reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Moje też nie luibi więc jej nie zmuszam , czasem tylko kłade na swoim brzuchu

Dziś właśnie w Dzień dobry TVN mówili o bioderkach, że jesli jest wszystko ok to nie trzeba nic robić i nie trzeba zakładąć profilaktycznie żadnej pieluchy, a jak jest dziecko chore to trzeba leczyć.
Ewelw a czemu Ty płacisz za USG, przeciez na to sie bierze skierowanie od pediatry i to jest na NFZ. Ja tez mam zalecenie żeby jeszcze raz skontrolować za 2 miesiące.

Ja tez karmię tylko piersią i u mnie jest tak samo.

Ja też pierwszy raz o tym słysze.....to masakra....mam nadzieję że Oliwce przejdzie to przeziębienie. A czym Marzycielko odsysasz jej nosek?

Bliźniaki a czy te hagginsy są faktycznie mniejsze od pampersów - masz takie wrażenie...bo teraz dostałam paczkę happy od koleżanki te sa na pewno większe od pampersów, a ja chciałabym teraz kupic hagginsy i nie wiem czy kupic jeszcze 2 czy już 3, bo jesli one są mniejsze od pampersów 2 to będę musiała kupic 3.
Co do pampersów to z kolei uważam że sa lepsze od hagginsów dla większych dzieci, bo maja z boku gumeczki i mój Marcin w pampersa może więcej zropbić ( jest bardziej chłonny) niż w hagginsa a happy to już w ogóle do niczego.

ja tez place za usg i ortopede gdyz idziemy prywatnie;-) oczywiscie dostalismy skierowanie od pediatry do przyszpitalnej przychhodni ale wolimy isc prywatnie a nie ciagac malego po szpitalach i czekac w zasranych kolejkach:-:)-:)baffled: a idziemy dzisiaj wiec cala w stresie jestem:baffled::baffled::baffled:

reklama
mężulek mi podrzucił krople...pachnął ładnie,małemu tez posmakowały,więc dałam 15kropelek nakarmiłam i spoi od około pół godzinki..no i o dziwo prężył sie tylko 2 razy..może krople juz działają albo ma lepsza chwile...prawdziwy sprawdzian będzie wieczorem kiedy łapia go mega kolki :baffled:
te krople niby pomagają też na gazy bo je hmm neutralizują,rozpuszczają...mój mały to calymi dniami i nocami sie pręży na kupe a po nocy pielucha czysta :confused: więc jeżeli te krople pomagaja na kupke to po moim rezultat od razu zobaczę więc dam znać.

A nam lekarz tez kazał szeroko pieluchowac profilaktcznie,ale z tego całego zamieszania zapominam..nie mam głowy do tego:zawstydzona/y::zawstydzona/y:bo jak mały płacze to jedyne co w głowie to żeby uspokic bąbelka

A właśnie kupiłam wczoraj herbatkę Herbapolu z kopru włoskiego-sądzę, że też może być.A jak często swojej Małej podajesz?I dopajasz czymś jeszcze np.wodą?

Ponieważ mamy problemy z ulewaniem:baffled:to staram sie dawac jej herbatke przed mleczkiem :tak:
Dopajamy sie jeszcze woda z odrobina glukozy i herbatka rumiankową:tak:

przy problemie z ulewniem moze byc np za duzo porcja jedzenia, i nie wolno przekarmiac dziecka na siły tylko tyle ile bedzie chciał dzieciaczek zjesc no i robic choc jedną pzrerwe na odbica podczas karmienia :tak:u mnie to zadziałało :-Dja byłam u pediatry to kazała mi kupić mleko eufemital, odrazu mowie ze trudno go dostac i jest drogie, to mleko u nas nie poskutkowało wrecz było jescze gorzej bo ponim zaczeła nie tylko mi ulewc buzią ale jednoczesnie buzią i noskiem okropnie to wyglądało:-:)-:)-(
jezeli chodzi o kładzenie na brzuszku to dzieciaczka tzreba położyć nie zaraz po jedzeniu tylko tak za ok 30min, i nie jak dziecko jest zdenerwowane tylko jak jest spokojne.:blink::blink::blink:

my po szzczepieniu
Mały śpi mam nadzieję że zniesie to dzielnie!
niestety nie podoba mi się nasza pani Doktor :baffled: mało sie interesuje i zbyt wylewna w swoich wypowiedziach to ona nie jest!

Mały waży już 6kg i jak tak dalej pojdzie to będzie szerszy niż dłuższy
a startowalismy z wagą 3230kg! :)

czy któraś z WAS podaje maluchowi DICOFLOR????

Ostatnia edycja:
Anka34 - dzięki za info. Wkur...a jestem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, bo tam gdzie jesteśmy z małą zapisani (państwowo) do przychodni to nie ma ortopedy, i nam powiedzieli, że przyjężdża raz na miesiąc i wizyta kosztuje 100zł :angry::angry::angry:. I nie mam wyjścia, a ten lekarz powiedział, ze wszystko ok. ale żeby za miesiąc przyjść :angry::angry::angry:, ja to chyba mężyka namówię, żeby za miesiąc jeszcze iść, no bo jak wy macie po 3 miesiącach koleją wizytę (to zrozumiałe), a ja już po 4 tygodniach, czy to nie przesada??:angry:

Ola - mam nadzieję że kropelk pomogą, trzymam kciuki.

Miłego dzionka!!!

my po szzczepieniu
Mały śpi mam nadzieję że zniesie to dzielnie!
niestety nie podoba mi się nasza pani Doktor :baffled: mało sie interesuje i zbyt wylewna w swoich wypowiedziach to ona nie jest!

Mały waży już 6kg i jak tak dalej pojdzie to będzie szerszy niż dłuższy
a startowalismy z wagą 3230kg! :)

czy któraś z WAS podaje maluchowi DICOFLOR????
:szok::szok::szok: w miesiąz 2 800 g ? Super ze mały tak ładnie przybiera :tak:

przy problemie z ulewniem moze byc np za duzo porcja jedzenia, i nie wolno przekarmiac dziecka na siły tylko tyle ile bedzie chciał dzieciaczek zjesc no i robic choc jedną pzrerwe na odbica podczas karmienia :tak:u mnie to zadziałało :-Dja byłam u pediatry to kazała mi kupić mleko eufemital, odrazu mowie ze trudno go dostac i jest drogie, to mleko u nas nie poskutkowało wrecz było jescze gorzej bo ponim zaczeła nie tylko mi ulewc buzią ale jednoczesnie buzią i noskiem okropnie to wyglądało:-:)-:)-(
jezeli chodzi o kładzenie na brzuszku to dzieciaczka tzreba położyć nie zaraz po jedzeniu tylko tak za ok 30min, i nie jak dziecko jest zdenerwowane tylko jak jest spokojne.:blink::blink::blink:

Moniawycint ale nasza Julcia je 90ml i to nie są za duże porcje, odbija jej się bardzo ładnie...pomogł zagęszczacz i na razie jest ok...
Nam pediatra też mówiła o tym mleczku ale stwierdziłą żeby nie zmieniac tylko podawać albo AR albo zagęszczacz...:tak:

reklama
Do góry