reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Moje też nie luibi więc jej nie zmuszam , czasem tylko kłade na swoim brzuchu

Bliźniaki a czy te haginsy są faktycznie mniejsze od pampersów - masz takie wrażenie...bo teraz dostałam paczkę happy od koleżanki te sa na pewno większe od pampersów, a ja chciałabym teraz kupic haginsy i nie wiem czy kupic jeszcze 2 czy już 3, bo jesli one są mniejsze od pampersów 2 to będę musiała kupic 3.
Co do pampersów to z kolei uważam że sa lepsze od haginsów dla większych dzieci, bo maja z boku gumeczki i mój Marcin w pampersa może więcej zropbić ( jest bardziej chłonny) niż w haginsa a happy to już w ogóle do niczego.

Moja tez nie lubi lezec na brzuchu sama, ale n brzuchu moim lub meża to już jak najbardziej i moze tak nawet spać 2 godzinki.

Jak przymierzyłam pampers do hugiis, to wydają się takie same, ale przez to ze hugissy są z gumką, to wydają mi sie mniejsze.

ja tez place za usg i ortopede gdyz idziemy prywatnie;-) oczywiscie dostalismy skierowanie od pediatry do przyszpitalnej przychhodni ale wolimy isc prywatnie a nie ciagac malego po szpitalach i czekac w zasranych kolejkach:-:)-:)baffled: a idziemy dzisiaj wiec cala w stresie jestem:baffled::baffled::baffled:
U nas niby jak weszliśmy to wydawało sie ze duża kolejka, bo było chyba z 10 dzieci, ale to expresowo idzie i u nas wchodzą po 2 dzieci.

A my czekamy na pediatre:-:)-:)-(maly zrobil kupke z duza iloscia sluzu a zachwile wyszedl mu z pupy sam sluz z krwia:-:)-:)-(
Trzymam kciuki zeby było ok

ewelw - ale gdzieś chyba muszą robić usg na fundusz, przecież nie każdego stać prywatnie, a to ci się należy. My też mamy przyjść za miesiąc na kontrolę. I coraz bardziej się zastanawiam, czy dawać tą pieluchę, bo wszędzie ostatnio piszą i mówią, że jak usg jest w porządku, to żeby nie dawać profilaktycznie :baffled:

witajcie mamunie....brakuje mi czasu na forum na jedzenie nawet na sen :-(chodzę jak nakręcone..małego tak męcza kolki że ja rycze razem z nim..wczoraj zawiodła nawet suszarka...a dziś będa już pod wieczór krople Sab simplex..no i będziemy próbować..oby pomogło bo przez to ze ja taka zmęczona to na mężu się to odbija :zawstydzona/y: nie mówiąc o cierpieniu Maksa:baffled::-( no a we wtorek idziemy na szczepienie...jak wasze dzieciaczki to zniosły>?goraczkowały?a może któraś używała tych kropli?

Ola - u nas Sab Simplex pomogły, choć nie aż tak radykalnie jak u edee. I tak wieczorkiem trzeba użyć rureczki, żeby małą popuściło, ale generalnie jest lepiej. A co do suszarki - my przy Jasiu nagraliśmy jej dźwięk na komórkę i tak mu puszczaliśmy. Działało tak samo, a nie trzeba tyle za prąd płacić ;)

ja nie stosowałam tych kropelek ale u mnie bylo tak ze moja malutka pzrez miesiac zaraz od drugiego dnia miala kolki i nic nie pomagalao zaden debridet i inne specyfiki ale mialam robione krople na zamowienie w aptaece dzialaja cuda kolek nie ma wogole jest grzeczna juz sie nie prezy nie placze jak by nie moje dziecko teraz to juz sama potarfi sie sobą zając i nawet nie lubi byc na rekach tylko chce lezec na lozku :-D:-D:-D wiec ja mam wielką ulege te kropeki stosuje raz dziennie na noc po 2 krople a pzredtem musialam stosowac 3 razy dziennie po 2 krople a teraz uwazam ze nie są jej potrzebne w tak wielkiej dawce:tak::tak::tak:

Monia, a co to za kropelki??? Możesz podać ich skład? Są na receptę?

Pytia, ja taki laik z początku byłam, że jak tylko się dowiedziałam o tych rureczkach (do czego są przydatne ;-)) to poleciałam czym prędzej do Czech i kupiłam ich aż 5, tylko nie wiem czemu aż tyle :-D:-D:-Dskoro są gumowe i "niezniszczalne":-D:-D:-D.
No a teraz to nawet tej jednej (co z początku) nie używam :tak::-D, więc ...
APEL DZIEWCZYNY ;-) jeśli znajdzie się któraś chętna to oddam te pozostałe ;-):tak:

Boshe, ale mi odbija dziś od rana :baffled::zawstydzona/y:, same jakieś głupoty wygaduje, to chyba wczorajsza farba do włosów mi zaszkłodziła :szok::szok::wściekła/y:

Pytia to kropelki espumisan tylkjo nie te gotowe w buteleczce tylko do zrobienia coś jest tam dodane o ile pamietam to napewno dodawana była papaweryna do nich reszte składu nie pamieta bo to było ponad miesiac temu , na recepte one sa tylko do ciebie należy za ile ich sobie pieniążków sobie ich zrobisz ja zrobiłam za 30zł i tam było jakies 20ml , juz mi sie konczą ale napewno wystarczą jescze na 2 tyg :-):-):-)

dziewczyny mam pytanie do was? jak robicie mleko ? chodzi o to ze ma być 120ml, to wlewacie 12oml wody i reszte dajecie mleko? bo mi w tedy wychodzi ze jest 130ml, a wyczytałam w gazecie ze 120ml, to ma być juz wszystko łacznie wiec wychodzi na to ze wlac 110ml i reszte proszku? sama juz nie wiem czy dobrze robie czy w gazewcie pisza jakies głupoty:szok::szok:

dziewczyny mam pytanie do was? jak robicie mleko ? chodzi o to ze ma być 120ml, to wlewacie 12oml wody i reszte dajecie mleko? bo mi w tedy wychodzi ze jest 130ml, a wyczytałam w gazecie ze 120ml, to ma być juz wszystko łacznie wiec wychodzi na to ze wlac 110ml i reszte proszku? sama juz nie wiem czy dobrze robie czy w gazewcie pisza jakies głupoty:szok::szok:

tak się robi , że razem wychodzi 120 ml ale ja robię na oko 150 ml z 5 łyzkami mleka i Młoda zadowolona.

A glutki odciągam Marimerem takim jak Frida aspiratorem :-)

tygrysku daj znać co i jak!!

reklama
Tygrysku daj znac co się dzieje.
Na opakowaniu mleczka pisze zawsze jak się powinno je robic, ja mam kupione w razie czego bebiko i pisze ze wlac np. 90 ml wody podgrzac i potem wsypac 3 łyzeczki mleczka :tak:.

Do góry