reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dzięki wam bardzo za odpowiedzi, ogromnie jestem wdzięczna.
Z tym, że mi chodzi o same napoje!! Nie liczę mleka, wy też?????????

Zauważyłam, że jak podaję łyżeczką w siedzonku to wypije nawet ze 150 ml na raz. Więc jak dam np. tak 3 razy ziennie po każdym gęstszym posiłku to wychodzi 450ml. Ale to i tak mało, jeśli porównuję z wami. Zastanawiam się czy może dlatego, że mała jak jest przejedzona to nie chce pić bo ma pełny żołądek. A moja mama chce jej dawać jedzenie na maxa, żeby nic nie zostało. Potem (po 1 godz lub pół g. ) łyżeczką napoje - też żeby więcej (łyżeczką) wypiła. Spróbuję coś z tym zrobić prze następne dni - (do pon - czyli końca ferii - bo potem znów mama z nią będzie:zawstydzona/y:)
To kiedy te wasze dzieci wypijają tak dużo?? są 2 możliwości: albo piją bardzo często - co chwilę sięgają, albo po 250 ml na raz czyli szklankę:szok:
Możeci coś jeszcze naisać?? Please, bo nie mam pomysłu konkretnego jak tu dawać żeby wyszło tak ok. 800ml (może być ciężko, bo to podwójna porcja:szok:)
Bardzo mi zależy, żeby mała piła dużo....
Dzięki

ja mleka w ten 1 litr nie wliczałam. Bartek potrafi wypić naraz 200ml, a poza tym co chwilę sięga po picie.

reklama
dziewczyny mam pytanie ktore dzieciaczki wazą ponizej 10 kg????. Fifi trzyama wage 9600 i niziutki jest 77 cm:-( dostalismy skierowanie na morfologie i mocz dlaczego tak malo przybiera:-( moze on malo je:eek: jakie posilki wasze maluchy jedza?
-u nas rano mleczko teraz mniej bo ok 150 ml
-sniadanko kanapeczka z wedlinka, lub twarozkiem. lub jajeczko lub serek
-prze poludniem danonki dwa
-obiadek zawsze miesko w skladzie i warzywak
-po obiadku owoc
-wieczorkiem kaszka bardzo gesta ok 210 ml
-przed spaniam ok 150ml mleczka

podjada jeszcze w dzien chrupaczki, albo biszkopciki , chrupki kukurydziane

dziewczyny mam pytanie ktore dzieciaczki wazą ponizej 10 kg????. Fifi trzyama wage 9600 i niziutki jest 77 cm:-( dostalismy skierowanie na morfologie i mocz dlaczego tak malo przybiera:-( moze on malo je:eek: jakie posilki wasze maluchy jedza?
-po obiadku owoc

Tygrysku my wazymy niewiele ponad 10kg ale Jula wie mniej niz Fifi:eek::eek::eek:
-rano mleczko max.150ml
-sniadanko:podobnie jak u Was
-danonek 1szt. kolo 12(nie zawsze:baffled:)
-obiadek:mięsko, ziemniaczek, kluseczki lub ryz, czasami zupka z kluseczkami i warzywkami
-podwieczorek jakis owoc lub jogurcik Bobovity
-kolacja przed samym snem 140ml kaszy gęstej jemy łyżeczką

-po obiadku owoc

my wazymy 9880 (tydzien temu), 82cm, ale moja Karolina zawsze byla szczupla i dluga, i zawsze za malo wazyla i nasza pediatra nie wiedzi problemu, no ale moze to przez to ze to dziewczynka, bo chlopczyki chyba maja inne jakies tabelki wagi
7 rano---210 kaszki
10 rano---mleczko 210
potem danonki, chrupki, ciasteczka, jabluszko, pomaranczka
14----obiadek
16.00---mleczko 210
18.00----jakas kanapeczka czy 2 obiadek z tatusiem
21.00 kaszka 210
no i jeszce z 800ml picia kompociku dziennie
moje dziecko jest starsznie mleczne, wiec ona jeszce duzo pije mleka

Ostatnia edycja:
-po obiadku owoc

Jasiek waży 9700 ale jest trochę wyższy od Fifiego.
Po obudzeniu o 6 - 150ml mleka
Zjada śniadanie - ok 150 ml gęstej kaszki i czasem jakiś plasterek wędlinki
Pierwsze danie - miseczka zupki
Drugie - obiadek z ziemniaczka ew. ryżu, kaszy itd. kawałek mięska albo pierś albo mielony jakiś puplepcik czy cóś i jakas zieleninka - marchewka, brokuły itd.
Deserek w międzyczasie, jakiś biszkopt, wafelek ryżowy czasem parówka
Wieczorem na kolacyjkę ok 180ml kaszy gęstej

Więc raczej nie je mało ale jest ruchliwy pieron więc dlatego spala. Nasza pediatra ze dwa razy nam zlecała morfologię i za każdym razem było ok więc doszła do wniosku ze taka jego natura.

-po obiadku owoc

Tygrysku to co zjada Fifi Alex ma na 2 a nawet czasem 3 dni:-Da wazy z 12 kg już:szok::eek::-Dwiec taka Jego naturka a jemy mniej wiecej tak

ok5.00-6.00 120-150 ml mleczka
8-9.00-kanapeczka z wedlinka albo twarozkiem albo kaszka ok 150 ml
ok 12 obiadek,jedno danie
ok 16.00 owoc z biszkopcikiem albo danio
ok 19.30-90-120 ml kaszki
no i w locie paluszki,chrupki,i piciuuuuuuu:tak:

dziekuje kochane, tak mysle ze Fifi jest strasznie ruchliwy i spala moze tez wszystko co zje w zawrotnym tępie, ale chyba wprowadze mu dwa dania tak jak myszka , zupke i drugie zobaczymy czy się waga poprawi a jutro puki co idziemy na pobranie krewki oj juz się boję:-(mam nadzieje ze wyniki będą dobre :-(

dziekuje kochane, tak mysle ze Fifi jest strasznie ruchliwy i spala moze tez wszystko co zje w zawrotnym tępie, ale chyba wprowadze mu dwa dania tak jak myszka , zupke i drugie zobaczymy czy się waga poprawi a jutro puki co idziemy na pobranie krewki oj juz się boję:-(mam nadzieje ze wyniki będą dobre :-(
Tygrysku a Filipek pochłonie jeszcze drugi obiadek?:szok:

reklama
-po obiadku owoc

Zuzia waży 11,5kg i ma chyba z 78cm, a zjada mniej niż narzeczony:)
1. kaszka, ale dosyć duuużo, bądź dwie kanapeczki z szynką lub jajkiem
2. jakas przekąska, biszkopcik, chrupaczek, jabłuszka kawałek, bądx jak na sniadanie jest kaszka to jakąś mała kanapeczka
3. 250ml mleka
4. obiadek - jedno danie
5. deserek
6. 250ml mleka

A powiedzcie mi przez jakie smoki Wasze dzieciatka piją mleczko????

Do góry