reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ja mam straszny problem znowu:( Pisałam Wam że daje odpocząć piersiom i przez tydzień odciągałam i dawałam małej z butelki....

Dzisiaj dałam pierwszy raz od tego czasu cycka... i wszystki rany jakie już mi się ładnie zasklepiły rozlazły się i znowu jest to niesamowity ból... taki że tylko karmić i płakać z bólu..:(
Bardzo bym chciała karmić jeszcze przynajmniej przez 2 miesiące, ale obawiam się że nie dam rady:( bo ile można płakać z bólu przy karmieniu? Ja to tak czuję jakby ktoś mi haczyk wbił w brodawkę i teraz mnie ciągnął:(
Nie wiem.... co byście zrobiły na moim miejscu???? Poradźcie coś bo normalnie mam załamkę:(

reklama
Ja mam straszny problem znowu:( Pisałam Wam że daje odpocząć piersiom i przez tydzień odciągałam i dawałam małej z butelki....

Dzisiaj dałam pierwszy raz od tego czasu cycka... i wszystki rany jakie już mi się ładnie zasklepiły rozlazły się i znowu jest to niesamowity ból... taki że tylko karmić i płakać z bólu..:(
Bardzo bym chciała karmić jeszcze przynajmniej przez 2 miesiące, ale obawiam się że nie dam rady:( bo ile można płakać z bólu przy karmieniu? Ja to tak czuję jakby ktoś mi haczyk wbił w brodawkę i teraz mnie ciągnął:(
Nie wiem.... co byście zrobiły na moim miejscu???? Poradźcie coś bo normalnie mam załamkę:(

Agatkas a próbowałas uzyc kapturków???

Dzięki za odpowiedzi Kochane:tak:W takim razie niech pruta jak najczęściej:-)

Agatkas spróbuj kapturków - ja używałam Aventu i byłam mega zadowolona-poprostu ULGA:tak:

Próbowałam... i tak boli jak cholera, a poza tym mała się nie może do nich przekonać... jak je zakładam to się nie umie najeść:(
Ja mam po prostu dziury w brodawkach:(:-(

O kurcze... straszne to co piszesz Agatkas... ja niestety nie mam problemów z brodawkami bo mi mleko nie pojawiło się... śmieszne :wściekła/y: bo tak bardzo chciałam karmić z pierśi... i niby duży biust to powinno być a tu taka niespodzianka.

Agatkas spróbuj innych kapturków, są naprawde różne, mniejsze i większe... może któryś zadziała.

Przerabiałam to - współczuję ci.
Ja zacisnęłam zęby i teraz jest o niebo lepiej, ale przystosowanie zajęło trochę czasu.
Bądź dzielna

Agatkas - współczuję kochana, to faktycznie męka. Może rzeczywiście przez jakiś czas jeszcze odciągaj i dawaj z butli, może tydzień to było za mało, żeby brodawki w pełni się zagoiły? Może też być tak, że dzieck źle chwyta brodawkę i dlatego ciągle ją rani, ale to chyba jakaś położna albo doradca laktacyjny musiałby zerknąć.

landryneczka - to racja, ze kozie mleko jest bardzo zdrowe, bardzo pomaga właśnie alergikom. Np. dzieciaczki ze skazą białkową często na kozie mleko reagują pozytwnie.

ja od wczoraj nie bede uzywac wiecej gliceryny do wywolywania kupek moim zdaniem to sama chemia... wczoraj pierwszy raz pomoglam mojemu synkowi w zrobieniu kupki starym babcinym sposobem... a wiec troche wody fizjoloogicznej i 3 krople mydla w plynie w ktorym kapie malego... i zrobil takaaaaaaaa wielka kupe ze nawet po glicerynie sie tak nie wypruznial i zauwarzylam ze bardziej byl spokojny jak robil kupke... przy glicerynie prezyl sie i plakal a przy mydle kupka wyskoczyla sama...

a jak to zrobiłaś??

Marzycielko i jak tam kupki Oliwki jest jakas poprawa????

Są żółte ale jeszcze sama nie robi bo to dopiero 2 dni stosowania mleczka

Moja koleżanka Gabi karmi piersią tzn. odciąga mase mleka i daje butelką bo stwierdza , że nie chce w gościach z nagimi cycami latać:-):-)

Ona ma zapasy nawet w zamrażarce tak rozkręciła laktację.

reklama
Agatkas a smarujesz brodawki bephantenem?

Kochana smarowałam bepanthenem, potem alantanem a teraz nawet sobie PureLan 100 z Medeli zamówiłam i smaruję:( Masakra.

Marzycielka wszystko spoko, ale ja mam takiego głodomorka , że w trakcie dnia to ja na zmianę siedzę z nią, a jak tylko zaśnie to odciągam... zero czasu na cokolwiek nie mówiąc już o czasie dla siebie:( no i ile tak mozna?

Do góry