reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Moja Julka w ogóle niema gorączki, ale może ma to po mnie bo ja też nigdy nie miałam. Zresztą chyba córa mnie zaraziła i tu pytanie znacie jakieś domowe sposoby na przeziębienie bo karmię piersią.

reklama
Yoka ważne, że w ogóle ściągasz, to znaczy, że mleczko masz. I nie gadaj o byciu zła matką, bo sa takie babeczki, które nawet nie próbują karmić piersią!!

Mam pytanie do dziewczyn, które odciągają pokarm. Odstawiłam odciągnięte mleczko do lodówki i teraz po wyjęciu ma dwie warstwy :baffled: górna bielutką, a dolną taka jakby siara... Czy to jest normalne?

Witam!!
Fasolka - trzymajcie się, niech Jula wraca jak najszybciej do formy...Trzymamy tutaj mocno kciuki.
Dziewczynki - mam "problemos". Karmię pierią, ale niuni nie starcza więc dokarmiam butlą AVENT i mleczkiem BEBIKO. Mała już troszki urosła i się wścieka na pierś bo słabo leci i na smoczek... Karmię smoczkiem "1"(mini) ale od 1miesiąca można już karmić "2" - tak jest na opakowaniu (ze smoczkami nie mam problemu - mam pod dostatkiem). Boję się, że jak dam 2 to małej szybciej bęcie lecieć mleczko i odechce jej się cycusia bo przy nim też się musi napracować... Ale czasem karmię nawet 40 min - bo się bawi i ciumka i ssa na przemian.... (no i wścieka oczywiście) Co tu robić?? dać 2??
A mleko BEBIKO jest "do d.py". Kupiłam ostatnio hipoalergiczne - pani doradziła takie - bo nie było zwykłego (powiedziała, że jest lepsze niż zwykłe). I Qrcze są w nim jakieś grudki - które się jakby nie rozpuszczają... i piana się nie tworzy ani nic - a gdy postoi tak z 30 min w butelce (jak mała nie zje - resztki które potem wylewam) to się jakby "waży" na dwie warstwy - przeźroczystą i białą... Też tak macie?? No i przez te grudki wydaje mi się że smoczek się zapycha i dltego mała się wścieka.
Wcześniej miałam NAN. A Wy jakie mleko używacie - które jest najlepsze?? Ja wiem że to kwesta indywiualna dla każdego dzidziusia, ale chciałabym wiedzieć.
Nie wiem, co jest przyczyną - smoczek ze zbyt małą dziurką czy mleczko - z grudkami które zapychają otworek.
Dajcie jakieś rady......... PLEAS.........:confused::zawstydzona/y::sorry2:

Ewelw ja bym zmienila smoczka na 2 dlatego , że gdy twoja kruszynka ciumka butle przez 40 minut to pewnie po kilku minutach pije juz zimne mleczko a to moze byc nie zdrowe dla brzuszka takiego maluszka:-( a jak bedzie miec wieksza dziurke to szybciej wypije mleczko:tak: wiesz z piersia nie ma takiego problemu bo w piersi mleczko "podgrzane non stop":-D:-D

Co do mleczka to my pilismy Bebilon a teraz musimy pic Nutramigen :-(

Dziękuję laseczki za odpowiedź, będę zobowiązana:tak::tak:
Yoka - nie przejmuj się, ja i mój mąż też się pogodziliśmy z butlą... Najpierw mała wysysa obie piersi a potem butlę dostaje - z której nawet 9 dych wypija - dziewczynka rośnie trza dodawać więcej. Niestety moje cycki tyle nienaprodukują:-D:no:.
Zapominajko - zazdroszczę Ci, że możez odciągnąć i w:nerd:łożyć do lodówki... U mnie co do kropelki jest wysysane... Nic się nie da "uszczknąć" na potem :tak:

Więc skoro macie ten sam poblem z grudkami to chyba przejdę na smoczek "2" dziewczynka się męczy strasznie - przysypia nie dojje i często woła tzn, że się nie najje i woła za chwilę np. po godzinie i ja co chwilę przygotowuję mleczko więc nonstop przy niej - jak nie cyce to butla... (bo ciężko wysać przez "1" ) Dzięki jeszcze raz

Miłego dzionka!!

Ewelw ja bym zmienila smoczka na 2 dlatego , że gdy twoja kruszynka ciumka butle przez 40 minut to pewnie po kilku minutach pije juz zimne mleczko a to moze byc nie zdrowe dla brzuszka takiego maluszka:-( a jak bedzie miec wieksza dziurke to szybciej wypije mleczko:tak: wiesz z piersia nie ma takiego problemu bo w piersi mleczko "podgrzane non stop":-D:-D

Co do mleczka to my pilismy Bebilon a teraz musimy pic Nutramigen :-(
Tygri - masz raję po 15 min mleczko stygnie - i zimne a potem się martwię:-(

Zapominajka te dwie warstwy to jest normalne....tłuszcz oddziela sie pod wpływem spadku temperatury od mleczka własciwego i tak to wyglada..dlatego zawze po wyjeciu z lodówki i przed podgrzaniem nalezy troszke wstrzasnac,zeby to sie spowrotem połaczyło....:)

Ewelew a moze ty masz za goraca wode jak to mleczko robisz....bo my tak samo mielismy przy naszym specjalistycznym Enfamil AR...jak jest za goraca woda to sie robia grudki,ale my z misiem po postu przelewamy przez sitko jak mimo zimniejszej wody tez sie zrobią.....

reklama
Fasolkomaria-życzymy szybkiego powrotu Julci do zdrówka-trzymajcie się:happy:

Agatkas przemywasz twarz Malutkiej takim zwykłym rumiankiem zaparzonym tak???Czy jakoś inaczej:baffled:

A u mojej Małej na twarzy pojawiły się takie czerwone małe krosteczki i nie wiem co to może być:zawstydzona/y:czy Wy miałyście taki problem może u Waszych Brzdąców?

Zwykłym tylko słabiutko zaparzonym rumiankiem - tak żeby tylko woda nabrała słomkowego koloru.

Co do krostek - to moja też tak ma. Ja myślę że to od tego jak jej się z buzi mleczko wylewa, albo ulewa przez sen i potem ma to na policzku. Ale może jakaś inna mama się wypowie bo też jestem ciekawa

YOKA!!! Ja też tak miałam ze tyle odciągałam i koniec. Przystawiasz jeszcze w ogóle małą do cycka? Ja jak zaczęłam przystawiać to tego mleczka się więcej zrobiło, a też chciałam zrezygnować. Teraz mała je z cyca i tylko 2 butelki dziennie dostaje i to tylko wypija około 60ml.
Nie rezygnuj za szybko jeśli masz ochotę ją jeszcze pokarmić!

Do góry