reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny jeśli mogę Was jeszcze raz gorąco prosić, żebyście napisały na jakim mleku robicie tą kaszkę mannę na 1,5 czy 3 % tłuszczu i które to mleko rozcieńczacie pół na pół z wiodą to 1,5 % czy 3 % :zawstydzona/y: wiem, że niedawno pisałyście o tym, ale nie chce mi się szukać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: dzięki ;-)

Ja robię tak na jedną porcję: 250ml mleka łaciatego 2% + płaska mała łyżeczka cukru + półtorej łyżki stołowej kaszy krupiczki:) Gotuję 5min cały czas mieszając:) Jak ja też mam ochotę na kaszkę mannę to robię to samo razy 2. Ja nie rozcieńczam mleka:)

reklama
edee jak podasz od razu 3,2 to jest możliwosć, że będzie miał zatwardzenie. Zacznij od 0,5% lub 1,5% i stopniowo jak wszystko będzie ok to dawaj tłuściejszę.8

Agatkas, Zapominajko dziękuję,:-):-):-) chyba faktycznie zacznę od mniej tłustego mleka :tak::tak:, tylko powiedzcie mi jeszcze po co się rozcieńcza mleko :confused::confused::confused: (ty nie Agatkas ;-):-))

powiem wam, że już mam dość tych pryszczy na moim dziecku. Taka śłiczna buźka a tak teraz wygląda, że płakać się chce. Najgorzej ma na powiece. Normalnie jak wczoraj szlam z nim do przychodni to buźke w chuśscie zakryłam bo się bałam zeby kogoś nie przestraszył. Masakra, dobrze, że grzeczniutki w tej chuście. Świeta super:no::wściekła/y: Dwie noce z rzędu czuwajaco wstajace. Do dziś nie mogę dojść do siebie. W lany poniedziałek przejażdżka na pogotowie okulistyczne z tym oczkiem - naszczęście tylko źle wygląda. Jedyny plus, że mogę trochę z nim w domu pobyć,bo już bardzo za tym tęskniłam.
A złapał to świnstwo od bratanka mojego, ktory z przedszkola przywlókl. Chrześnica też juz miała. I trudno ustrzec, bo to świństwo zaraża zanim się pojawi na skórze.

A w ogóle to fajnie macie z tym mleczkiem. My dopiero wdrażamy normalne dla dzieci.

dziewczyny a jednorazowo na jedną butlę ile muszę dodać kaszy,aby nie wyszła za gęsta? i czy kasza którą używacie to kasza manna błyskawiczna? chcę spróbować ugotować Biance,ale na mleku w proszku na początek:tak:

Mam do Was kilka pytań:

1. czy Wasze dzieci jedzą już same?
2. czy potrafią już pić ze zwykłych kubków ?
3. czy jedzą jeszcze w nocy?
4. O której się budzą rano?

I to chyba na tyle :) Z góry dziękuję za odpowiedź.

reklama
Do góry