reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ja własnie przeżywam szok. Przyszła w końcu zamówiona chusta:-D i jakbym dziecka nie miała:-D:-D:-D:-D:-D:-D. Młodemu pasuje, mi jest wygodnie, żałuję, że nie zdecydowałam się wcześniej:-D.

O no to super a wstawisz jakieś zdjęcia z chustą ??? Chciałabym zobaczyć:-)

Moja Oli zaczęła robić kupki co 3 dni sama ale całkowicie zielone w piątek mamy szczepienie więc się dowiem czy coś jest nie tak...

reklama
Pati tez robi zielone kupki i co 3 dni, zmieniłam mleko na HA, bo pediatra mówiła ze po nim beda lepsze - ale jeszcze bardziej bolał ja brzuszek, wiec wróciłam do Nan AR tego który uzywan od poczatku i widze ze cały ten cykl trawienia juz sie tak ustabilizował mała ładnie na wadze przybiera wiec boje sie to zmieniac, a lekarka mówiła ze kolor zielony to przez to ze zalega w jelitach

A tak z inej beczki to Pati miała od soboty lekki katarek i na dzis na 8 miałysmy wizyte do pediatry wiec powinna dostac flache tak ok 6.30 cobym ja jeszcze zdarzyła spokojnie do odbicia ponosic przebrac itd , zwykle budzi sie ok 4-5 a dzisiaj chyba pierwszy raz spała do 7 i ja niestety tez:zawstydzona/y: Mariusz wstał wczecniej ale nie raczył mnie obudzić, z wygody zebym mu czasem np łazienki nie zajeła (ach te chłopy:wściekła/y:) no i oczywiscie nie zdarzyłam:no: potem w przychodni sie pojawia cała chałastra z epidemią grypki, wiec dzis odpuszczam na szczescie widze, że katar juz przeszedł - a smarowałam tylko pod noskiem maścią majerankowa :tak:
Twarda sztuczka z małej Patki ! :-D

Dziewczyny ile czasu moze byc dziecko w hustawce? pytam bo moj tesciu mala wklada za kazdym razem jak sam z nia zostanie a ja boje sie o jej kregoslup,
Reniu to chyba zależy czy jest oparcie regulowane i czy moze lezec prawie płasko, bo jak jest w pozycji półsiedzacej to na pewno nie długo

Heloł :-D:-D

Ja do kąpieli Alana używam, żelu z Jonsona Tope To Tope (czy coś takiego :zawstydzona/y:), i pózniej już po nie smaruje go już niczym innym, czy to zle? bo nam położna mówiła, że jeśli maluszek nie ma problemów ze skórą jest ładna i nie wysuszona to żeby nic z nią nie robić ( że nawet dorosły zle by się czuł jak by posmarował sobie ciało oliwką, a potem się ubrał :eek: ) czy sam żel do kąpieli wystarczy? , bez żadnych oliwek i kremów ??

Yts mi egen :-D:-D:-D:-D

Skleroza :zawstydzona/y:

Dziewuszki powiedzcie mi jeszcze, czy ściąganie ręczne mleczka
(no, paluszkami, ręką) czy to zwiększa ilość mleczka:confused::confused:, czy tylko tak jest przy laktatorze ??

Heloł :-D:-D

Ja do kąpieli Alana używam, żelu z Jonsona Tope To Tope (czy coś takiego :zawstydzona/y:), i pózniej już po nie smaruje go już niczym innym, czy to zle? bo nam położna mówiła, że jeśli maluszek nie ma problemów ze skórą jest ładna i nie wysuszona to żeby nic z nią nie robić ( że nawet dorosły zle by się czuł jak by posmarował sobie ciało oliwką, a potem się ubrał :eek: ) czy sam żel do kąpieli wystarczy? , bez żadnych oliwek i kremów ??

Edee ja też nie smaruję niczym Jaśka po kąpieli. A kąpiemy go żelem Nivea takim do ciałka i włosów. I to samo mi powiedziała położna, że jak nie ma przesuszonej skóry to nie ma potrzeby smarować niczym bo to mimo wszystko chemia dodatkowa.

A co do ściągania ręcznego - trzeba to robić bardzo delikatnie, zeby nie uszkodzić kanalików mlekowych - znowu rada położnej. Ale ja karmię butlą więc to wiedza czysto teoretyczna ;-)

Kurcze a nam się skończyło Oilatum więc kupiłam płyn J&J top to toe i dupa:crazy: Filipek dostał wysypki na ciałku:crazy::crazy: wracam znów do Oilatum;-) szkoda bo cała butla tego płynu na zmarnowanie pójdzie:crazy: ale mam plana że jak skończy kupiona butle Oilatum to spróbuję może jakiś płyn Nivea kupic:tak: gdyż wiecznie OIlatum myć bobaska nie bede bo z torbami pójdziemy:-D:-D:-D

Yts mi egen :-D:-D:-D:-D

Skleroza :zawstydzona/y:

Dziewuszki powiedzcie mi jeszcze, czy ściąganie ręczne mleczka
(no, paluszkami, ręką) czy to zwiększa ilość mleczka:confused::confused:, czy tylko tak jest przy laktatorze ??
Edee ja sciagam ręcznie,ale z nawału pokarmu bo jest szybciej-tak mi sie wydaje,raz nacisne na cyca i leci ciurkiem do kubeczka:-D no i zwiększa to laktacje tak jak ściąganie pokarmu laktatorem to pewne:tak:

reklama
Chustę kupiłam Nati, fotki wstawię, jak tylko zrobię ;-)

Kurcze a nam się skończyło Oilatum więc kupiłam płyn J&J top to toe i dupa:crazy: Filipek dostał wysypki na ciałku:crazy::crazy: wracam znów do Oilatum;-) szkoda bo cała butla tego płynu na zmarnowanie pójdzie:crazy: ale mam plana że jak skończy kupiona butle Oilatum to spróbuję może jakiś płyn Nivea kupic:tak: gdyż wiecznie OIlatum myć bobaska nie bede bo z torbami pójdziemy:-D:-D:-D

My używamy takiego chyba Emolian, jest połowę tańszy niż Oliatum a skład taki sam :tak:

Do góry