reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

YOKA i jak po szczepieniu????
jak zniosła to Oli ?

ja jestem lekko przerażona - Mały spi w nocy dobrze - budzi sie tylko na karienie
a dzisiaj obudził się po 6godz. a potem po 4 na kolejne no i o 8 rano myslałam że wstanie bo tak najczęsciej wstaje a dzisiaj zjadł i znów śpi
cały czas - budzi się tylko na cyca -
z pewnością dzieci lepiej śpią po butli bo w nocy też dałam mu ściągnięte mleko bo myślałam że mi cyce rozerwie
zastanawiam się czy to jakieś osłabienie czy zmiana pogody i dlatego tak śpi???

dziewczyny denerwuję się choć nie dopuszczam jakiś negatywnych myśli - w piątek mamy USG główki przy okazji i bioderek

nie moge sobie poradzić z myślami - nie mogę sobie podarować że nie urodziłam sama! i przez to mogłam narobic krzywdy dziecku przede wszystkim ja no i zaraz za mną lekarze :zawstydzona/y: byliśmu już u ortopedy on nas skierował do neurologa a ten zaś na USG głowki
a najgorsze jest to że w szpitalu nawet słowka nie pisną ani nic nie zalecą aby sprawdzić po takim porodzie - tylko dlatego aby nie ponieść odpowiedzialności
właśnie lekarz mi powiedział na prywatnej wizycie że punkty są dawane dzieciom nadwyrost - kuźwa gdybym wiedziała bedą w szpitalu chociaż tyle co teraz to bym ich chyba pozabijała a szczególnie pediatre szpitalną

reklama
Kochana ty sie nie martw i nie zadręczaj bo nie ma sensu wiele kobiet nie rodzi samej i nie ma żadnych komplikacji u dzidzi . Napewno nic sie nie dzieje,lekarze chca tylko sprawdzić czy wszystko jest ok lepiej zeby sprawdzili to teraz i wszystko sie wyjaśni.moim zdaniem dobrze że lekarze się interesują i wysyłają na dodatkowe badabia choćby tylko dla własnego spokoju.napewno wszystko jst ok nie martw się jestem z tobą

Pytanie z innej beczki

Mamuśki my zastanawiamy sie nad chrztem w święta Wielkancne, może któraś z was wie którego dnia chrzci się dzieci...w Wielkanoc czy w Lany Poniedziałek???:zawstydzona/y:

Muszę pójśc do kościoła ustalic to ale teraz na glowie mam szpital:-(

Drugie pytanko: Dzisiaj werandowałam małą około 15 min przy balkonie. U nas jest dzis 10stopni na plusie. Jutro chciałabym iść z nią na pierwszą wizytę do lekarza. Jakby było tak ciepło jak dzis to mogę z nią wyjść tylko po jednym dniu werandowania? Do przychodni mam 5 min drogi... Poradźcie!
ja Lenkę werandowałam trzy dni i temperatura była minusowa
myślę że możesz spokojnie jutro wyjść z córcią bez żadnych obaw :tak:

Ja ma pytanie z innej beczki. Mój maluch strasznie się denerwuje przy cycku i nie ma ochoty ssać. Pociągnie dwa razy w wypluwa, albo zaczyna szarpać. Znacie jakieś sposoby, żeby tego oduczyć i żeby maluszek ładnie ssał?
skąd ja to znam...
mi jak córcia szarpie się przy cycku to albo zmieniam pozycje do karmienia, albo daje druga pierś, często też podnoszę ją do góry żeby wywołać odbicie bo jak się tak pręży i szarpie przy jedzeniu to nałyka się powietrza i to powietrze przeszkadza jej w brzuszku, a jak już nic nie pomaga to daję jej smoka żeby się uspokoiła chodzę z nią i ją lulam i po jakimś czasie znów ja dostawiam do piersi i wtedy spokojnie już je :tak:

Dziewczyny tylko u mnie zmiana pozycji lub piersi skutkuje na chwilkę, a potem mam powtórkę z rozrywki. Poza tym mam od 2-3 dni wrażenie, że mały kiepsko ciągnie. Niby mleka ubywa, ale znacznie wolniej. Boje sie, że to początek końca...:-(

ieliśmy chrzcić w wielkanoc bo u nas w każdą niedzielę są chrzty ale niestety wszystkie lokale pozamykane i raczej nawet po małej znajomości nie chcą bo wyjezdzają więc niestety robimy tydzień po świętach
wszystko zależy od parafii także tak czy inaczej musisz z ksiedzem rozmawiać

YOKA i jak po szczepieniu????
jak zniosła to Oli ?

ja jestem lekko przerażona - Mały spi w nocy dobrze - budzi sie tylko na karienie
a dzisiaj obudził się po 6godz. a potem po 4 na kolejne no i o 8 rano myslałam że wstanie bo tak najczęsciej wstaje a dzisiaj zjadł i znów śpi
cały czas - budzi się tylko na cyca -
z pewnością dzieci lepiej śpią po butli bo w nocy też dałam mu ściągnięte mleko bo myślałam że mi cyce rozerwie
zastanawiam się czy to jakieś osłabienie czy zmiana pogody i dlatego tak śpi???

dziewczyny denerwuję się choć nie dopuszczam jakiś negatywnych myśli - w piątek mamy USG główki przy okazji i bioderek

nie moge sobie poradzić z myślami - nie mogę sobie podarować że nie urodziłam sama! i przez to mogłam narobic krzywdy dziecku przede wszystkim ja no i zaraz za mną lekarze :zawstydzona/y: byliśmu już u ortopedy on nas skierował do neurologa a ten zaś na USG głowki
a najgorsze jest to że w szpitalu nawet słowka nie pisną ani nic nie zalecą aby sprawdzić po takim porodzie - tylko dlatego aby nie ponieść odpowiedzialności
właśnie lekarz mi powiedział na prywatnej wizycie że punkty są dawane dzieciom nadwyrost - kuźwa gdybym wiedziała bedą w szpitalu chociaż tyle co teraz to bym ich chyba pozabijała a szczególnie pediatre szpitalną

Arlets nie mozesz tak myslec, te badania podobno sa standartem przy odkurzaczu w Polsce , wszystko jest dobrze - napewno:tak:.

p.s. Dziewczyny dzisiaj dzien babci, jutro dzien dziadka:tak:

reklama
Pytanie z innej beczki

Mamuśki my zastanawiamy sie nad chrztem w święta Wielkancne, może któraś z was wie którego dnia chrzci się dzieci...w Wielkanoc czy w Lany Poniedziałek???:zawstydzona/y:

Muszę pójśc do kościoła ustalic to ale teraz na glowie mam szpital:-(
w kazdym kosciele moze byc inaczej.u nas w 2 dzien swiat i wielkanocnych i Bozego narodzenia.
A w ogóle jak mamy teraz tyle wątków to po co nam ten glówny jak juz się wszystkie rozpakowałyśmy? Czy my się za bardzo nie rozpraszamy na tych licznych wątkach???:confused2:
Główny jest potrzebny. Jak np. chcemy popisac o bzdurach jak np. ja opowiadalam wczorajsze zdarzenia, lub sprawy typu smierc kogos albo sobie poprostu pomarudzic to jednak nie napiszemy tego na opiece czy watku kulinarnym:zawstydzona/y:

Do góry