reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Czesc dziewczyny

Hej Fasolkomania Boze ty mnie nie załamuj :szok:, ja nie mam szczerby miedzy zebami, mój K tez nie ale JEGO BRAT MA !!! I wygląda okropnie!!! Mam nadzieje ze mały nie odziedziczy tego po wuju :szok: i urody tez nie !!!! Nie yniose tego. Moj K ze swoim bratem w ogole nie sa to siebie podobni ... i DOBRZE !!!!

Aniamanu WITAJ !!!!:-)

Dziewczyny jak zwalczyc ciemieniuche ?

reklama
Hej Mamuski jak Wasze szkraby dzisiaj zachowuja się....

Nasza Julcia spała w nocy ponad 9 godzin bez przerwy i prawie caly dzień też śpi....:tak::tak::tak: i sama zasypia:-D:-D:-Djakieś wymęczone to moje dziecko...ale oczywiście w żadnym wypadku nie narzekam....ciekawe jaka nocka przed nami???:-p:-p

Hej laski
Wpadłam tylko na chwile bo mała nudzi sie sama .....jesteśmy po pierwszym w jej życiu tartym jabłuszku i tak jej smakowało że był ryk że tak mało.....a śmiechu przy tym...bo mała pierwszy raz z lyżeczki jadła...haha:-D

Dziewczyny jestem załamana:-:)-:)-(

Mamy chyba problem...

Od Niedzieli Młoda jest niespokojna, ślini się , miała podwyższoną tempertaurę no i w jednym miesjcu ma troszkę czerwone dziąsło więc zganiamy jej nastrój na ząbkowanie ale ja dzisiaj zauważyłam coś niepokojącego a mianowice przez całą godzinę nie mogła usnąć i cały czas kładła się na głowie a jak ją chciałam na boczek przekręcic to wykręcała się w rogalik:no:
Nie wiem co robić i czy to nie problem neurologiczny.

Płakać mi się chce bo boję się o Nią bardzo . Nie wiem co się dzieje. Nie jest sobą całkowicie.:-:)-:)-:)-(

My juz po szczepieniu. Maly 3 miesiace i tydzien, wazy 6250g i ma okolo 51/52cm jest na 50 centylu, ostatnio byl na 25 wiec nam rosnie ladny pulpecik:tak:

...a ja uważam,ze taka przerwa miedzy zebami jest sliczna, sama takiej niestety nie mam...ale kiedys wkładałam sobie wykałaczke między jedynki tak bardzo mi sie to podobało ;-)...niestety zęby sie zeszły i to dość mocno, wykałaczka ni epomogła :-)
Zgadzam sie:tak: Sama takową posiadam :zawstydzona/y:

Dziewczyny jestem załamana:-:)-:)-(

Mamy chyba problem...

Od Niedzieli Młoda jest niespokojna, ślini się , miała podwyższoną tempertaurę no i w jednym miesjcu ma troszkę czerwone dziąsło więc zganiamy jej nastrój na ząbkowanie ale ja dzisiaj zauważyłam coś niepokojącego a mianowice przez całą godzinę nie mogła usnąć i cały czas kładła się na głowie a jak ją chciałam na boczek przekręcic to wykręcała się w rogalik:no:
Nie wiem co robić i czy to nie problem neurologiczny.

Płakać mi się chce bo boję się o Nią bardzo . Nie wiem co się dzieje. Nie jest sobą całkowicie.:-:)-:)-:)-(
Marzycielko skoro się niepokoisz to idź z małą do lekarza, czasami matka wie najlepiej, a jeżeli martwisz się na zapas( a mam tak ą nadzieję) to przynajniej się uspokoisz.

No to ładnie mi dziecko wyrosło:szok::szok: Cyprysiowa twój Ksawer jest jeden dzień starszy od Juleczki a Julka na 90 centylu jest wysoka bo ma 65cm i waży 6600 kurcze Ksawer przy niej wyglądałby jak młodszy brat:-D:-D:-D

Yoka ale masz już fajnie z tym karmieniem łyżeczką, ja jeszczę czekam do 5 może 6 miesiąca.

Hej laski
Wpadłam tylko na chwile bo mała nudzi sie sama .....jesteśmy po pierwszym w jej życiu tartym jabłuszku i tak jej smakowało że był ryk że tak mało.....a śmiechu przy tym...bo mała pierwszy raz z lyżeczki jadła...haha:-D
Yoka a dalas jabluszko od razu czy najpierw soczek jablkowy a potem po kilku dniach jabluszko?? i jabluszko sama tarlas czy ze sloiczka gotowe ?? dziewczyny jestem tak przejeta tym pierwszym jabluszkiem ktore nas niebawem czeka ze hohoh:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

No to ładnie mi dziecko wyrosło:szok::szok: Cyprysiowa twój Ksawer jest jeden dzień starszy od Juleczki a Julka na 90 centylu jest wysoka bo ma 65cm i waży 6600 kurcze Ksawer przy niej wyglądałby jak młodszy brat:-D:-D:-D.
Pamietaj ze centyle dziewczynek i chlopcow sa troszke inne. Moj Ksawi gdyby wazyl tyle co Twoja to niebylby na 90centylu a troche powyzej 50 centyla a Julka gdyby miala 6250g to nie bylaby jak Ksawi na 50 tylko na 75;-)
A jaki ma obwod glowki i klatki piers.? my glowa- 41,5 a klatka 42:tak:

reklama
Do góry