reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Edde24 a w jakich ilościach stosujesz i jak często?A te kropelki można podawać jak Dzidzia ma problemy z robieniem kupki?

Ja je daje do każdej butli, albo na łyżeczkę jeśli pije z piersi (po 15 kropelek), a co do kupek to nie bardzo wiem :sorry2:, musiała byś zapytać pediatrę najlepiej :tak:wiem tylko, że te kropelki zapobiegają kolkom :tak:, i mój skarb wogóle się nie męczy (nie pręży);-)

Ja je daje do każdej butli, albo na łyżeczkę jeśli pije z piersi (po 15 kropelek), a co do kupek to nie bardzo wiem :sorry2:, musiała byś zapytać pediatrę najlepiej :tak:wiem tylko, że te kropelki zapobiegają kolkom :tak:, i mój skarb wogóle się nie męczy (nie pręży);-)

Acha dziękuje:tak:Kurczę moja Mała dzisiaj w nocy nie miała snu, bo co chwila się właśnie prężyła i podkulała nóżki i teraz mam pytanie to problemy z kupką czy mogły byc kolki, bo ja już sama nie wiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A ja też karmię Bebilonem Komfort puszka starcza mi tak na ok.4-5dni, a Mała je co 3,5-4 godziny i daje jej 120 ml czasem 130 ml-3,5 lub 4 łyżki:tak:

Paola karmicie Bebilonem Komfort non stop???:-(My kupiliśmy puszkę...ale nasza oprócz problemów z kupą ma problemy z ulewaniem, więc teraz pije Bebilon 1 zagęszczany Nutritonem i kupki normuja się a ulewanie ustało:tak:

Kupujemy puszkę, a raczej karton Bebilonu 1 800g w Biedronce za 35zl ale na ile nam starcza to nie wiem:sorry2:, musze to sprawdzić;-)

Acha dziękuje:tak:Kurczę moja Mała dzisiaj w nocy nie miała snu, bo co chwila się właśnie prężyła i podkulała nóżki i teraz mam pytanie to problemy z kupką czy mogły byc kolki, bo ja już sama nie wiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Paola spróbuj dac jej PLANTEX to jest taka herbatka kupowana w aptece z kopru, przeciwdziała wzdęciom...nasza herbatkę koperkową Hippa pluła:baffled: natomiast ten PLANTEX pije bo on jest słodszy...

witajcie mamunie....brakuje mi czasu na forum na jedzenie nawet na sen :-(chodzę jak nakręcone..małego tak męcza kolki że ja rycze razem z nim..wczoraj zawiodła nawet suszarka...a dziś będa już pod wieczór krople Sab simplex..no i będziemy próbować..oby pomogło bo przez to ze ja taka zmęczona to na mężu się to odbija :zawstydzona/y: nie mówiąc o cierpieniu Maksa:baffled::-( no a we wtorek idziemy na szczepienie...jak wasze dzieciaczki to zniosły>?goraczkowały?a może któraś używała tych kropli?

Współczuję. Mam nadzieję, że kropelki wam pomogą i oboje troszkę odpoczniecie.

Paola karmicie Bebilonem Komfort non stop???:-(My kupiliśmy puszkę...ale nasza oprócz problemów z kupą ma problemy z ulewaniem, więc teraz pije Bebilon 1 zagęszczany Nutritonem i kupki normuja się a ulewanie ustało:tak:

Kupujemy puszkę, a raczej karton Bebilonu 1 800g w Biedronce za 35zl ale na ile nam starcza to nie wiem:sorry2:, musze to sprawdzić;-)

Zaczęłam karmić Bebilonem jak Mała miała 3 tyg.bo wcześniej piersią-ale nie miałam pokarmu i musiałam przejść na mieszankę-na szczęście moja Mała bardzo rzadko ulewa:tak:

Paola spróbuj dac jej PLANTEX to jest taka herbatka kupowana w aptece z kopru, przeciwdziała wzdęciom...nasza herbatkę koperkową Hippa pluła:baffled: natomiast ten PLANTEX pije bo on jest słodszy...

