reklama
witaminka d3-1 kropelka na dobęDziewczyny ile kropel dajecie dzieciaczkom witaminy D3 i czy podajecie jakieś witaminki,jeśli tak to jakie?? z góry dzięki za pomoc, buziolki
vibomil-4 kropelki na noc do mleka :-)
Dziewczyny ile kropel dajecie dzieciaczkom witaminy D3 i czy podajecie jakieś witaminki,jeśli tak to jakie?? z góry dzięki za pomoc, buziolki
d3 - 1 kropelka
cebionmulti - 6 kropelek
Agatkas
Mamusia Zuzolka
To gdzieś dodajecie tą kropelkę d3 czy prosto do buzi?
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
ja daję na łyżeczce 1 kropelkę d3
Agatkas
Mamusia Zuzolka
Ja mam vita D w kapsułkach i nie wiem właśnie sama czy mam podawać czynie. Jedna lekarka mówi że podawać inna że już nie. Zuzia ma ciemiączko zarośnięte już ładnie więc sama nie wiem co robić. A są jakieś kropelki bez recepty? Czy tylko ta vita D w kapsułkach? A nie wiecie ilu kropelkom odpowiada jedna kapsułka?
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Ja daję vigantol lub devikap zależy co mają w aptece. Kosztuje ok 4 zł.
Nasz lekarz powiedział, że wit. d3 powinno się podawać przez cały okres wzrostu... ale też myślałam, żeby odstawić.
Nasz lekarz powiedział, że wit. d3 powinno się podawać przez cały okres wzrostu... ale też myślałam, żeby odstawić.
Agacia82
Mami :)
No to zazdroszcze. Bo Mati zawsze idzie w inną stronę niż ja.Wogóle doszłam ostatnio do wniosku że mam aniołka a nie dziecko. Jak powiem że ma coś zostawic albo tego nie ruszac to zostawia i idzie się bawic gdzie indziej. Na spacerach też nie ma problemów bo nawet jak nie idzie za rękę to i tak w tym kierunku w którym ja chcę.
Dziewczyny co ile godz jedzą wasze dzieci? Mati je tylko jedno sniadanko gęstą kaszkę i potem obiadek (taki jak my). Bo jak dałabym mu cos między sniadaniem a obiadkiem to juz obiadku by nie zjadł. Potem podwieczorek: albo jogurcik, danonka, albo paróweczkę, kanapkę i na kolacyjkę 240 ml mleka.
Kankiya ja nie daję wit D.
reklama
Agatkas
Mamusia Zuzolka
No i własnie sama nie wiem....niby u nas taki klimat ze słońca za dużo nie ma ....a wit D3 uaktywnia się pod wpływem światła słonecznego .... ale znowu mi Zuzia wypija 2 butle mleka modyfikowanego w którym jest witamina d....więc sama nie wiem....
Zapominajko vigantol jest na receptę, a ten devikap????
Zapominajko vigantol jest na receptę, a ten devikap????