Kropelki Sab Simplex używam od kilku tygodni, i po kolkach ani śladu, jak dla nas to rewelacja ;-)
Edde24 a w jakich ilościach stosujesz i jak często?A te kropelki można podawać jak Dzidzia ma problemy z robieniem kupki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kropelki Sab Simplex używam od kilku tygodni, i po kolkach ani śladu, jak dla nas to rewelacja ;-)
Edde24 a w jakich ilościach stosujesz i jak często?A te kropelki można podawać jak Dzidzia ma problemy z robieniem kupki?
tygrysku ja tez karmie bebilonem komfort mi puszka starcza na 5 dni a karmie co 3 -4- 4,5 godz róznie to bywa :-):-):-)
Ja je daje do każdej butli, albo na łyżeczkę jeśli pije z piersi (po 15 kropelek), a co do kupek to nie bardzo wiem, musiała byś zapytać pediatrę najlepiej
wiem tylko, że te kropelki zapobiegają kolkom
, i mój skarb wogóle się nie męczy (nie pręży);-)
A ja też karmię Bebilonem Komfort puszka starcza mi tak na ok.4-5dni, a Mała je co 3,5-4 godziny i daje jej 120 ml czasem 130 ml-3,5 lub 4 łyżki![]()
Acha dziękujeKurczę moja Mała dzisiaj w nocy nie miała snu, bo co chwila się właśnie prężyła i podkulała nóżki i teraz mam pytanie to problemy z kupką czy mogły byc kolki, bo ja już sama nie wiem
![]()
witajcie mamunie....brakuje mi czasu na forum na jedzenie nawet na sen :-(chodzę jak nakręcone..małego tak męcza kolki że ja rycze razem z nim..wczoraj zawiodła nawet suszarka...a dziś będa już pod wieczór krople Sab simplex..no i będziemy próbować..oby pomogło bo przez to ze ja taka zmęczona to na mężu się to odbijanie mówiąc o cierpieniu Maksa
:-( no a we wtorek idziemy na szczepienie...jak wasze dzieciaczki to zniosły>?goraczkowały?a może któraś używała tych kropli?
Paola karmicie Bebilonem Komfort non stop???:-(My kupiliśmy puszkę...ale nasza oprócz problemów z kupą ma problemy z ulewaniem, więc teraz pije Bebilon 1 zagęszczany Nutritonem i kupki normuja się a ulewanie ustało
Kupujemy puszkę, a raczej karton Bebilonu 1 800g w Biedronce za 35zl ale na ile nam starcza to nie wiem, musze to sprawdzić;-)
Paola spróbuj dac jej PLANTEX to jest taka herbatka kupowana w aptece z kopru, przeciwdziała wzdęciom...nasza herbatkę koperkową Hippa plułanatomiast ten PLANTEX pije bo on jest słodszy...
madzianka moja ma tak jak twoja herbatka z kopru z hippa az wymiotowała za nic w swiecie jej nie chcila choc probowałam pzrez tydzien jej dawac ale nic z tego ale za to plantex bardzo jej pomaga i jest skuteczny i bardzo go lubiPaola spróbuj dac jej PLANTEX to jest taka herbatka kupowana w aptece z kopru, przeciwdziała wzdęciom...nasza herbatkę koperkową Hippa plułanatomiast ten PLANTEX pije bo on jest słodszy...
Moje też nie luibi więc jej nie zmuszam , czasem tylko kłade na swoim brzuchuMy byliśmy 3 tygodnie temu u ortopedy, i w ramach wizyty zrobił usgwszystko ok pokazał nam jak nosić mała i koniecznie klasc na brzuszek
Niestety nasze dziecko nienawidzi leżeć na brzuszku
Następna wizyta za 3-4 miesiące
Dziś właśnie w Dzień dobry TVN mówili o bioderkach, że jesli jest wszystko ok to nie trzeba nic robić i nie trzeba zakładąć profilaktycznie żadnej pieluchy, a jak jest dziecko chore to trzeba leczyć.Qrcze - my też byliśmy na USG bioderek. Też powiedział, że wszystko ok, ale profilaktycznie żeby zakładać....A ja wyczytałam w gazetkach (taki fajny artykuł był - jak dbać ko kręgosłup u noworodka), że już się nie stosuje pieluchy profilaktycznie, jeśli wszystko ok....I mąż zakładał kilka dni i czasem zakłada na noc, a ja nie zakładam i tak odchodzimy po mału od tego....
Dodatkowo kazał przyjść za miesiącA wizyta kosztuje 100zł. To jak wszystko ok, to po co za miesiąc znów przyjść???????????
A Wy też macie zalecenia, żeby jeszcze raz iść do ortopedy (na USG bioderek)????????
Ja tez karmię tylko piersią i u mnie jest tak samo.czy karmicie tylko piersią??????? bo ja karmie tylko piersią i moja mała nie przesypia tylu godzin, niestety:-( budzi się do karmienia co dwie trzy godziny a czasami to nawet co godzinę zależy od dnia
Ja też pierwszy raz o tym słysze.....to masakra....mam nadzieję że Oliwce przejdzie to przeziębienie. A czym Marzycielko odsysasz jej nosek?A jakby coś sie rozwinęło złego to do szpitala bo roporządzenie ministra mówi ,że dzieciom do 3 miesiąca życia antybiotyk można tylko podacć szpitalnie, dożylnie...:-(no k.......a kiedys tak nie było ....
Teraz sie denerwuje bo Młodej zostało jeszcze 3 tyg do skończenia 3 miesiąca .
Agacia, jak dla mnie to pampersy wydaja sie kiepskie i jak tylko zuzyje do końca, to przechodzę na hugissy.