reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Jasiek przychodzi i mówi - kupa - ale po fakcie :-D
Nocnik traktuje jako krzesełko póki co - ale wie że jak się wchodzi do łazienki to się tam siada:-) i później myje ręce.

Moje dziecko tak kocha wodę i mycie że ostatnio jak wrócił z balkonu miał brudne ręce - pokazał ze trzeba umyć - więc go zabralam do łazienki i umyłam łapska. A on spowrotem na balkon - ledwo przez próg przeszedł i do domu i myju myju ble czyli łapki brudne i tak parę razy :-D

reklama
ten nuby to ma slomke tylko w srodku, a U gory jest takie cos grubsze, nie umiem wytllumaczyc, musialabys w sklepie zobaczyc, ale skoro alanek nie przegryzl, to moze bartus tez nic nie zrobi

No właśnie ten z Canpola też w środku ma taką plastikową słonkę :) a to co wystaje u góry (słomka) jest z tego ala silikonu, i może tylko mój Alanek ma taki słaby zgryz :D (narazie) :)

To może być reakcja alergiczna mój Tomek miał tak po penicylinie takie plamy mapy na całum ciele zaczeło sie od pleców i szyji i objeło całą postać az do stóp a potem ustępowało w takiej samej kolejnosci na wszelki wypadek podaj wapno i zyrtec albo cos na alergie i idz do pediatry ,może go cos w nocy ugryzło i jest uczulony, własnie Tomek tak ma czsem tez w nocy tylko ze mniej niz po penicylinie, podejrzewam pająka, ewentualnie jakas zakazna, ale nie kojarze jaka bo ospa, odra raczej plamki są mniejsze i bardziej wypukłe

To może być reakcja alergiczna mój Tomek miał tak po penicylinie takie plamy mapy na całum ciele zaczeło sie od pleców i szyji i objeło całą postać az do stóp a potem ustępowało w takiej samej kolejnosci na wszelki wypadek podaj wapno i zyrtec albo cos na alergie i idz do pediatry ,może go cos w nocy ugryzło i jest uczulony, własnie Tomek tak ma czsem tez w nocy tylko ze mniej niz po penicylinie, podejrzewam pająka, ewentualnie jakas zakazna, ale nie kojarze jaka bo ospa, odra raczej plamki są mniejsze i bardziej wypukłe

Dzięki Mopku, właśnie on już wczoraj miał kilka takich małych plamek (odstają), no a dziś właśnie tak wygląda, ma jeszcze palce u rączek czerwone i spuchnięte, na pleckach i za uszami też, jak G wruci z pracy to pojedziemy na pogotowie to sprawdzić.

Dziewczyny POMOCY !!!!! co to może być ?????? Alan dziś się tak obudził :-:)-(

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Ja bym podejrzewała pokrzywkę alergiczną i tak jak Mopek myślę że moze coś go w nocy ugryzło.
Po pierwsze czy te plamy są wypukłe?
Po drugie czy nie jadł wczoraj czegoś nowego?
Nie masz w domu np. clemastinum?

Edee jak ma to tez za uszami to lepiej jedźcie to sprawdzić czy to nie różyczka....a sprawdź mu węzły chłonne...bo jakby to było coś chorobowego a nie uczuleniowego to na pewno miałby powiększone.

Ja bym podejrzewała pokrzywkę alergiczną i tak jak Mopek myślę że moze coś go w nocy ugryzło.
Po pierwsze czy te plamy są wypukłe?
Po drugie czy nie jadł wczoraj czegoś nowego?
Nie masz w domu np. clemastinum?

Tak, są wypukłe szczególnie te na nóżkach
A z jedzenia nic nowego nie jadł, bo od kilku dni ma biegunke, i mało co zje (nic nowego mu nie dałam)
A w domu nie mam nawet wapna :(

reklama
Do góry