reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dzieczyny od czego mały moz miec zielona kupke? Cały czas ładne robi, a dzisiaj była zielonkowata. Od czasu do czasu tak mi robi, kilka dni ładne a nagle brzydka i znowu ładne.[/quote

Zgniło zielone kupki u niemowlaka (jeśli trwa to kilka dni)to objaw niepokojący.Obserwuj czy dziecko pręży się i ma trudności w oddawaniu stolca. Jeśli powtarzają się takie stolce udaj się do pediatry, być może należy zmienić mleko jesli karmisz mlekiem modyfikowanym.

reklama
Bede jeszcze walczyc ale jak mój m zacznie wolne, bo jak jestem sama w domu to nie dam rady:zawstydzona/y:

Czy ktoras z was stosuje parafine do pielęgnacji? Dodajecie do kąpieli czy smarujecie ciałko?

ja dodaję do kąpieli i potem już nawet nie muszę używać oliwki albo kupuje w aptece oilatum z parafiną ale to już droższy wydatek a szczerze efekt identyczny;-)

Kankiya dzięuje za odpowiedz, a ile tego lejesz? :-)Ja nie uzywam oliwki tylko wazeline, a oilatum mi się własnie konczy i chciałam wypróbowac parafine:tak:

Ta parafina ma jakąś swoją nazwe czy po prostu parafina? Ja używałam Oilatum do wody i już nie potrzebne było nic innego do smarowania ale właśnie sie skończyło, a Oilatum strasznie drogie, widziałam tańsze preparaty ale tam piszą ze trzeba potem jeszcze dzidzie smarować i wtedy to teoretycznie wychodzi na to samo i teraz sie zastanawiam co kupić coby nie przepłacać a było dobre i nie trzeba oliwki używać bo potem wszystko w tej oliwce upaprane:sorry2:

Mamuski ja używałam jakis czas parafine....w aptece kupuje sie poprostu pod taka własnie nazwa....jest bardzo tania ja płaciłam okolo 3 zł... dolewałam do wody tak na oko....i faktycznie po tym nie trzeba juz niczym smarowac malenstwa nawet nie powino sie,bo wtedy ona sie kulkuje....(wiem z własnego doswiadczenia:p- wstyd sie przyznac)....hahaha wróciłam jednak do Oilatum....przynajmniej na jakis czas....

Ja własnie przeżywam szok. Przyszła w końcu zamówiona chusta:-D i jakbym dziecka nie miała:-D:-D:-D:-D:-D:-D. Młodemu pasuje, mi jest wygodnie, żałuję, że nie zdecydowałam się wcześniej:-D.

moja jak śpi w łózeczku do gasimy światło ale jak biore ją do karmienia to pali sie taka lampka solna i potem jak nie da sie wykurzyć do łózeczka to do rana śpimy przy tym światełku !!!

a oliatum nie używam codziennnie, na zmiane raz daje oliatum a raz smaruje albo parafiną albo oliwką a czasem tylki buźke nasamruje i dupcie i tyle nie przesadzam żeby skórka nie zakitowała sie :rofl2:

Dzieczyny od czego mały moz miec zielona kupke? Cały czas ładne robi, a dzisiaj była zielonkowata. Od czasu do czasu tak mi robi, kilka dni ładne a nagle brzydka i znowu ładne.

Agacia zielona kupka pojawia sie czasami jak wprowadza sie nowy skladnik do jedzenia i nie jest grozna, moja mala tez tak ma jak zjem cos nowego:tak:

reklama
Dziewczyny ile czasu moze byc dziecko w hustawce? pytam bo moj tesciu mala wklada za kazdym razem jak sam z nia zostanie a ja boje sie o jej kregoslup,

Do góry