reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Agatkas - u nas też gorączka była stosunkowo późno. A z takich oznak wcześniejszych: Hania po prostu spała więcej niż zwykle, a wieczorem oczka zrobiły jej sie takie "szkliste". Potem doszedł kaszel, a na końcu gorączka.
Moja pediatra mówi, że u dzieci do 3 miesiąca życia nawet katar to poważna choroba, właśnie dlatego, że może szybko rozwinąć się w coś więcej, więc zawsze chyba nawet przy katarze warto iść z dzieckiem osłuchać je u lekarza.

patrysia - brawo dla Olcia! Pieknie, że już potrafi utrzymać zabawkę:tak: I że takie grzeczny u dziadków

ollcia - można nosić w pionie, ale bezpieczna pozycja dla kręgosłupa jest taka, że dziecko masz "przewieszone" przez swoje ramię, a rączki zwisają mu swobodnie na twoich plecach. Bo jak nosimy dziecko w pionie całkiem z przodu, całe przytulone do nas, to uniemożliwiamy mu ruchy i obciążamy kręgosłup. Tak przynajmniej twierdzi nasza rehabilitantka. No tyle że takie noszenie prawidłowe jest niezbyt wygodne dla nas ;-)

A u nas jest reakcja na antybiotyk, więc wierzę, że obędzie się bez szpitala. Dziękujemy cioteczki za pozdrowienia i trzymanie kciukasów. Jak widać - pomaga :-)

reklama
A ja mam pytanie do mamusiek, które mają synków. Jak ich pielęgnujecie ? Tzn. "siusiaka" :sorry2:, czy jakość specjalnie ?:blink:
Przepraszam za to pytanie, ale nie mam zielonego pojęcia czy trzeba jakość specjalnie pielęgnowac chłopców. :dry:

A ja mam pytanie do mamusiek, które mają synków. Jak ich pielęgnujecie ? Tzn. "siusiaka" :sorry2:, czy jakość specjalnie ?:blink:
Przepraszam za to pytanie, ale nie mam zielonego pojęcia czy trzeba jakość specjalnie pielęgnowac chłopców. :dry:

Ja jako mamka synusia udzielę Ci odpowiedzi :-D:-D:-D, otóż ... nie pielęgnuję go jakoś specjalnie ;-), przy zmianie pieluszki przecieram chusteczkami najnormalniej w świecie jego klejnociki :-D:-D i gotowe:-)

Mi pediatra powiedziała, że trzeba codziennie przy kąpieli odciągać skórkę i tam przemywać.
A poza tym, tak jak Edee, przecieram chusteczkami przy zmianie pieluszki.

Dzięki dziewczyny za wsparcie...:tak:...zawsze mogę na Was liczyć....

Z dobrych wiadomości to taka że moja Oli odkad jest tylko na butli robi kupki nawet 3 razy dziennie...:tak:

Ale za to zła jest taka że jak była na piersi to po butli na noc spała czasem nawet 8-9 godzin i przesypiała całą nockę a teraz budzi się w nocy nawet 3 razy a ja znowu chodzę jak zombi...:-(bo jak sie obudzi to daję jej mleko a ona ani myśli dalej spać...i tak mijają godziny a w dzień nie ma mowy żebym odespała bo Oliwka w ciągu dnia śpi tylko na spacerze...:-(

Mam pytanko do mam które karmią butelką...czy Wasze maleństwa jedzą w nocy i czy zasypiają po karmieniu???

Dużo zdrówka dla wszystkich dzieciaczków które dopadła choroba i dla tych które sie jej nie dają!!!;-)

fasolkomaria pomimo wszystko jednak czuje presję....najgorsze jest to że nie rozumiem dlaczego dopadł mnie taki kryzys...przecież tak bardzo zależało mi na karmieniu piersią....:-(

Dzięki dziewczyny za wsparcie...:tak:...zawsze mogę na Was liczyć....

Z dobrych wiadomości to taka że moja Oli odkad jest tylko na butli robi kupki nawet 3 razy dziennie...:tak:

Ale za to zła jest taka że jak była na piersi to po butli na noc spała czasem nawet 8-9 godzin i przesypiała całą nockę a teraz budzi się w nocy nawet 3 razy a ja znowu chodzę jak zombi...:-(bo jak sie obudzi to daję jej mleko a ona ani myśli dalej spać...i tak mijają godziny a w dzień nie ma mowy żebym odespała bo Oliwka w ciągu dnia śpi tylko na spacerze...:-(

Mam pytanko do mam które karmią butelką...czy Wasze maleństwa jedzą w nocy i czy zasypiają po karmieniu???

Dużo zdrówka dla wszystkich dzieciaczków które dopadła choroba i dla tych które sie jej nie dają!!!;-)

Ja daję małemu butlę o 22 zasypia ok 22.30-23.00 i tak śpi na tej butli do 7 rano :tak:

reklama
edee to ja własnie miałam tak ale jak dawałam butlę tylko na noc....a teraz kiedy jest na niej cały czas to w nocy masakra...nie wiem dlaczego...:-(

Do góry