamusię.
U nas dzięki Bogu od początku nie było zbytnich problemów z brzuszkiem. Pani doktor pochwaliła mnie że dziecko jest żwawe i wesolutkie.
Niestety Nati ma straszne krostki na buzce które wogóle nie złażą i mam ograniczyc nabiał, czekoladę i kakao i obserwowac czy będą znikac.
Blizniaki Pulmex baby jest dopiero od siódmego miesiąca. A Bebiko ja kupuję w Biedronce i płacę 10 zł za opakowanie takie samo co w innych sklepach kosztuje od 12 do 15 zeta.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie do mam karmiacych sztucznie ile dziennie wypijaja wasze malenstwa mleczka?? chodzi mi o zsumowana ilosc z calego dnia . Moje dziecie od kilku dni je strasznie malo ma prawie 3 miesiace a dziennie zjada 500-600 ml mleczka:-(

reklama
Dziewczyny mam pytanie do mam karmiacych sztucznie ile dziennie wypijaja wasze malenstwa mleczka?? chodzi mi o zsumowana ilosc z calego dnia . Moje dziecie od kilku dni je strasznie malo ma prawie 3 miesiace a dziennie zjada 500-600 ml mleczka:-(

Moja Mała je co trzy godzinki 150 ml wody i 5 łyżeczek Bebilonu-i czasem domaga się nawet więcej:sorry2:Łącznie w ciągu doby je 7-8 posiłków czyli 1050-1200:szok::rofl2:Ale nie jest gruba waży około 5,7kg:tak:

Do góry