reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A próbowałaś po karmieniu dać dziecko mężowi. Ja tak robiłam i Julka wyczuwała, że to nie ja i że jedzonko już się skończyło. I zaczynała się rozglądać, i obserwować świat.
Ja też tak robiłam!!! Dawałam mu do odbicia i też skutkowało!!:tak: Mała zapominała o jedzonku.
nie wiem co to jest czy jakies podziębienie czy "zawalony" mam Mały nos ale ma taka "sapkę"świszczy jak oddycha a nad ranem charcze bo tak mu się chyba przez noc nazbiera w tym gardle!
nie wiem czy to coś niepokojacego? kataru ściągne tylko rano troszke a przez cały dzień nic nie widać zeby leciało mu z nosa!
:-( wasze też tak mają? bo nie wiem ale może go podziębiłam czy co?
Arlets - chyba nie mamy się co martwić. Moja też rano charczy - jak ją do odbicia biorę. A w nosku też czasem świszczy. Z tym że ma pusty.
Jaką macie temperaturę w pokoju maluszka?
No u mnie do djaska ze 25 (a termometry czasem 27 pokazują - ale to chyba niemożliwe). Ocieplili nam bloki 2 miesiące temu - i jest teraz b. gorąco. A nie możemy zmniejszyć - bo te pokrętła nie działają. Dlatego wietrzymy pokoje. No i używam nawilżacza z którego jestem b. zadowolona.:cool2:
A tak w ogóle witam!!!
W co ubieracie Wasze pociechy w domku??? Tzn. ile warstw??
Bo ja ostatnio 2-3 nie wiem jak to nazwać Kaftan (lub body)+śpiochy i na to pajac z dł. Ale to chyba za ciepło, więc od wczoraj tylko kaftan śpioch no i skarpeteczki zawsze obowiązkowe. Co Wy na o??

reklama
Hej

Dziewczyny powiedzcie mi po czym mozna poznac ze dziecko się odwodniło ?
Wczoraj bylismy na szczepieniach i nie wiem czy to po tym ale mały bardzoi sie meczył z kupką, co zmierzyłam mu temperature to robił mi kupkę, jedną rozmalną, druda była taka na pół, troche normalna a troche sama woda i trzeci raz sama woda. dzisiaj rano tez mi zrobił kupke podczas mierzenia temperatury i taka luźną, juz nie samą wode ale była luźna. I kurcze zauwarzyłam ze robi kupki ze śluzem. :no:

Mamusie....czy któras z Was uzywa Pampersów rozmiar 2??duża różnica jest między jedyneczką a dwójeczką???:sorry2:

Aaaaa i jeszcze jedno pytanie

Butelkowe mamy...z jakiej wody robicie mleczko dla Waszych pociech???:eek:

Bo ja ostatnio 2-3 nie wiem jak to nazwać Kaftan (lub body)+śpiochy i na to pajac z dł. Ale to chyba za ciepło, więc od wczoraj tylko kaftan śpioch no i skarpeteczki zawsze obowiązkowe. Co Wy na o??

Ewelinko ja ubieram..kaftanik + śpiochy....albo body z krótkim rękawem + pajać...czasami skarpetki i czapeczkę tylko po kąpieli...

Mamusie....czy któras z Was uzywa Pampersów rozmiar 2??duża różnica jest między jedyneczką a dwójeczką???:sorry2:

Ja używam 2 i chyba nie ma dużej różnicy między 1 a 2 :tak:2 są 3-6 kg, a jedynki ?

A mleczko robię z przegotowanej wody, zagotowuje w czajniku elektrycznym i studzę :tak:

Jedynki są 2-5kg ale cenowo o wiele bardziej opłaca się dwójeczki....

Ale woda z kranu czy butelkowa??

Ja daję z kranu :zawstydzona/y:, a może powinnam butelkową :confused:, sama już nie wiem, ale jak jest przegotowana z kranu to chyba jest ok, nie zauważyłam, żeby zaszkodziła małemu, więc chyba nie robię nic złego :tak:

A na dwójeczki możesz się spokojnie przerzucić :tak:, tak uważam:tak:

A my dziś na 11. 50 mamy szczepienia :szok:, już się boję :-(

ja zostawilam juz pare razy na godzine, dwie z malzonkiem i nie bylo tragedii, jak plakal raz to dostal pierwsza w zyciu herbatke ktora mu bardzo zasmakowala. A inne razy to jakos maz pochodzil z nim na rekach,poprzytulał... nie bylo zle. Wydaje mi sie ze moje dziecko jest grzeczniejsze jak nie ma mnie na horyzoncie.
To super!! Ja zamierzam na basen się wybrać... bo czuję się mega nieatrakcyjna i bardzo gruba. Muszę zostawić choć z raz w tygodniu małą na te 2 godz. Ale tak się boję... Dobrze wiedzieć, że Ci się udało, spróbuję i ja tego sposobu...

Wiesz, chodzi o to ze jak bedziesz widziala ze dzidzia juz nie ciagnie mleczka, tylko bawi sie sutkiem jak smoczkiem, to zabierz maluszkowi piers, zeby wiedzial ze to nie zabawka. Tak naprawde to latwo sie pisze, a ciezej zrealizowac. No ale zawsze jest szansa ze sie uda.
Beardzo dobra rada!!! dzięki, też spróbuję wykorzystać...

Madzieńko - jak najbardziej na 2 możesz się przeżucić. Ja to zrobiłam od wczoraj, bo tamte się skończyły, a rzeczywiście były drogie. Moja mała nie ma nawet 3 kg - jak jest zlecane - a już je nosi:-D i ja uważam że nie ma dużej różnicy!!!

A woda to ponoć Gerber jest zarąbista do przygotowywania mleczka. No i żywiec podobno. Siostra mojego męża stosuje Gerber.

reklama
Ja też tak robiłam!!! Dawałam mu do odbicia i też skutkowało!!:tak: Mała zapominała o jedzonku.

Arlets - chyba nie mamy się co martwić. Moja też rano charczy - jak ją do odbicia biorę. A w nosku też czasem świszczy. Z tym że ma pusty.

No u mnie do djaska ze 25 (a termometry czasem 27 pokazują - ale to chyba niemożliwe). Ocieplili nam bloki 2 miesiące temu - i jest teraz b. gorąco. A nie możemy zmniejszyć - bo te pokrętła nie działają. Dlatego wietrzymy pokoje. No i używam nawilżacza z którego jestem b. zadowolona.:cool2:
A tak w ogóle witam!!!

Ja ubieram body z krótkim rękawkiem i pajacyk, albo body z długim rękawkiem i śpiochy. Skarpetki tylko w dzień, a czapeczkę tylko po kąpieli :-)

My od dwóch tygodni używamy 2 i są trochę większe od 1 (Olek waży 4300 i ma 55 cm), 1 bardzo odgniatały się na ciałku, więc zmieniliśmy na większe.

Do góry