reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Alan pije różnie : (nie liczę mleka i kaszek) od 200 ml do 400-500 max (głównie kompoty i herbatki, bidon ze słomką leży w zasięgu jego ręki, a czasami sama daję mu, żeby się napił, i też czasem myślę, że zbyt mało pije, ale nie zmuszam go :no: jeśli nie chce ;-)

Dzięki wam bardzo za odpowiedzi, ogromnie jestem wdzięczna.
Z tym, że mi chodzi o same napoje!! Nie liczę mleka, wy też?????????

Zauważyłam, że jak podaję łyżeczką w siedzonku to wypije nawet ze 150 ml na raz. Więc jak dam np. tak 3 razy ziennie po każdym gęstszym posiłku to wychodzi 450ml. Ale to i tak mało, jeśli porównuję z wami. Zastanawiam się czy może dlatego, że mała jak jest przejedzona to nie chce pić bo ma pełny żołądek. A moja mama chce jej dawać jedzenie na maxa, żeby nic nie zostało. Potem (po 1 godz lub pół g. ) łyżeczką napoje - też żeby więcej (łyżeczką) wypiła. Spróbuję coś z tym zrobić prze następne dni - (do pon - czyli końca ferii - bo potem znów mama z nią będzie:zawstydzona/y:)
To kiedy te wasze dzieci wypijają tak dużo?? są 2 możliwości: albo piją bardzo często - co chwilę sięgają, albo po 250 ml na raz czyli szklankę:szok:
Możeci coś jeszcze naisać?? Please, bo nie mam pomysłu konkretnego jak tu dawać żeby wyszło tak ok. 800ml (może być ciężko, bo to podwójna porcja:szok:)
Bardzo mi zależy, żeby mała piła dużo....
Dzięki

Dzięki wam bardzo za odpowiedzi, ogromnie jestem wdzięczna.
Z tym, że mi chodzi o same napoje!! Nie liczę mleka, wy też?????????

Zauważyłam, że jak podaję łyżeczką w siedzonku to wypije nawet ze 150 ml na raz. Więc jak dam np. tak 3 razy ziennie po każdym gęstszym posiłku to wychodzi 450ml. Ale to i tak mało, jeśli porównuję z wami. Zastanawiam się czy może dlatego, że mała jak jest przejedzona to nie chce pić bo ma pełny żołądek. A moja mama chce jej dawać jedzenie na maxa, żeby nic nie zostało. Potem (po 1 godz lub pół g. ) łyżeczką napoje - też żeby więcej (łyżeczką) wypiła. Spróbuję coś z tym zrobić prze następne dni - (do pon - czyli końca ferii - bo potem znów mama z nią będzie:zawstydzona/y:)
To kiedy te wasze dzieci wypijają tak dużo?? są 2 możliwości: albo piją bardzo często - co chwilę sięgają, albo po 250 ml na raz czyli szklankę:szok:
Możeci coś jeszcze naisać?? Please, bo nie mam pomysłu konkretnego jak tu dawać żeby wyszło tak ok. 800ml (może być ciężko, bo to podwójna porcja:szok:)
Bardzo mi zależy, żeby mała piła dużo....
Dzięki
mleka pijemy 3 razy po 210-240, a kompociku (bo sama gotuje) 800ml, na raz pijemy szklanke, kompocik jest w zasiegu jej reki

ja mleka nie liczylam tak tylko napisalam ze niechce pic mleka tylko geste:-D Kacper jak chce mu sie mocno pic to potrafi wypic cale 250 odrazu jak mu cos zasmakuje albo moze az tak bardzo chce mu sie pic to wypija nawet ze 400 odrazu a pozatym jak ma dostep caly czas to mu tak zejdzie jakos przez caly dzien sprobuj dac malej dostep do picia caly czas moze wtedy bedzie wiecej pila czesciej bedziedzie siegac po picie nawet w malych ilosciach po pare lykow ale w ciagu calego dnia to sie uzbiera;-)no i wg mnie napewno jak jest mocno najedzona o niechce jej sie pic :tak:

Kacpuch mleko badz kaszke dotaje 2 razy ale za nic nie wypije tylko lyzezka i przewaznie 180 czasem uda mi sie wcisnac 210:sorry2:

Witam
U Nas niewesoło :-:)-:)-( W dzień kataru nie ma ale jak mała śpi to tak jej charczy w nosie,że oddychać nie może :-:)-:)-(Do tej pory uwielbiała psikac sobie wodą morską do noska ale od czasu wizyty u laryngologa ucieka gdzie pieprz rośnie jak tylko zobaczy buteleczkę :-:)-:)-(Do tego z gipsem koszmar....zawsze po kąpieli Oliwka dostaje mleczko i idzie spać....od czasu tego gipsu zakładamy jej go właśnie kiedy jest czas picia mleka to teraz jest juz tak przerażona,że jak wieczorem widzi butelkę z mlekiem to dostaje spazmów :-:)-:)-:)-( Szkoda mi jej bo jest juz tak do wszystkiego zrażona....:-:)-:)-(

ewelw moja Oliwka pije bardzo dużo....zawsze pod reką ma kubek z piciem i siega sobie kiedy chce...a właściwie to wiecznie z nim wszędzie drepta ;-) jak jej sie skończy to przychodzi do mnie z kubkiem i mówi że chce "pić" oprócz soków i herbatek dostaje na noc 210 ml mleka.
Nie martw się,że córcia pije mniej niż inne dzieci....myslę,że widocznie nie potrzebuje tyle....postaw blisko niej kubeczek z piciem tak żeby zawsze mogła sobie po niego sięgnąć i spróbuj pokazać jej że Ty pijesz z jej kubeczka....może zacznie po Tobie powtarzać:tak::tak::tak: powodzenia;-)

biedna Oli:-( ale musicie to przetrwac bo to dla jej dobra do tego jeszcze ten katar tak to juz jest ze jedno to malo zawsze cos sie musi jeszcze uczepic:no:

Biedna Oli i Wy Yokuś razem z nią :-( Oby tylko szybko były odpowiednie rezultaty a wtedy wszystko wróci do normy. Przytulaski dla Was

reklama
Jasiek też bardzo dużo pije. Zawsze ma w zasięgu łapki kubek Lovi 360 i sobie pije kiedy chce a że połowę przy okazji wylewa - bo tak fajnie przecież kapie to daje mu tylko wodę. A sama raz na jakiś czas z butelki go "dopajam" soczkiem, kompocikiem albo herbatką. Ale dla niego samo picie z tego kubeczka jest zabawą. Poza tym za każdym razem jak ja piję herbatę to dzioba wyciąga żeby mu dać i zawsze daje ze dwa łyki - niech się poczuje dorosły ;-)
A że jestem na diecie to piję sama dużo wody i przeważnie z butelki bo mam ja stale przy sobie to i z butelki Jasiek pije parę łyków. :-)

Do góry