reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny jeśli mogę Was jeszcze raz gorąco prosić, żebyście napisały na jakim mleku robicie tą kaszkę mannę na 1,5 czy 3 % tłuszczu i które to mleko rozcieńczacie pół na pół z wiodą to 1,5 % czy 3 % :zawstydzona/y: wiem, że niedawno pisałyście o tym, ale nie chce mi się szukać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: dzięki ;-)

Ja robię tak na jedną porcję: 250ml mleka łaciatego 2% + płaska mała łyżeczka cukru + półtorej łyżki stołowej kaszy krupiczki:) Gotuję 5min cały czas mieszając:) Jak ja też mam ochotę na kaszkę mannę to robię to samo razy 2. Ja nie rozcieńczam mleka:)

reklama
edee jak podasz od razu 3,2 to jest możliwosć, że będzie miał zatwardzenie. Zacznij od 0,5% lub 1,5% i stopniowo jak wszystko będzie ok to dawaj tłuściejszę.8

Agatkas, Zapominajko dziękuję,:-):-):-) chyba faktycznie zacznę od mniej tłustego mleka :tak::tak:, tylko powiedzcie mi jeszcze po co się rozcieńcza mleko :confused::confused::confused: (ty nie Agatkas ;-):-))

powiem wam, że już mam dość tych pryszczy na moim dziecku. Taka śłiczna buźka a tak teraz wygląda, że płakać się chce. Najgorzej ma na powiece. Normalnie jak wczoraj szlam z nim do przychodni to buźke w chuśscie zakryłam bo się bałam zeby kogoś nie przestraszył. Masakra, dobrze, że grzeczniutki w tej chuście. Świeta super:no::wściekła/y: Dwie noce z rzędu czuwajaco wstajace. Do dziś nie mogę dojść do siebie. W lany poniedziałek przejażdżka na pogotowie okulistyczne z tym oczkiem - naszczęście tylko źle wygląda. Jedyny plus, że mogę trochę z nim w domu pobyć,bo już bardzo za tym tęskniłam.
A złapał to świnstwo od bratanka mojego, ktory z przedszkola przywlókl. Chrześnica też juz miała. I trudno ustrzec, bo to świństwo zaraża zanim się pojawi na skórze.

A w ogóle to fajnie macie z tym mleczkiem. My dopiero wdrażamy normalne dla dzieci.

dziewczyny a jednorazowo na jedną butlę ile muszę dodać kaszy,aby nie wyszła za gęsta? i czy kasza którą używacie to kasza manna błyskawiczna? chcę spróbować ugotować Biance,ale na mleku w proszku na początek:tak:

Mam do Was kilka pytań:

1. czy Wasze dzieci jedzą już same?
2. czy potrafią już pić ze zwykłych kubków ?
3. czy jedzą jeszcze w nocy?
4. O której się budzą rano?

I to chyba na tyle :) Z góry dziękuję za odpowiedź.

reklama
Do góry