reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Dzieki Pytia, kupuje w takim razie :tak:
dzisiaj prawie cały czas z mała w wozku ,ale teraz jesc jej daje własnie i mam nadzieje na spokojny wieczor :sorry2::tak:

hmmmm zadnej skazy bialkowej nie zauwazylam...od samego poczatku maly pije aptamil odpowiednik polskiego bebilonu....i nic sie nie dzieje....zadnych krostek , kupka praktycznie codziennie,zadnych kolek i wzdec....baczki tez sa...:-):-):-):-):-)

hmmmm zadnej skazy bialkowej nie zauwazylam...od samego poczatku maly pije aptamil odpowiednik polskiego bebilonu....i nic sie nie dzieje....zadnych krostek , kupka praktycznie codziennie,zadnych kolek i wzdec....baczki tez sa...:-):-):-):-):-)

pyciolek a ty z UK klikasz?
my tez dajemy aptamil najpierw byl zwykły potem easy digest bo pojawily sie problemy z kupką i kolki, a teraz znowu wrocilismy do zwyklego i wsio jest dobrze:-)

Witajcie. My w środę zaliczyłysmy wkońcu zaległe szczepienie.
Mała ma 62cm i waży 6400g. Pielęgniarka śmiała się żeby tyle nie jadła. Oczywiście mała jest tylko na piersi. Czasem tylko dostaje flaszkę Bebiko jak mnie nie ma albo obrazi się na mamusię.
U nas dzięki Bogu od początku nie było zbytnich problemów z brzuszkiem. Pani doktor pochwaliła mnie że dziecko jest żwawe i wesolutkie.
Niestety Nati ma straszne krostki na buzce które wogóle nie złażą i mam ograniczyc nabiał, czekoladę i kakao i obserwowac czy będą znikac.
Blizniaki Pulmex baby jest dopiero od siódmego miesiąca. A Bebiko ja kupuję w Biedronce i płacę 10 zł za opakowanie takie samo co w innych sklepach kosztuje od 12 do 15 zeta.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie do mam karmiacych sztucznie ile dziennie wypijaja wasze malenstwa mleczka?? chodzi mi o zsumowana ilosc z calego dnia . Moje dziecie od kilku dni je strasznie malo ma prawie 3 miesiace a dziennie zjada 500-600 ml mleczka:-(

reklama
Dziewczyny mam pytanie do mam karmiacych sztucznie ile dziennie wypijaja wasze malenstwa mleczka?? chodzi mi o zsumowana ilosc z calego dnia . Moje dziecie od kilku dni je strasznie malo ma prawie 3 miesiace a dziennie zjada 500-600 ml mleczka:-(

Moja Mała je co trzy godzinki 150 ml wody i 5 łyżeczek Bebilonu-i czasem domaga się nawet więcej:sorry2:Łącznie w ciągu doby je 7-8 posiłków czyli 1050-1200:szok::rofl2:Ale nie jest gruba waży około 5,7kg:tak:

Do góry