mia_
Fanka BB :)
10 dni po szczepieniu miał bardzo wysoką gorączkę tak jak napisałam nawet do 39,4.Trudno się zbijało temperaturę. Dopiero jak na zmianę dawałam nuforen w syropie i czopki eferalgan to zaczęło działać. I chyba po 2-3 dniach takiej temperatury + biegunka, (a pierwszej nocy nawet wymioty) na plecach, brzuszku, trochę nogach wyszły takie krosteczki. Ja bym nie wiedziała ze to tak wygląda. Ale M. ma dwie córki więc wiedział że to to. Chyba 2 dnia była u nas lekarka w domu i powiedziała że to na bank po szczepionce i że to się zdarza bardzo rzadko. Te krostki miał ze 2-3 dni.
u nas podobne objawy były po szczepieniu na pneumo, przez pierwsze trzy dni po szczepieniu wysoka goraczka nawet do 39,5, a po 8 dniach wysypka tylko nie krosteczki a taka wysypka pokrzywkowa, która utrzymywała sie non stop ponad tydzien czasu, byłam z Lenka u lekarza i lekarka potwierdzila moje przypuszczenia ze to po szczepieniu
chciałam Nusie zaszczepić jeszcze na ospę i na meningo ale teraz po tym jak źle przeszła to szczepienie na pneumo narazie jej nie zaszczepię, rozmawialam z innym lekarzem homeopatą który jest przeciwnikiem szczepień dzieci do trzeciego roku zycia, całkiem z sensem mówił mi o tych szczepieniach a raczej o ich negatywnych skutkach...