Agatkas
Mamusia Zuzolka
Ewelew to lepiej żeby zimnego nie piła bo będzie miała kłopoty z brzuszkiem! Moja wypija w 5 min całą butlę przez ten smoczek nr 1, więc może faktycznie jakoś źle to mleczko przygotowujesz?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny czy któraś z mamus karmiących pije herbatke poprawiająca laktację?? Np Hippi, bo ja dzisiaj kupilam w promocji taka granulowana razem z taka do zaparzenia.....i jestem ciekawa czy to cos pomaga???
Witam!!
Fasolka - trzymajcie się, niech Jula wraca jak najszybciej do formy...Trzymamy tutaj mocno kciuki.
Dziewczynki - mam "problemos". Karmię pierią, ale niuni nie starcza więc dokarmiam butlą AVENT i mleczkiem BEBIKO. Mała już troszki urosła i się wścieka na pierś bo słabo leci i na smoczek... Karmię smoczkiem "1"(mini) ale od 1miesiąca można już karmić "2" - tak jest na opakowaniu (ze smoczkami nie mam problemu - mam pod dostatkiem). Boję się, że jak dam 2 to małej szybciej bęcie lecieć mleczko i odechce jej się cycusia bo przy nim też się musi napracować... Ale czasem karmię nawet 40 min - bo się bawi i ciumka i ssa na przemian.... (no i wścieka oczywiście) Co tu robić?? dać 2??
A mleko BEBIKO jest "do d.py". Kupiłam ostatnio hipoalergiczne - pani doradziła takie - bo nie było zwykłego (powiedziała, że jest lepsze niż zwykłe). I Qrcze są w nim jakieś grudki - które się jakby nie rozpuszczają... i piana się nie tworzy ani nic - a gdy postoi tak z 30 min w butelce (jak mała nie zje - resztki które potem wylewam) to się jakby "waży" na dwie warstwy - przeźroczystą i białą... Też tak macie?? No i przez te grudki wydaje mi się że smoczek się zapycha i dltego mała się wścieka.
Wcześniej miałam NAN. A Wy jakie mleko używacie - które jest najlepsze?? Ja wiem że to kwesta indywiualna dla każdego dzidziusia, ale chciałabym wiedzieć.
Nie wiem, co jest przyczyną - smoczek ze zbyt małą dziurką czy mleczko - z grudkami które zapychają otworek.
Dajcie jakieś rady......... PLEAS.........
Ewelw my też mieliśmy problem z zatykającymi się smoczkami...
Ja karmie Bebilonem...i mleczko oznaczone jako Comfort na kolki i zaparcia miało takie grudki...pomogło mieszadełko do mleczka do kawy, takie z Ikei IKEA | Kawa i herbata | Dzbanki do herbaty i zaparzacze do kawy | PRODUKT | Spieniacz do mleka oraz smoczek trójprzepływowy, tyle że ja uzywam butelek Tommee Tippee 1900 TOMMEE TIPPEE SMOCZKI 2szt 0+ TROJPRZEPŁYWOY (511594240) - Aukcje internetowe Allegro
Teraz karmie zwykłym Bebilonem ale smoczka małej nie zmieniłam, lubi przez niego jeść
Witam kochane
U mnie lipa z karmieniem....:-( Chyba już nic nie da się zrobić walczę z brakiem pokarmu już 6 dzień i nadal kiepsko...:-(max który udało mi się ściągnąć z obu piersi w ciągu 30 min. to 50ml...:-(i chyba nie ma sensu się męczyć...:-( ale mam taki dół że nie jestem w stanie wykarmić własnego dziecka....:-(aż mi się płakać chce....
fasolkomaria buziaczki dla Julki i niech szybciutko wraca do zdrówka.
ewelw ja podawałam bebilon comfort zanim nie musiałam przejść na bebilon pepti i on miał też takie grudki,które zapychały mi smoczek więc przeszłam na następny smoczek(tak jak zresztą jest podpowiedziane na opakowaniu mleka) i myślę że Twoje dziecko tylko się męczy spędzając przy butli 40 minut....
Aha ale dobra wiadomość to taka że moja Oli robi kupki co drugi dzień...sama...i bez bólu...zawsze upaprana jest od stóp po pachy ale jestem z niej taka dumna że szok
Yoka ważne, że w ogóle ściągasz, to znaczy, że mleczko masz. I nie gadaj o byciu zła matką, bo sa takie babeczki, które nawet nie próbują karmić piersią!!
Mam pytanie do dziewczyn, które odciągają pokarm. Odstawiłam odciągnięte mleczko do lodówki i teraz po wyjęciu ma dwie warstwy górna bielutką, a dolną taka jakby siara... Czy to jest normalne?
Szkoda ze nie mam blisko ikei bo bym sobie sprawiala takie mieszadełko, ale moze znajde gdzies indziej:-)
Anoli na pewno kupisz to w każdym markecie...ja akurat mam z Ikei....