reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Jasiek też dziś długo spał. Ale noc mieliśmy dosyć ciężką bo z Wołomina przywiózł katar i kaszel. Od Ady się zaraził. Na szczęście nie ma gorączki i je normalnie, nawet specjalnie marudny nie jest. Tylko że nos zapchany, wszystko mu spływa do gardła i okropnie się męczy z kaszlem.

Ale z wyjazdu napewno zadowolony. Jak była ładna pogoda czyli do czwartku siedział całe dnie na dworze w piaskownicy albo buszował po ogródku. Taki szczęśliwy. Normalnie strasznie pożałowałam że mieszkam w bloku.
A w domu szalał w basenie z kulkami. Rzucał się w niego z okrzykiem: baaaaaaaach

Wogóle strasznie sie rozgadał. Na chleb mówi - jeb :D na serek - jejek, chrupki - kapki, już mówi babcia - nie baba :)
Oć - chodz, daj, pić, cici - ciocia. No wszytsko powtarza jak leci :D

Zapominajko - mam nadzieje że dowiecie się co z Iggim. Zdrówka. Całuję w czółko.

Zapominajko-daj znać koniecznie jak będziesz mieć wyniki.

A Olek znowu chory-tym razem angina. Fajnie-miał tydzień przerwy w chorowaniu. Normalnie nie wiem, co się dzieje.

Mamuśki kontaktowałam się z moim pediatrą i możemy już wprowadzać mleko z kartonu 2% (jeśli chcę ;-)), ale mam do Was inne pytanie :-) co dajecie Waszym szkrabom na kolację (ostatni posiłek) - ja jak do tej pory daję kaszki z bobovity, lub nestle, ale zastanawiam się jak długo powinnam takie kaszki podawać Alanowi :confused:, Wy też dajecie jeszcze te kaszki, czy np. coś innego, typu kanapeczki, a może jeszcze coś innego jedzą Wasze maluszki na kolację :confused: :-)

Edee, Madzia na kolacje tez je tylko kaszkę, ona wogóle nie chce kanapeczek, paróweczek i innych takich.

Byłyśmy dzisiaj na zaległym szczepieniu, to już ostatnie 5 w 1, teraz mamy spokój do piątego roku życia, chyba że zdecydujemy się na pneumo po ukończeniu 2 latek, ale jeszcze nie wiem

Zapominajko, jak Igyy, wiadomo już jaki wynik z kału?
Trzymam kciuki, zeby szybko wyszło co to za cholerstwo

Vive, zdrówka dla chorowitka

Ostatnia edycja:
reklama
Mamuśki kontaktowałam się z moim pediatrą i możemy już wprowadzać mleko z kartonu 2% (jeśli chcę ;-)), ale mam do Was inne pytanie :-) co dajecie Waszym szkrabom na kolację (ostatni posiłek) - ja jak do tej pory daję kaszki z bobovity, lub nestle, ale zastanawiam się jak długo powinnam takie kaszki podawać Alanowi :confused:, Wy też dajecie jeszcze te kaszki, czy np. coś innego, typu kanapeczki, a może jeszcze coś innego jedzą Wasze maluszki na kolację :confused: :-)

Nati najczęściej zjada na kolację kanapki albo tosty ale zdarzają się też naleśniki, parówki, parówki zapiekane w naleśnikach albo kluski lane na rosołku. Kasze zjadamy codziennie ale na śniadanie.

Do góry