reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Madzienka, dagulla i agatkas-proszę ucałować dzieciaczki i pogratulować im zębolków:)

U nas niestety od wczoraj nie najlepiej-Młody się pochorował i dziś całą noc gorączkował. Ma bardzo mokry kaszel i boję się, żeby mu nie zaatakowało oskrzeli. I jak na złość jesteśmy u moich rodziców i nawet nie wiem, jak tu w sobotę znaleźć lekarza :(

A czy może mnie ktoś oświecić, jak po tych zmianach zacytować kilka postów???? Może poproszę PW, żeby nie zaśmiecać wątku :)

Madzienka, dagulla i agatkas-proszę ucałować dzieciaczki i pogratulować im zębolków:)

U nas niestety od wczoraj nie najlepiej-Młody się pochorował i dziś całą noc gorączkował. Ma bardzo mokry kaszel i boję się, żeby mu nie zaatakowało oskrzeli. I jak na złość jesteśmy u moich rodziców i nawet nie wiem, jak tu w sobotę znaleźć lekarza :(

A czy może mnie ktoś oświecić, jak po tych zmianach zacytować kilka postów???? Może poproszę PW, żeby nie zaśmiecać wątku :)

Vive na końcu postu naciskasz ostatni przycisk(taki z chmurką i +) zmienia Ci sie na taką fajeczke i jak na koniec nacisniesz odpowiedz wpadna cytowane posty...mam nadzieje ze pomoglam:tak::tak::tak:

Zdroweczka dla maluszka

oj biedny maluszek kurcze szkoda ze nie masz tam lekarza bo najgorzej jak przejdzie na oskrzela potem moze zaatakowac pluca a masz chociaz jakis syropek moze nie bedzie tak zle

Mam syropek, bo dzwoniłam do naszej pediatry i powiedziała mi, co mam kupić. Bierzemy flavamed i engystol, oraz vit C.

Madzienko dziękuję-teraz weszłam w przrglądarkę IE i nie mam tych przycisków, w Mozzilli też coś nie halo :) nawet emotikonek nie mam :(

Mam syropek, bo dzwoniłam do naszej pediatry i powiedziała mi, co mam kupić. Bierzemy flavamed i engystol, oraz vit C.

Madzienko dziękuję-teraz weszłam w przrglądarkę IE i nie mam tych przycisków, w Mozzilli też coś nie halo :) nawet emotikonek nie mam :(

Ja w Mozilli mam przyciski...
a emikonki sa jak wejdziesz w odpowiedzi w zaawansowana edycje albo dwukrotnie klikając odpowiedź

Muszę Wam się pochwalić, że mamy kolejne dwa ząbki,a następne dwa są już prawie widoczne :)
Co do szczepienia na różyczkę/ odrę i świnkę, nam pediatra powiedziałą,że z reguły dzieci bardzo dobrze je znoszą. W ciągu tygodnia może się jednak pojawić wysypka-my na szczęście nic takiego nie mieliśmy. Zaszczepiliśmy też Młodego na meningokoki, więc teraz już może wybierać się do żłobka :)

No i musze pochwalić się jescze jednym "sukcesem"-odzwyczaiłam moje dziecko od smoczka. W tej kwestii postanowiłam być twarda i nie ustąpić. Pierwsze zasypianie odbyło się przy 1,5 godzinnym płaczu, a potem już było tylko lepiej. Dzisiaj po trzech tygodniach mały zapomniał o smoczku i już się go nie domaga.
Gratulujemy ząbka i odzwyczajenia od smoczka :tak:

Zdrówka dla Olka :tak:

Madzienko, dagulla, agatkas - gratulujemy ząbków kolejnych .

U nas wychodza piątki, górna prawa już jest duża, prawa dolna juz wyszła , ale tak smiesznie , jedna połowa jest taka duża a druga tylko widac te kiełki, no i górna lewa już jedna połowa widoczna a druga napuchnieta. Ja nie wiem jak te piatki wychodzą, męczą strasznie, jakos tak krzywo :-(

Mam do was pytanie:

Czy dajecie dzieciom wodę z cytryna do picia ?
Czy można dac wieczorem małemu nurofen przeciwbólowy , żeby go ząbki nie męczyły?

Jeszcze miałam o cos zapytać ale zapomniałam :dry:

reklama
Mam do was pytanie:

Czy dajecie dzieciom wodę z cytryna do picia ?
Czy można dac wieczorem małemu nurofen przeciwbólowy , żeby go ząbki nie męczyły?

wody z cytryną nie dawałam

co do nurofenu to myślę że spokojnie możesz dać, jak Bartka bardzo męczą ząbki to czasami dostaje paracetamol w czopku lub ibufen

Do góry