reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

kochana podczas kiedy Alex tez miał takie problemiki ja za zadne skarby nie uzywalam chusteczek nawilzajacych do przecierania pupy(bo to podraznia jeszcze bardziej!!!!!)poprosty przecieralam letnia woda na waciku do zmywania makijazu:-)no i oczywiscie bepanthen górą!!!!!!!!!!!!!!!:tak:
nawet po kupce pupcie myłam wacikiem nasaczonym letnia woda:tak:

reklama
Pyciolku ja zawsze myję wacikami dzidziuś i letnią woda:( Mała bierze probiotyk i antybiotyk i przypuszczam że od tego...bepanthenu akurat nie mam ale kupię...kupiłam tormentiol bo tak gdzieś wyczytałam.
A jak to u Was wyglądało bo ja nie wiem czy to to..... Zuzka ma takie czerwone krosteczki, które robią się naokoło czerwone tak że całe wargi sromowe i pupcie ma czerwoniutkie i bardzo ją szczypie:(

Dziewczynki czy miałyście do czynienia z pieluszkowym zapaleniem skóry???? Jak to wygląda??? bo my chyba mamy:(:-:)-( przez ten antybiotyk mała ciągle kupkę robi:( Czym to smarować???Jak to leczyć???? Pomóżcie!

Agatka
pieluszkowe zapalenie skóry czy odparzenie???
Pieluszkowe zapalenie skóry to stan zapalny pod postacią zmian rumieniowych - zlokalizowane są w okolicy odbytu, narządów płciowych, ud, pachwin i dolnych części brzucha, czyli w miejscu przylegania pieluszek.

Na odparzenia polecam bepanthen, linomag ZIOŁOLEK Linomag maść 30 g - porównanie cen w sklepach
Dziewczyny kiedys pisały o zasypywaniu pupci maką ziemniaczaną(chyba) i o plynie gencjany...jesli dobrze pamietam

Agatkas nie miałam do czynienia, ale z tego co wiem to najłatwiej zagoi się to jak będziesz wietrzyła.
W aptece bez recepty możesz kupić krem na odparzenia nie pamiętam nazwy. Na "t" jakoś.

To są takie straszne krosty i tak ją to piecze że prawie nie daje sobie dupki umyć....a jak miała spać po południu to musiałam jej pieluchę zdjąć bo inaczej cały czas płakała:(
Zastanawiam się czy to nie będzie jakieś grzybowe czy bakteryjne i czy nie posmarować jej tego crotlimazolem:(

Agatkas jak tylko mozesz to wietrz pupcie corci, moja miala tez raz bardzo odparzona pupcie i smarowalam jej sudokremem , jeszcze posypujac dodatkowo maka ziemniaczana tak zeby nierobily sie grudki

To są takie straszne krosty i tak ją to piecze że prawie nie daje sobie dupki umyć....a jak miała spać po południu to musiałam jej pieluchę zdjąć bo inaczej cały czas płakała:(
Zastanawiam się czy to nie będzie jakieś grzybowe czy bakteryjne i czy nie posmarować jej tego crotlimazolem:(
Agatko u mnie Fifi mial dwa razy taką pupcię , zawsze po lekach gdsy kupka zmieniała konsystencję i była praktycznie w kazdej pieluszce. U nas zadna mączka , sudokrem nie pomogł:( tylko clotrimazolum..Pupkę nie przecierałam niczym zadnymi chusteczkami , wacikami tylko brałam Filipka do wanny i przemywałam delikatnie woda prosto z kranu, Fifi plakal przerazliwie ale szybko sie pozbywalismy tego paskudztwa z pupy. Ostatnio mial to przed samymi świętami i cala pupka byla wkrostkach, pachwinki , az plakac mi sie chcialo jak na to patrzylam:( ale grubo smarowalam clotrimazolum i przeszlo

Ostatnia edycja:
kochana podczas kiedy Alex tez miał takie problemiki ja za zadne skarby nie uzywalam chusteczek nawilzajacych do przecierania pupy(bo to podraznia jeszcze bardziej!!!!!)poprosty przecieralam letnia woda na waciku do zmywania makijazu:-)no i oczywiscie bepanthen górą!!!!!!!!!!!!!!!:tak:
Ja robiłam dokładnie tak samo i do tego kompałam ją w wodzie z nadmanganianem potasu.
Ale ja na Twoim miejsu pokazałabym to lekarzowi bo u nas raz skończyło się niestety maścią z antybiotykiem bo nic innego nie pomagało i mała się strasznie męczyła

reklama
Dziewczynki czy miałyście do czynienia z pieluszkowym zapaleniem skóry???? Jak to wygląda??? bo my chyba mamy:(:-:)-( przez ten antybiotyk mała ciągle kupkę robi:( Czym to smarować???Jak to leczyć???? Pomóżcie!
dziewczyny przypomnijcie mi jak si nazywają takie plamki na główce u noworodka???

Do góry