A właśnie kupiłam wczoraj herbatkę Herbapolu z kopru włoskiego-sądzę, że też może być.A jak często swojej Małej podajesz?I dopajasz czymś jeszcze np.wodą?

madzianka moja ma tak jak twoja herbatka z kopru z hippa az wymiotowała za nic w swiecie jej nie chcila choc probowałam pzrez tydzien jej dawac ale nic z tego ale za to plantex bardzo jej pomaga i jest skuteczny i bardzo go lubi:-D:-D:-D

reklama
My byliśmy 3 tygodnie temu u ortopedy, i w ramach wizyty zrobił usg:tak: wszystko ok pokazał nam jak nosić mała i koniecznie klasc na brzuszek
Niestety nasze dziecko nienawidzi leżeć na brzuszku:no:
Następna wizyta za 3-4 miesiące
Moje też nie luibi więc jej nie zmuszam , czasem tylko kłade na swoim brzuchu

Qrcze - my też byliśmy na USG bioderek. Też powiedział, że wszystko ok, ale profilaktycznie żeby zakładać....:crazy: A ja wyczytałam w gazetkach (taki fajny artykuł był - jak dbać ko kręgosłup u noworodka), że już się nie stosuje pieluchy profilaktycznie, jeśli wszystko ok....I mąż zakładał kilka dni i czasem zakłada na noc, a ja nie zakładam i tak odchodzimy po mału od tego....
Dodatkowo kazał przyjść za miesiąc:confused::confused::confused: A wizyta kosztuje 100zł. To jak wszystko ok, to po co za miesiąc znów przyjść???????????
A Wy też macie zalecenia, żeby jeszcze raz iść do ortopedy (na USG bioderek)????????
Dziś właśnie w Dzień dobry TVN mówili o bioderkach, że jesli jest wszystko ok to nie trzeba nic robić i nie trzeba zakładąć profilaktycznie żadnej pieluchy, a jak jest dziecko chore to trzeba leczyć.
Ewelw a czemu Ty płacisz za USG, przeciez na to sie bierze skierowanie od pediatry i to jest na NFZ. Ja tez mam zalecenie żeby jeszcze raz skontrolować za 2 miesiące.
Idź sobie na tą kntrole coby sie nie denerwować że czasem coś , ale węź skierowanie od pediatry, u nas nawet nie trzeba się o to pytac bo pediatra daje to przy pierwszej wizycie, co Wy kurcze macie z pediatre?
czy karmicie tylko piersią??????? bo ja karmie tylko piersią i moja mała nie przesypia tylu godzin, niestety:-( budzi się do karmienia co dwie trzy godziny a czasami to nawet co godzinę zależy od dnia
Ja tez karmię tylko piersią i u mnie jest tak samo.
A jakby coś sie rozwinęło złego to do szpitala bo roporządzenie ministra mówi ,że dzieciom do 3 miesiąca życia antybiotyk można tylko podacć szpitalnie, dożylnie...:crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-(no k.......a kiedys tak nie było ....
Teraz sie denerwuje bo Młodej zostało jeszcze 3 tyg do skończenia 3 miesiąca .
Ja też pierwszy raz o tym słysze.....to masakra....mam nadzieję że Oliwce przejdzie to przeziębienie. A czym Marzycielko odsysasz jej nosek?
Agacia, jak dla mnie to pampersy wydaja sie kiepskie i jak tylko zuzyje do końca, to przechodzę na hugissy.

Bliźniaki a czy te haginsy są faktycznie mniejsze od pampersów - masz takie wrażenie...bo teraz dostałam paczkę happy od koleżanki te sa na pewno większe od pampersów, a ja chciałabym teraz kupic haginsy i nie wiem czy kupic jeszcze 2 czy już 3, bo jesli one są mniejsze od pampersów 2 to będę musiała kupic 3.
Co do pampersów to z kolei uważam że sa lepsze od haginsów dla większych dzieci, bo maja z boku gumeczki i mój Marcin w pampersa może więcej zropbić ( jest bardziej chłonny) niż w haginsa a happy to już w ogóle do niczego.

Ostatnia edycja:
Do góry