reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ja własnie przeżywam szok. Przyszła w końcu zamówiona chusta:-D i jakbym dziecka nie miała:-D:-D:-D:-D:-D:-D. Młodemu pasuje, mi jest wygodnie, żałuję, że nie zdecydowałam się wcześniej:-D.

O no to super a wstawisz jakieś zdjęcia z chustą ??? Chciałabym zobaczyć:-)

Moja Oli zaczęła robić kupki co 3 dni sama ale całkowicie zielone w piątek mamy szczepienie więc się dowiem czy coś jest nie tak...

reklama
Pati tez robi zielone kupki i co 3 dni, zmieniłam mleko na HA, bo pediatra mówiła ze po nim beda lepsze - ale jeszcze bardziej bolał ja brzuszek, wiec wróciłam do Nan AR tego który uzywan od poczatku i widze ze cały ten cykl trawienia juz sie tak ustabilizował mała ładnie na wadze przybiera wiec boje sie to zmieniac, a lekarka mówiła ze kolor zielony to przez to ze zalega w jelitach

A tak z inej beczki to Pati miała od soboty lekki katarek i na dzis na 8 miałysmy wizyte do pediatry wiec powinna dostac flache tak ok 6.30 cobym ja jeszcze zdarzyła spokojnie do odbicia ponosic przebrac itd , zwykle budzi sie ok 4-5 a dzisiaj chyba pierwszy raz spała do 7 i ja niestety tez:zawstydzona/y: Mariusz wstał wczecniej ale nie raczył mnie obudzić, z wygody zebym mu czasem np łazienki nie zajeła (ach te chłopy:wściekła/y:) no i oczywiscie nie zdarzyłam:no: potem w przychodni sie pojawia cała chałastra z epidemią grypki, wiec dzis odpuszczam na szczescie widze, że katar juz przeszedł - a smarowałam tylko pod noskiem maścią majerankowa :tak:
Twarda sztuczka z małej Patki ! :-D

Dziewczyny ile czasu moze byc dziecko w hustawce? pytam bo moj tesciu mala wklada za kazdym razem jak sam z nia zostanie a ja boje sie o jej kregoslup,
Reniu to chyba zależy czy jest oparcie regulowane i czy moze lezec prawie płasko, bo jak jest w pozycji półsiedzacej to na pewno nie długo

Heloł :-D:-D

Ja do kąpieli Alana używam, żelu z Jonsona Tope To Tope (czy coś takiego :zawstydzona/y:), i pózniej już po nie smaruje go już niczym innym, czy to zle? bo nam położna mówiła, że jeśli maluszek nie ma problemów ze skórą jest ładna i nie wysuszona to żeby nic z nią nie robić ( że nawet dorosły zle by się czuł jak by posmarował sobie ciało oliwką, a potem się ubrał :eek: ) czy sam żel do kąpieli wystarczy? , bez żadnych oliwek i kremów ??

Yts mi egen :-D:-D:-D:-D

Skleroza :zawstydzona/y:

Dziewuszki powiedzcie mi jeszcze, czy ściąganie ręczne mleczka
(no, paluszkami, ręką) czy to zwiększa ilość mleczka:confused::confused:, czy tylko tak jest przy laktatorze ??

Heloł :-D:-D

Ja do kąpieli Alana używam, żelu z Jonsona Tope To Tope (czy coś takiego :zawstydzona/y:), i pózniej już po nie smaruje go już niczym innym, czy to zle? bo nam położna mówiła, że jeśli maluszek nie ma problemów ze skórą jest ładna i nie wysuszona to żeby nic z nią nie robić ( że nawet dorosły zle by się czuł jak by posmarował sobie ciało oliwką, a potem się ubrał :eek: ) czy sam żel do kąpieli wystarczy? , bez żadnych oliwek i kremów ??

Edee ja też nie smaruję niczym Jaśka po kąpieli. A kąpiemy go żelem Nivea takim do ciałka i włosów. I to samo mi powiedziała położna, że jak nie ma przesuszonej skóry to nie ma potrzeby smarować niczym bo to mimo wszystko chemia dodatkowa.

A co do ściągania ręcznego - trzeba to robić bardzo delikatnie, zeby nie uszkodzić kanalików mlekowych - znowu rada położnej. Ale ja karmię butlą więc to wiedza czysto teoretyczna ;-)

Kurcze a nam się skończyło Oilatum więc kupiłam płyn J&J top to toe i dupa:crazy: Filipek dostał wysypki na ciałku:crazy::crazy: wracam znów do Oilatum;-) szkoda bo cała butla tego płynu na zmarnowanie pójdzie:crazy: ale mam plana że jak skończy kupiona butle Oilatum to spróbuję może jakiś płyn Nivea kupic:tak: gdyż wiecznie OIlatum myć bobaska nie bede bo z torbami pójdziemy:-D:-D:-D

Yts mi egen :-D:-D:-D:-D

Skleroza :zawstydzona/y:

Dziewuszki powiedzcie mi jeszcze, czy ściąganie ręczne mleczka
(no, paluszkami, ręką) czy to zwiększa ilość mleczka:confused::confused:, czy tylko tak jest przy laktatorze ??
Edee ja sciagam ręcznie,ale z nawału pokarmu bo jest szybciej-tak mi sie wydaje,raz nacisne na cyca i leci ciurkiem do kubeczka:-D no i zwiększa to laktacje tak jak ściąganie pokarmu laktatorem to pewne:tak:

reklama
Chustę kupiłam Nati, fotki wstawię, jak tylko zrobię ;-)

Kurcze a nam się skończyło Oilatum więc kupiłam płyn J&J top to toe i dupa:crazy: Filipek dostał wysypki na ciałku:crazy::crazy: wracam znów do Oilatum;-) szkoda bo cała butla tego płynu na zmarnowanie pójdzie:crazy: ale mam plana że jak skończy kupiona butle Oilatum to spróbuję może jakiś płyn Nivea kupic:tak: gdyż wiecznie OIlatum myć bobaska nie bede bo z torbami pójdziemy:-D:-D:-D

My używamy takiego chyba Emolian, jest połowę tańszy niż Oliatum a skład taki sam :tak:

Do góry