reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Edee to wcale nie dużo.Fabianek waży 5300:tak: Tylko,że on jest długi.Pani doktor go nie mierzyła,ale jak się urodził to miał57 cm,a te małe ubranka już są wszystkie za krótkie,wiec około 60 cm ma:tak: I gratuluję udanego szczepienia:tak: A miał 3 dawki czy braliście 3 w 1???

Ewelw Waszej małej nie zrobiły się do tej pory potówki???Macie w domu tak ciepło,a Ty jeszcze tak grubo ją ubierasz:szok: Nam siostra środowiskowa i pediatra powiedziały,że dziecko lepiej przyzwyczajać do chłodu.Jak Ty dzidzie ubierasz w domu tak ciepło to jak ją ubierasz na dwór?Będzie Wam się później przeziębiać.My mamy w sypialni 21-22 stopnie i ubieramy Fabiankowi body z długim rękawkiem + śpioszki,albo body z krótkim + śpioszki + kaftanik,albo body z krótkim + pajacyk.Jak biorę go do pokoju w którym jest 19-20 stopni to zawijam go w kocyk albo w rożek.

reklama
Edee to wcale nie dużo.Fabianek waży 5300:tak: Tylko,że on jest długi.Pani doktor go nie mierzyła,ale jak się urodził to miał57 cm,a te małe ubranka już są wszystkie za krótkie,wiec około 60 cm ma:tak: I gratuluję udanego szczepienia:tak: A miał 3 dawki czy braliście 3 w 1???

Mój Alanek też miał 57 cm jak się urodził:tak:, i też już powyrastał z niektórych ciuszków :-), wzieliśmy 6w1 pierwszą dawkę, a są 3 ;-)

Edee to dla tego Alanek był taki dzielny:tak: My braliśmy tą zwykłą-3 kłucia.Mały płakał mocno jak go kuła,ale szybciutko przestał także daliśmy radę:tak: I pani doktor dała mu jakieś lepsze,czyściejsze szczepionki przez tą jego żółtaczkę i anemię.Tylko tak myślę czemu nie daja tych czyściejszych tak normalnie??

Madziu a jak tam u Was??Jak z kupkami??Dodajecie ten kleik??

Bliźniaki,Marzycielko może któraś z Was podać jeszcze raz tego linka z masażem,bo nie mogę znaleźć??

Dziękuję Wam dziewczyny:tak: Teraz mam aż 4 linki:-p:-D Muszę o tym poczytać,bo pani doktor powiedziała,że po żelazie mogą być kolki...Oby nie było...

reklama
W co ubieracie Wasze pociechy w domku??? Tzn. ile warstw??
Bo ja ostatnio 2-3 nie wiem jak to nazwać Kaftan (lub body)+śpiochy i na to pajac z dł. Ale to chyba za ciepło, więc od wczoraj tylko kaftan śpioch no i skarpeteczki zawsze obowiązkowe. Co Wy na o??

Ewelw, wedlug mnie stanowczo zbyt grubo! Ja ubieram kaftanik + spiochy ( ewentualnie body + spiochy ) albo pajacyk.

Do góry