reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Teoretycznie powinny rosnąć po kolei.....1 i 2 najpierw potem 4 i tak dalej a na końcu 3....ale jak wiadomo każde dziecię jest inne więc wogóle bym się nie przejmowała narazie

A co do smoczka to Zuzia używała przez pierwszy tydzień życia :) Takze nie mamy problema...palucha też nie wkłada do buźki:)

reklama
Madzia też używa jeszcze smoka, ale raczej do spania i jak jest marudna to codzi i szuka i sobie sama bierze.

Pomarańczami sie zajada.

Zęby idą według schematu, czyli mamy już górne jedynki i dwójki i górne czwórki

Czy dajecie dzieciaczkom mandarynki i pomarańcza?

A i jak waszym dzieciaczkom wyrastają zęby po kolei czy zdarza się że jakieś z boku też. Bo nasza pediatra dzisiaj stwierdziła że Gabi dziwnie rosną zęby na górze ma dwie 1 i dwie 4 i na dole dwie 4

Ja daję i to i to, ale kiedyś nieładnie wysypało Alanka, chyba po pomarańczce :no:

A i jak waszym dzieciaczkom wyrastają zęby po kolei czy zdarza się że jakieś z boku też. Bo nasza pediatra dzisiaj stwierdziła że Gabi dziwnie rosną zęby na górze ma dwie 1 i dwie 4 i na dole dwie 4

Ja daję, a Iggy uwielbia pomarańcze i mandarynki. Dałam też cytrynę na spróbowanie, ale musiałam zjeść sama - dziecko mi kazało:-D:-D:-D:-D:-D.

Zęby u nas rosną jak chcą, tzn. pierwsze 4 były zgodnie ze schematem, a reszta już nie. Ale rosną symetrycznie.

U nas smoczek był od początku tylko zabawką i może ze 3 razy miała go w buzi, później był kciuk i to przez długi czas, ale nic nie robiłam, nie odciągałam ręki od buzi i samo jej przeszło.

My już po domowej wizycie lekarki.

Alan na wirusa jelitowego i podwyższoną perystaltykę :szok: jelity, pozatym wszystko czyściutkie, mamy zbijać gorączkę, dawać smectę i probiotyk +dieta bezmleczna i wrócić spowrotem do bebilonu (ostatnio zmieniliśmy na bebiko), i mamy czekać na poprawę :tak::tak: ufff, kamień mam z serca :tak:

My jemy i Jula je bardzo lubi....
Cytryne tez probowala i bardzo jej posmakowala, nawet sie nie wykrzywila:shocked2::shocked2::shocked2:

Madzia też używa jeszcze smoka, ale raczej do spania i jak jest marudna to codzi i szuka i sobie sama bierze.

U nas podobnie...

My już po domowej wizycie lekarki.

Alan na wirusa jelitowego i podwyższoną perystaltykę :szok: jelity, pozatym wszystko czyściutkie, mamy zbijać gorączkę, dawać smectę i probiotyk +dieta bezmleczna i wrócić spowrotem do bebilonu (ostatnio zmieniliśmy na bebiko), i mamy czekać na poprawę :tak::tak: ufff, kamień mam z serca :tak:

Zdroweczka dla Alanka

reklama
dzięki za odpowiedzi smoczkowe :tak:

Mam jeszcze dwa pytania:

1. czy Waszym dzieciaczkom też tak szybko rosną stopy? jak kupowaliśmy Bartkowi buciki zimowe to były mniej więcej centymetr za duże, a teraz są już prawie na styk i niedługo chyba trzeba będzie kupić nowe

2. czy wybieracie się z maluchami do pedodonty?

Do góry