reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Zapominajko-daj znać koniecznie jak będziesz mieć wyniki.

A Olek znowu chory-tym razem angina. Fajnie-miał tydzień przerwy w chorowaniu. Normalnie nie wiem, co się dzieje.

Zdrówka dla Olka.

U nas wyniki wyszły negatywne, ale jeszcze kał 2 razy zbadam, bo jak stwierdziła laborantka. Oni szukają tylko jaj a nie powiedziane, że akurat w tej chwili jaja muszą być składane. Sama już nie wiem...

Iggy na kolację zjada kanapkę. A potem po kąpieli na dobranoc butla mleka.

Dziewczyny z czym wasze maluchy jadają kanapki Bo Iggy tylko z masłem ostatnio i już pomysły mi się kończą.

reklama
Mamuśki kontaktowałam się z moim pediatrą i możemy już wprowadzać mleko z kartonu 2% (jeśli chcę ;-)), ale mam do Was inne pytanie :-) co dajecie Waszym szkrabom na kolację (ostatni posiłek) - ja jak do tej pory daję kaszki z bobovity, lub nestle, ale zastanawiam się jak długo powinnam takie kaszki podawać Alanowi :confused:, Wy też dajecie jeszcze te kaszki, czy np. coś innego, typu kanapeczki, a może jeszcze coś innego jedzą Wasze maluszki na kolację :confused: :-)

Bartek na kolację je mleczną kaszkę mannę z bobovity, lubi ją i śpi na niej całą noc, więc nie widze potrzeby zmiany ;-)
po przebudzeniu pije mleczko, a na 2 śniadanko parówki, kanapki z szynką lub jajecznicę...

Ale samo mleczko ? bo Alanek by raczej był głodny i nie przespał mi całej nocy :zawstydzona/y:

Samo mleczko:) Nie jest raczej głodna po nim bo śniadanko jemy dopiero kole 9.30 - 10.00

Zdrówka dla Olka.

U nas wyniki wyszły negatywne, ale jeszcze kał 2 razy zbadam, bo jak stwierdziła laborantka. Oni szukają tylko jaj a nie powiedziane, że akurat w tej chwili jaja muszą być składane. Sama już nie wiem...

Dziewczyny z czym wasze maluchy jadają kanapki Bo Iggy tylko z masłem ostatnio i już pomysły mi się kończą.

Kanapeczki jemy z szyneczką, z szyneczką i pomidorkiem, czasem z żółtym albo białym serem ale wtedy odzywa jej się jakieś uczulenie więc nie jemy tego często, z dżemem albo z masłem+paróweczki z indyka.

Kochane na wstępie dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie kolacji ;-):-)

Agatkas to ja Wam zazdroszczę, że Zuzia przesypia całą noc na samym mleczku i to jeszcze tak długo :szok::szok::szok:, super masz ;-):-)

A co do przekąsek w ciągu dnia to swego czasu nawet sporo Alanek tego jadł, ale teraz staram się ograniczać to podgryzanie ;-) za to jemy często owoce, i jogurciki z płatkami lub musli :-)

Kanapeczki jemy raczej jak większość z serem żółtym, serkami typu almette, bo młody je uwielbia, szyneczka itp ;-)

Zdrówka dla Olka.

Nati dostaje kanapki z bułeczką+masło+żółty lub topiony serek+szyneczka lub pieczone mięsko+pomidor lub ogórek (ewentualnie keczup jak to tatuś robi kanapki). I jedzenie w jej wykonaniu wygląda tak że wszystko sobie porozwarstwia i poprzekłada po swojemu ale zawsze zjada wszystko

Dziewczynki a czy Wasze dzieciuchy jedzą dużo przekąsek w stylu ciasteczka, czekoladki, mlecznej kanapki czy np. paluszków tych "junior" ???

Wiesz co? Moja wcześniej zjadała tego całkiem sporo a teraz sama jakby zrezygnowała. Jak chce coś słodkiego to pokazuje w kuchni na szafkę bo wie gdzie są słodycze. Mleczne kanapki czy pączki to dostaje zawsze na drugie śniadanko lub podwieczorek. Paluszków ostatnio nie kupuję bo był czas że im się przyjadły i przewalały się po całym domu. A ciasteczko czy czekoladkę (obowiązkowo białą) najczęściej zjada razem z tatusiem do kawy.
Częściej u nas za przegryzki robią pokrojone owoce czy warzywa albo rodzynki no i ostatnio płatki na sucho

reklama
Co do kanapek to jemy tak jak Wasze dzieciaczki. Czasem zje całą a czasem zostawia chlebuś, a wyjada to co na wierzchu.
Na kolacje zawsze dostaje pół kromeczki chleba z czymś, a po kąpieli mleko. Wszystko teraz pije z tego kubka Lovi więc butelki poszły w odstawkę, co mnie bardzo ucieszyło.
U nas przekąski to cheeriosy, paluszki od czasu do czasu chrupki kukurydziane. Jak jemy jakiegoś cukierka czy galaretkę w czekoladzie to dostanie jednego i jakiegoś herbatnika.

Zapominajko ciesze się , że wyniki wyszły dobrze, miejmy nadzieję, że następne tez będą dobre.

My jeszcze na tym ostatnim szczepieniu nie byłyśmy, lekarka kazała się zapisać dopiero na lipiec, więc czekam.

Do góry