reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Po raz setny już chyba zadam to pytanie ale czy któraś z was nie szczepiła jeszcze na pneumokoki a zamierza bądź też nie zamierze w ogóle szczepić?:)
Czy będziecie szczepić na kleszczowe zapalenie mózgu?

reklama
Po raz setny już chyba zadam to pytanie ale czy któraś z was nie szczepiła jeszcze na pneumokoki a zamierza bądź też nie zamierze w ogóle szczepić?:)

Oluś jest zaszczepiony na pneumo i na meningokoki. Na kleszczowe zapalenie mózgu raczej nie będziemy się szczepić, ale cały czas myśle o ospie wietrznej :)

Nie szczepiłam Matiego na pneumokoki, ale teraz coraz częściej nad tym myślę.
Na kleszczowe zapalenie mózgu - nie zastanawiałam się jeszcze nad tym.

na pneumokoki nie szczepimy na kleszczowe zastanawiam sie intensywnie:-) mialam pytac wlasnie was o to kiedys ale zapomnialam:-D witamide d daje jak pamietam czyli raczej nie zaczesto jedna kapsulke:zawstydzona/y:

Kacper ma obnizone napiecie w brzuszku:-(stad to stawianie stopy do srodka aale tragedii nie ma no i mamy łatwiutkie cwiczenia takze gdyby nie o ze strace sporo kaski nie jest az tak zle:sorry2:

Dagulla jak Kacperek stawia stopki do środka?? moja tak jakby piętki bardziej dociska wewnątrz i nosi buty z usztywnioną piętką i z wkładką na płaskostopie, jakie ćwiczenia wykonujecie?

Agatkas my nie szczepiłyśmy się na nic dodatkowo ponad program jeszcze bynajmniej,ale też intensywnie się zastanawiam

No i własnie sama nie wiem....niby u nas taki klimat ze słońca za dużo nie ma ....a wit D3 uaktywnia się pod wpływem światła słonecznego .... ale znowu mi Zuzia wypija 2 butle mleka modyfikowanego w którym jest witamina d....więc sama nie wiem....
Zapominajko vigantol jest na receptę, a ten devikap????

Ja kupuję oba bez recepty.

Na *** koki nie szczepię;
ale na kleszczowe zapalenie raczej tak.

Ja kupuję oba bez recepty.

Na *** koki nie szczepię;
ale na kleszczowe zapalenie raczej tak.

No tak....ale to szczepienie powinno się zrobić w zimnych m-cach żeby była ochrona na teraz a ta ostatnia szczepionka w 13m-cu była żywa...więc żadnej innej nie można podac przez 6 tygodni....u nas to będzie koniec maja i czas na kolejne szczepienie obowiązkowe....i teraz nie wiem czy to będzie miało sens w połowie wakacji szczepienie.....
Zapominajko chyba ze wiesz coś czego ja nie wiem:)?

witaminkę d3 podaję w postaci vigantolu na swoim palcu prosto do buzi albo na noc do mleczka.....moja pediatra powiedziała,że ciemiączko nie ma nic do odstawienia d3...moja tez ma je już dawno zarośnięte a witaminkę mam podawać nadal

nie szczepimy na nic ponad kalendarz szczepień obowiązkowych

KANKIYA a wkładki przeciw płaskostopiu nosicie bo polecił tak lekarz?

My się jeszcze nie szczepiliśmy na pneumokoki, jak wrócę do pracy to będziemy szczepić bo teraz nie za bardzo z kasą ale chciałabym żeby mała była zaszczepiona zanim pójdzie do żłobka.

Witaminę d3 dodaję do mleka 2 kropelki ja kupuję na receptę vigantol i cebion 5 kropelek na łyżeczkę.

Z zabaw to najczęściej czytanie bajeczek, układanie klocków różnych bo mamy kilka rodzajów Gabi najbardziej lubi je burzyć, czasami bawi się lalką daje jej jeść i wozi we wózku, stoliczek interaktywny i taki mamy samochodzik interaktywny na pilota to też lubi się nim bawić ja wciskam jakiś element na pilocie i jak samochodzik się odzywa to mała wciska ten sam przycisk na samochodziku.
Z zabaw ruchowych to najczęściej gonito i tak jak u zapominajki malutka siedzi na brzuchu u mnie i podskakuje tak jak by jechała na koniku

Yoczka takie wkładki miałam już w bucikach ortopedycznych i dzięki nim mała już nie wygina nóżek do wewnątrz,ładnie korygują stópki i aby odpukać widzę poprawę,oby tak dalej,ale z tego co wiem same wkładki też można kupić.Ortopeda powiedział mi,że najważniejszą sprawą są pierwsze buciki dla dziecka,bo dziecku kształtują stópki i chód i wziełam to sobie bardzo do serca ,tym bardziej po wczesniejszych problemach z asymetrią i obniżonym napięciem mięśniowym Bianusi

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie witamin, Bianka od dłuższego czasu nie ma apetytu i nie wiem czy to w końcu od bolesnego ząbkowania czy może od zbyt dużej dawki wit D3,muszę skonsultować to z lekarzem:sorry2:

Do góry