reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Bede jeszcze walczyc ale jak mój m zacznie wolne, bo jak jestem sama w domu to nie dam rady:zawstydzona/y:

Czy ktoras z was stosuje parafine do pielęgnacji? Dodajecie do kąpieli czy smarujecie ciałko?

reklama
Witam, mam pytanie do mam butelkowych- musialam odstawic cyca bo Kubus robil b. rzadkie sluzowate kupki. Jak często i ile podajecie mleczka swoim maluchom? My jestesmy na nutrmigenie i podajemy mu 150 ml na 5 miarek (skonczyl dzisiaj 10 tygodni), staram sie mu podawac 6 razy na dobe. Ale czasem mi sie wydaje ze jest glodny po np. 2,5 godzinie. Zanosi sie placzem a ja nie wiem czy go karmic czy nie- bo na mieszance latwo przekarmic dziecko. Podawac mu butle z mlekiem czy moze go poic woda czy herbatka i robic jednak te 3,5- 4 godziny odstepu na mleko??

Witam, mam pytanie do mam butelkowych- musialam odstawic cyca bo Kubus robil b. rzadkie sluzowate kupki. Jak często i ile podajecie mleczka swoim maluchom? My jestesmy na nutrmigenie i podajemy mu 150 ml na 5 miarek (skonczyl dzisiaj 10 tygodni), staram sie mu podawac 6 razy na dobe. Ale czasem mi sie wydaje ze jest glodny po np. 2,5 godzinie. Zanosi sie placzem a ja nie wiem czy go karmic czy nie- bo na mieszance latwo przekarmic dziecko. Podawac mu butle z mlekiem czy moze go poic woda czy herbatka i robic jednak te 3,5- 4 godziny odstepu na mleko??

My też pijemy Nutramigen powod ten sam brzydkie śluzowate kupki z krewka:crazy::crazy: Filip pije roznie, w nocy ma przerwe np 8 godzinna gdyz spi ciągiem , więc jak w dzień chce jeść czasami co 2,5 godzinki to ja jemu podaję butle żeby te 6 czy 5 posiłków bylo na dobę:tak: wiesz czasami w ciągu dnia zje np co 4 godzinki a czasami co 2,5 więc to i tak się wyrównuję :tak:

Landryneczko Fabianek też miał przez jakiś czas tak,że spał przy lampce.Najpierw takiej małej wkładanej do kontaktu,która raziła mnie całą noc w oczy:sorry2: a później przy takiej większej półkowej.I nie chciał spać po ciemku.Jak tylko gasiliśmy światło to od razu się przebudzał i marudził.Jakiś czas wiec nie gasiliśmy światła,a później zaczęliśmy gasić jak już mocniej zasnął.Teraz czasem zostawiamy lampkę jak zasypia,bo on zasypia w łóżeczku sam i zanim zaśnie to jeszcze się rozgląda,a jak zaśnie to gasimy i nie ma problemu.Nawet jak w nocy obudzi się na jedzonko albo na zmianę pieluszki to nie przeszkadza mu,że jest ciemno.

Dziewczyny czy waszym dzieciaczkom nadal tak charczy jak na poczatku?, bo mały tak jakby czasmi zachrapnie.

No własnie moja tez tak ma. Zakrapiam wodą morską albo kropelkami na katar i nie przechodzi a w czwartek szczepienie i nie wiem czy mam mówic ze ma katar!? Dzis nawet kupiłam fride moze tam cos jej siedzi i trzeba wyssac:-D:-p

A mozna szczepic jak jest tylko katar bez gorączki:confused:

No własnie moja tez tak ma. Zakrapiam wodą morską albo kropelkami na katar i nie przechodzi a w czwartek szczepienie i nie wiem czy mam mówic ze ma katar!? Dzis nawet kupiłam fride moze tam cos jej siedzi i trzeba wyssac:-D:-p

A mozna szczepic jak jest tylko katar bez gorączki:confused:
Małemu od urodzenia tak charczy, pytałam sie pediatry i powiedziała ze to normalne, bo jeszcze sie do konca jakis układ niewykształtował, ale tak długo ?

Dzieczyny od czego mały moz miec zielona kupke? Cały czas ładne robi, a dzisiaj była zielonkowata. Od czasu do czasu tak mi robi, kilka dni ładne a nagle brzydka i znowu ładne.

reklama
Do góry