reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ewelw, wedlug mnie stanowczo zbyt grubo! Ja ubieram kaftanik + spiochy ( ewentualnie body + spiochy ) albo pajacyk.

Ja ubieram dokładnie tak samo :tak:, przy temp. 22-23 to w zupełności wystarczy, inaczej dzidziusiowi jest za ciepło i momentalnie go przegrzewamy, czego robić nie wolno, tak nas uczyli na szkole rodzenia :tak::-)

reklama
kobitki powiedzcie mi jakie(procentowo) powinno być nawilżenie powietrza w pokoju dla dziecka:confused::confused::confused: u mnie w pokoju jest od 33-do 35 i wydaje mi się że to chyba za mało...

Tak masz racje to zamało powinno byc pomiedzy 40 a 60:tak:

Mamusie....czy któras z Was uzywa Pampersów rozmiar 2??duża różnica jest między jedyneczką a dwójeczką???:sorry2:

Róznica jest niewielka, my juz uzywamy dwójeczek:tak:

Aaaaa i jeszcze jedno pytanie

Butelkowe mamy...z jakiej wody robicie mleczko dla Waszych pociech???:eek:

Do tej pory robiłam z kranu, ale mama ostrzegła mnie ze czasami zmiana wody moze zle wplynac na maluszka(biegunka, wymity), a ze w kwietniu lecimy do polski i chcemy tego uniknąc zaczelam kupowac wode żywiec, bo tylko taka tutaj polską dostałam i jak polecimy to tez bedziemy jej uzywać:tak:

Jaką macie temperaturę w pokoju maluszka?

U nas jest 20-23 st:tak: i wilgotnosc około 50- nie uzywam wiec nawilzacza

Ewelw, wedlug mnie stanowczo zbyt grubo! Ja ubieram kaftanik + spiochy ( ewentualnie body + spiochy ) albo pajacyk.

Ja tak samo, czasami zamiast spiochów rajtuzki, body oczywiscie z długim rekawkiem i zawsze skarpetki:tak:

Witam

U mnie w pokoju 23-24 stopnie a to dlatego,że nie mozna ich skrecic wiec czesto wietrze...:tak:

Moja Oli pije ok 15 min z każdego cycka i sie najada...dziś ją ważyłam i ma ok 6 kilo...:);-)

Ubieram ją w body krótki rękaw i pajac bawełniany i bawełniane skarpetki...;-)

Arlets Moja "młoda" też charczy....to ponoć normalne...;-)

Madzienka ja używam już 2 ....ale huggies ;-)a wode używam z kranu i przegotowuję.....

edee super że Alanek był dzielny...ja idę na szczepienie 21 i tak sie stresujuję że szok :-(

Dziewczynki, kiedyś czytałam, że któryś Maluszek miał problem z wysypką. Zosia od dwóch dni ma aż całe czerwone czoło, trochę szyjkę i kark.. Potówki to raczej nie są, bo myślę, że prędzej pojawiłyby się w miejscach, które są przykryte ubrankami... Poza tym nie ubieram jej raczej za grubo, bo tak jak większość z Was (body + bawełniany pajacyk + skarpetki). Dziś była u nas w końcu położna (po raz pierwszy :wściekła/y:) i też nie wiedziała co to. Ja stawiałam na uczulenie po oliwce Nivea, bo akurat dzień wcześniej smarowałam jej główkę, ale już sama nie wiem :-(

tak tez myślałam, będę musiała kupić nawilżacz powietrza

ja nawilżacza dzisiaj chyba nie włącze bo chyba mamy dość wilgotno ale kupilismy taki - jest bardzo fajny - czarny

HB UH 1100 B - Porównanie ofert i cen w sklepach internetowych
bo jest i biały
muszę kupić to uządzenie do pomiaru wilgotności

ale nasz mały oprócz tego charczenia to ...- wrażenie mam że ma zapchane wszystko nos i gardło! z nosa katar nie leci - ściągne czasem jakieś "żaby" z nosa :tak:
ale dzisiaj więcej pokasływał???

Mamusie....czy któras z Was uzywa Pampersów rozmiar 2??duża różnica jest między jedyneczką a dwójeczką???:sorry2:

Aaaaa i jeszcze jedno pytanie

Butelkowe mamy...z jakiej wody robicie mleczko dla Waszych pociech???:eek:

Madzienka my używamy pampersy 2, od jedynek są dłuższe i szersze i są od 5 do 8 kilo - ale mogą się różnić od polskich

reklama
A ja tez sie uparłam na karmienie piersia tak jak Cyprysiowa i czasami tez mam takie dni że mała cały dzień wisi na cycu i wtedy nie robie w domu nic i w zasadzie cały dzień ja karmię. A jak zostawiłam ją z męzem to też jak płakała dał jej herbatke, albo ponbosił i było ok. Czasem tez mam wrażenie że mam za mało pokarmu ale mała ulewa i już się zorientowała że jak zaczyna się szarpać przy piersi to albo chce smoczka i wtedy usypia, albo ją uspokajam i daję drugą pierś. A co do wody z kranu to dzis w gazecie "Twój maluszek" na pytanie " Czy niemowlęciu można podawać przegotowaną wodę z kranu? " Pediatra odpowiediał cytuje:
NIe!Jest ona uzdatniana chemicznie i chlorowana, a chlor i jego związki wraz z innym zaniec zyszczeniami chemicznymi sprzyjaja powstawaniu alergii dróg oddechowych i przewodu pokarmowego. Dodatkowo w takiej wodzie moga byc tez zanieczyszczenia z instalacji wodociagowej.
Ja żadnemu mojemu dziecku nie dawałam wody z kranu zaqwsze kupowałam butelkową żywca a pierwszemu to nawet wodę niegazowaną z Biedronki, nie jest droga a myślę że to zawsze lepsze niz kranówa.

Do góry