tygrysek82
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Semiko nasz Fabianek miał straszną wysypkę na buźce i trochę na główce.Z tego na buzi zrobiła sie chropowata kasza.Pani doktor powiedziała,że może to być wysypka wynikająca z jego wieku,bo coś takiego występuje u niemowląt około miesiąca.Przypisała nam maść z antybiotykiem,smarowaliśmy tydzień i wszystko bardzo ładnie zeszło.
Ja z tym walcze juz prawie 2 miesiace. Nie rob nic, dawaj cycka, nie dokarmiaj jak zalezy ci zeby karmic swoim. Niby po ukonczeniu 3 miesiaca ma sie to zmienic...ja czekam z utesknieniem az sie zmieniMoj siedzi przy cycku 24h na dobe z tym ze nie ssie juz caly czas jak kiedys. Teraz possie z 30 minut,czasem krocej i zasypia, jak chce go odlozyc do przypomina mu sie nagle ze on przeciez jescze je
Wlasnie dziewczyny z maluszkami powyzej miesiaca zycia, ile czasu wasze maluchy ssia piers za jednorazowym posilkiem?![]()
Mamusie....czy któras z Was uzywa Pampersów rozmiar 2??duża różnica jest między jedyneczką a dwójeczką???/quote]
My na dwójeczkach od urodzenia, mimo że Hania miala tylko 3 kg i są ok.
Ewelinko ja ubieram..kaftanik + śpiochy....albo body z krótkim rękawem + pajać...czasami skarpetki i czapeczkę tylko po kąpieli...
Ja identycznie. Edee - jak juz pisały ci dziewczyny, nie przegrzewaj tak dzieciątka, bo będzie potem przeziębiać się przy byle wiaterku.
My jesteśmy właśnie po wizycie położnej
Temperatura wg niej ma być około 23/24 stopnie
Strasznie gorąco, jak dla mnie. Ja bym w każdym razie w takiej temperaturze na pewno nie wytrzymała. U nas w mieszkaniu jest ok. 20 stopni.
A ja tez sie uparłam na karmienie piersia tak jak Cyprysiowa i czasami tez mam takie dni że mała cały dzień wisi na cycu i wtedy nie robie w domu nic i w zasadzie cały dzień ja karmię. A jak zostawiłam ją z męzem to też jak płakała dał jej herbatke, albo ponbosił i było ok. Czasem tez mam wrażenie że mam za mało pokarmu ale mała ulewa i już się zorientowała że jak zaczyna się szarpać przy piersi to albo chce smoczka i wtedy usypia, albo ją uspokajam i daję drugą pierś. A co do wody z kranu to dzis w gazecie "Twój maluszek" na pytanie " Czy niemowlęciu można podawać przegotowaną wodę z kranu? " Pediatra odpowiediał cytuje:
NIe!Jest ona uzdatniana chemicznie i chlorowana, a chlor i jego związki wraz z innym zaniec zyszczeniami chemicznymi sprzyjaja powstawaniu alergii dróg oddechowych i przewodu pokarmowego. Dodatkowo w takiej wodzie moga byc tez zanieczyszczenia z instalacji wodociagowej.
Ja żadnemu mojemu dziecku nie dawałam wody z kranu zaqwsze kupowałam butelkową żywca a pierwszemu to nawet wodę niegazowaną z Biedronki, nie jest droga a myślę że to zawsze lepsze niz kranówa.
Cześć
Drugie pytanie: Jak sobie radzicie z popękanymi brodawkami? Ja nie wiem co mam zrobic.. chyba jednym cyckiem na razie będę karmić bo jeden mam rozharatany do krwi i nawet jak ten silikonowy kapturek założę to mi się ta ranka rozłazi i zaczyna krwawić... Nie wiem jak sobie z tym poradzić?
jak Lence odpadł kikut to smarowałam pępek jeszcze parę dni już tylko spirytusem a nie gencjanąCześć
Nam właśnie odpadł kikucikPowiedzcie przez ile dni jeszcze nie wolno go moczyć i trzeba smarować? Czy któraś z was robiła to gencjaną? Nie wiem kiedy mogę zaczać ten fiolet zmywać z tego pępka....
Drugie pytanie: Jak sobie radzicie z popękanymi brodawkami? Ja nie wiem co mam zrobic.. chyba jednym cyckiem na razie będę karmić bo jeden mam rozharatany do krwi i nawet jak ten silikonowy kapturek założę to mi się ta ranka rozłazi i zaczyna krwawić... Nie wiem jak sobie z tym poradzić?