reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dzięki za odpowiedzi smoczkowe :tak:

Mam jeszcze dwa pytania:

1. czy Waszym dzieciaczkom też tak szybko rosną stopy? jak kupowaliśmy Bartkowi buciki zimowe to były mniej więcej centymetr za duże, a teraz są już prawie na styk i niedługo chyba trzeba będzie kupić nowe

2. czy wybieracie się z maluchami do pedodonty?
karolinka tez ma juz za maly butki, w sobote idziemy po nowe
a do pedodonty jeszce sie nie wybieram

reklama
dzięki Mamusia :tak:
a o pedodontę pytam, bo słyszałam że można dzieciom polakierować czy coś tam zrobić z ząbkami aby próchnica nie łapała

Czy dajecie dzieciaczkom mandarynki i pomarańcza?

A i jak waszym dzieciaczkom wyrastają zęby po kolei czy zdarza się że jakieś z boku też. Bo nasza pediatra dzisiaj stwierdziła że Gabi dziwnie rosną zęby na górze ma dwie 1 i dwie 4 i na dole dwie 4
Mati luby mandarynki, cytynkę tez próbował ale się strasznie krzywił :-D i przy kiwi też.
Zęby nam rosna jak narazie po kolei, są juz jedynki dolne i górne i dwójki górne.
dzięki za odpowiedzi smoczkowe :tak:

Mam jeszcze dwa pytania:

1. czy Waszym dzieciaczkom też tak szybko rosną stopy? jak kupowaliśmy Bartkowi buciki zimowe to były mniej więcej centymetr za duże, a teraz są już prawie na styk i niedługo chyba trzeba będzie kupić nowe

1. Buty zimowe jeszcze są małemu za duże, kupowałam 19. Mati ma małą stopę
2. Nie wybieramy się .

Smoczka Mati ma tylko do spania i jak jest marudny to sam sobie go bierze.
Ale ja go lubie ze smoczkiem :baffled:, taki malusi jest. :zawstydzona/y:

pomarancze , mandarynki i kiwi jadl zaledwie pare razy dopuki nie trafil na kwasna mandarynke i kwasne kiwi i od tego czasu nawet jak jest slodkie to wypluwa choc predzej sie dopomina ze chce:tak: buciki zimowe jeszcze mamy dobre ale z domowych dosc szybko wyrasta po za tym ma duzo stupke po nas:zawstydzona/y:

Alexowe butki po domu wlasnie robia sie przyciasnawe wiec czas kupic 20.zimowe sa jeszcze ok bo musialam kupic 21.:tak:takze na cala zime mu styknie:tak:

a smoczka mamy tylko do spania badz jak sobie krzywde zrobimy;-)

czy Wasz dzieciaczki używają smoka? my staramy się Bartkowi jak najbardziej ograniczyć, dajemy mu tylko do spania i w sytuacjach ekstremalnych. Ale gdyby to od niego zależało to cały dzień by z nim chodził :dry:
Natalka smoczka nawet na oczy nie widziała i dobrze jej z tym:tak::-D

Czy dajecie dzieciaczkom mandarynki i pomarańcza?
Moje dziewczynki codziennie zjadają przynajmniej po jednej pomarańczy lub mandarynce:tak:Natalka próbowała już cytrynę i grejfruta i umiarkowanie jej smakowały:-p

My już po domowej wizycie lekarki.

Alan na wirusa jelitowego i podwyższoną perystaltykę :szok: jelity, pozatym wszystko czyściutkie, mamy zbijać gorączkę, dawać smectę i probiotyk +dieta bezmleczna i wrócić spowrotem do bebilonu (ostatnio zmieniliśmy na bebiko), i mamy czekać na poprawę :tak::tak: ufff, kamień mam z serca :tak:
Dużo zdróweczka dla Alanka :*

Mam jeszcze dwa pytania:

Buciki zimowe są jeszcze dobre bo mamy 21 a domowe już trzeci raz wymieniam. Właśnie zamówiliśmy 21:tak:
Co do pedodonty to jestem właśnie na etapie poszukiwania w swojej okolicy albo przynajmniej jakiegoś dobrego dentysty z podejściem do dzieci dla Martynki bo jej się jedynka ukruszyła więc pewnie na wizytę zabierzemy też Natalkę przynajmniej żeby się oswajała. Ogólnie nasze dziewczynki mają dośc słabe zęby po nas i u Martynki trochę zaniedbaliśmy więc nie chcę powtórzyc tego z Natalką:no:

Tak czytam o Waszych zabawach z dziecmi i ja chyba jestem zła matka bo moje dziecko woli się bawic samo lub z Martyną niż ze mną:zawstydzona/y:

reklama
Do góry