reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dzięki za odpowiedzi smoczkowe :tak:

Mam jeszcze dwa pytania:

1. czy Waszym dzieciaczkom też tak szybko rosną stopy? jak kupowaliśmy Bartkowi buciki zimowe to były mniej więcej centymetr za duże, a teraz są już prawie na styk i niedługo chyba trzeba będzie kupić nowe

2. czy wybieracie się z maluchami do pedodonty?
karolinka tez ma juz za maly butki, w sobote idziemy po nowe
a do pedodonty jeszce sie nie wybieram

reklama
dzięki Mamusia :tak:
a o pedodontę pytam, bo słyszałam że można dzieciom polakierować czy coś tam zrobić z ząbkami aby próchnica nie łapała

Czy dajecie dzieciaczkom mandarynki i pomarańcza?

A i jak waszym dzieciaczkom wyrastają zęby po kolei czy zdarza się że jakieś z boku też. Bo nasza pediatra dzisiaj stwierdziła że Gabi dziwnie rosną zęby na górze ma dwie 1 i dwie 4 i na dole dwie 4
Mati luby mandarynki, cytynkę tez próbował ale się strasznie krzywił :-D i przy kiwi też.
Zęby nam rosna jak narazie po kolei, są juz jedynki dolne i górne i dwójki górne.
dzięki za odpowiedzi smoczkowe :tak:

Mam jeszcze dwa pytania:

1. czy Waszym dzieciaczkom też tak szybko rosną stopy? jak kupowaliśmy Bartkowi buciki zimowe to były mniej więcej centymetr za duże, a teraz są już prawie na styk i niedługo chyba trzeba będzie kupić nowe

1. Buty zimowe jeszcze są małemu za duże, kupowałam 19. Mati ma małą stopę
2. Nie wybieramy się .

Smoczka Mati ma tylko do spania i jak jest marudny to sam sobie go bierze.
Ale ja go lubie ze smoczkiem :baffled:, taki malusi jest. :zawstydzona/y:

pomarancze , mandarynki i kiwi jadl zaledwie pare razy dopuki nie trafil na kwasna mandarynke i kwasne kiwi i od tego czasu nawet jak jest slodkie to wypluwa choc predzej sie dopomina ze chce:tak: buciki zimowe jeszcze mamy dobre ale z domowych dosc szybko wyrasta po za tym ma duzo stupke po nas:zawstydzona/y:

Alexowe butki po domu wlasnie robia sie przyciasnawe wiec czas kupic 20.zimowe sa jeszcze ok bo musialam kupic 21.:tak:takze na cala zime mu styknie:tak:

a smoczka mamy tylko do spania badz jak sobie krzywde zrobimy;-)

czy Wasz dzieciaczki używają smoka? my staramy się Bartkowi jak najbardziej ograniczyć, dajemy mu tylko do spania i w sytuacjach ekstremalnych. Ale gdyby to od niego zależało to cały dzień by z nim chodził :dry:
Natalka smoczka nawet na oczy nie widziała i dobrze jej z tym:tak::-D

Czy dajecie dzieciaczkom mandarynki i pomarańcza?
Moje dziewczynki codziennie zjadają przynajmniej po jednej pomarańczy lub mandarynce:tak:Natalka próbowała już cytrynę i grejfruta i umiarkowanie jej smakowały:-p

My już po domowej wizycie lekarki.

Alan na wirusa jelitowego i podwyższoną perystaltykę :szok: jelity, pozatym wszystko czyściutkie, mamy zbijać gorączkę, dawać smectę i probiotyk +dieta bezmleczna i wrócić spowrotem do bebilonu (ostatnio zmieniliśmy na bebiko), i mamy czekać na poprawę :tak::tak: ufff, kamień mam z serca :tak:
Dużo zdróweczka dla Alanka :*

Mam jeszcze dwa pytania:

Buciki zimowe są jeszcze dobre bo mamy 21 a domowe już trzeci raz wymieniam. Właśnie zamówiliśmy 21:tak:
Co do pedodonty to jestem właśnie na etapie poszukiwania w swojej okolicy albo przynajmniej jakiegoś dobrego dentysty z podejściem do dzieci dla Martynki bo jej się jedynka ukruszyła więc pewnie na wizytę zabierzemy też Natalkę przynajmniej żeby się oswajała. Ogólnie nasze dziewczynki mają dośc słabe zęby po nas i u Martynki trochę zaniedbaliśmy więc nie chcę powtórzyc tego z Natalką:no:

Tak czytam o Waszych zabawach z dziecmi i ja chyba jestem zła matka bo moje dziecko woli się bawic samo lub z Martyną niż ze mną:zawstydzona/y:

reklama
Do góry