reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Moja Julka w ogóle niema gorączki, ale może ma to po mnie bo ja też nigdy nie miałam. Zresztą chyba córa mnie zaraziła i tu pytanie znacie jakieś domowe sposoby na przeziębienie bo karmię piersią.

reklama
Yoka ważne, że w ogóle ściągasz, to znaczy, że mleczko masz. I nie gadaj o byciu zła matką, bo sa takie babeczki, które nawet nie próbują karmić piersią!!

Mam pytanie do dziewczyn, które odciągają pokarm. Odstawiłam odciągnięte mleczko do lodówki i teraz po wyjęciu ma dwie warstwy :baffled: górna bielutką, a dolną taka jakby siara... Czy to jest normalne?

Witam!!
Fasolka - trzymajcie się, niech Jula wraca jak najszybciej do formy...Trzymamy tutaj mocno kciuki.
Dziewczynki - mam "problemos". Karmię pierią, ale niuni nie starcza więc dokarmiam butlą AVENT i mleczkiem BEBIKO. Mała już troszki urosła i się wścieka na pierś bo słabo leci i na smoczek... Karmię smoczkiem "1"(mini) ale od 1miesiąca można już karmić "2" - tak jest na opakowaniu (ze smoczkami nie mam problemu - mam pod dostatkiem). Boję się, że jak dam 2 to małej szybciej bęcie lecieć mleczko i odechce jej się cycusia bo przy nim też się musi napracować... Ale czasem karmię nawet 40 min - bo się bawi i ciumka i ssa na przemian.... (no i wścieka oczywiście) Co tu robić?? dać 2??
A mleko BEBIKO jest "do d.py". Kupiłam ostatnio hipoalergiczne - pani doradziła takie - bo nie było zwykłego (powiedziała, że jest lepsze niż zwykłe). I Qrcze są w nim jakieś grudki - które się jakby nie rozpuszczają... i piana się nie tworzy ani nic - a gdy postoi tak z 30 min w butelce (jak mała nie zje - resztki które potem wylewam) to się jakby "waży" na dwie warstwy - przeźroczystą i białą... Też tak macie?? No i przez te grudki wydaje mi się że smoczek się zapycha i dltego mała się wścieka.
Wcześniej miałam NAN. A Wy jakie mleko używacie - które jest najlepsze?? Ja wiem że to kwesta indywiualna dla każdego dzidziusia, ale chciałabym wiedzieć.
Nie wiem, co jest przyczyną - smoczek ze zbyt małą dziurką czy mleczko - z grudkami które zapychają otworek.
Dajcie jakieś rady......... PLEAS.........:confused::zawstydzona/y::sorry2:

Ewelw ja bym zmienila smoczka na 2 dlatego , że gdy twoja kruszynka ciumka butle przez 40 minut to pewnie po kilku minutach pije juz zimne mleczko a to moze byc nie zdrowe dla brzuszka takiego maluszka:-( a jak bedzie miec wieksza dziurke to szybciej wypije mleczko:tak: wiesz z piersia nie ma takiego problemu bo w piersi mleczko "podgrzane non stop":-D:-D

Co do mleczka to my pilismy Bebilon a teraz musimy pic Nutramigen :-(

Dziękuję laseczki za odpowiedź, będę zobowiązana:tak::tak:
Yoka - nie przejmuj się, ja i mój mąż też się pogodziliśmy z butlą... Najpierw mała wysysa obie piersi a potem butlę dostaje - z której nawet 9 dych wypija - dziewczynka rośnie trza dodawać więcej. Niestety moje cycki tyle nienaprodukują:-D:no:.
Zapominajko - zazdroszczę Ci, że możez odciągnąć i w:nerd:łożyć do lodówki... U mnie co do kropelki jest wysysane... Nic się nie da "uszczknąć" na potem :tak:

Więc skoro macie ten sam poblem z grudkami to chyba przejdę na smoczek "2" dziewczynka się męczy strasznie - przysypia nie dojje i często woła tzn, że się nie najje i woła za chwilę np. po godzinie i ja co chwilę przygotowuję mleczko więc nonstop przy niej - jak nie cyce to butla... (bo ciężko wysać przez "1" ) Dzięki jeszcze raz

Miłego dzionka!!

Ewelw ja bym zmienila smoczka na 2 dlatego , że gdy twoja kruszynka ciumka butle przez 40 minut to pewnie po kilku minutach pije juz zimne mleczko a to moze byc nie zdrowe dla brzuszka takiego maluszka:-( a jak bedzie miec wieksza dziurke to szybciej wypije mleczko:tak: wiesz z piersia nie ma takiego problemu bo w piersi mleczko "podgrzane non stop":-D:-D

Co do mleczka to my pilismy Bebilon a teraz musimy pic Nutramigen :-(
Tygri - masz raję po 15 min mleczko stygnie - i zimne a potem się martwię:-(

Zapominajka te dwie warstwy to jest normalne....tłuszcz oddziela sie pod wpływem spadku temperatury od mleczka własciwego i tak to wyglada..dlatego zawze po wyjeciu z lodówki i przed podgrzaniem nalezy troszke wstrzasnac,zeby to sie spowrotem połaczyło....:)

Ewelew a moze ty masz za goraca wode jak to mleczko robisz....bo my tak samo mielismy przy naszym specjalistycznym Enfamil AR...jak jest za goraca woda to sie robia grudki,ale my z misiem po postu przelewamy przez sitko jak mimo zimniejszej wody tez sie zrobią.....

reklama
Fasolkomaria-życzymy szybkiego powrotu Julci do zdrówka-trzymajcie się:happy:

Agatkas przemywasz twarz Malutkiej takim zwykłym rumiankiem zaparzonym tak???Czy jakoś inaczej:baffled:

A u mojej Małej na twarzy pojawiły się takie czerwone małe krosteczki i nie wiem co to może być:zawstydzona/y:czy Wy miałyście taki problem może u Waszych Brzdąców?

Zwykłym tylko słabiutko zaparzonym rumiankiem - tak żeby tylko woda nabrała słomkowego koloru.

Co do krostek - to moja też tak ma. Ja myślę że to od tego jak jej się z buzi mleczko wylewa, albo ulewa przez sen i potem ma to na policzku. Ale może jakaś inna mama się wypowie bo też jestem ciekawa

YOKA!!! Ja też tak miałam ze tyle odciągałam i koniec. Przystawiasz jeszcze w ogóle małą do cycka? Ja jak zaczęłam przystawiać to tego mleczka się więcej zrobiło, a też chciałam zrezygnować. Teraz mała je z cyca i tylko 2 butelki dziennie dostaje i to tylko wypija około 60ml.
Nie rezygnuj za szybko jeśli masz ochotę ją jeszcze pokarmić!

Do góry