reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Mada, dobrze wiedziec - czyli jednak na noc zostaniemy tez przy Happy 3
Teraz przez kilka nocy ubieralam Sarze tescowe i powiem Wam, ze nawet mocno sie nie przesikiwala Rano owszem - miala gacie lekko zalane, ale w nocy nie musialam jej zmieniac pieluchy.
A wczoraj na urodzinach Gabrielka tak popila soku, ze przesikala sie na wylot - rajtki, body, sukienka, bluzka! Wszystko! Nie miala wyjscia - z malej elegantki stala sie chlopczykiem ;-):-) i prababcia Gabrielka myslala, ze to jej prawnuczek bo miala ubrane jego spodenki i bluze
Teraz przez kilka nocy ubieralam Sarze tescowe i powiem Wam, ze nawet mocno sie nie przesikiwala Rano owszem - miala gacie lekko zalane, ale w nocy nie musialam jej zmieniac pieluchy.
A wczoraj na urodzinach Gabrielka tak popila soku, ze przesikala sie na wylot - rajtki, body, sukienka, bluzka! Wszystko! Nie miala wyjscia - z malej elegantki stala sie chlopczykiem ;-):-) i prababcia Gabrielka myslala, ze to jej prawnuczek bo miala ubrane jego spodenki i bluze
Sandra- ślicznemu we wszystkim ślicznie wiec Sarka nawet "na męsko" wyglądała pewnie uroczo
mam pytanko:
czy jak nie wychodzicie na spacer to smarujecie buzie dzieciaczka jakimiś kremikami??
my w zasadzie problemów skórnych nie mamy, do kąpieli płyn z belli z oliwką a po kapieli juz niczym nie smaruje ale zastanawiam sie czy może buzie bambino po kapieli nie smarowaćnie jest szorstka ani nic ale chyba ciut za sucha....sama nie wiem
mam pytanko:
czy jak nie wychodzicie na spacer to smarujecie buzie dzieciaczka jakimiś kremikami??
my w zasadzie problemów skórnych nie mamy, do kąpieli płyn z belli z oliwką a po kapieli juz niczym nie smaruje ale zastanawiam sie czy może buzie bambino po kapieli nie smarowaćnie jest szorstka ani nic ale chyba ciut za sucha....sama nie wiem
Ja czasami przed spacerem smaruję kremem Nivea na każdą pogodę, ale bardzo często o tym zapominam Gdy był niemowlaczkiem smarowałam go sumiennie przed każdym wyjściem, teraz nie widzę już takiej potrzeby.
Za to po kąpieli natłuszczam nadal skórę oliwką lub balsamem dla dzieci.
Za to po kąpieli natłuszczam nadal skórę oliwką lub balsamem dla dzieci.
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Sara ma sucha i wrazliwa skore, wiec smaruje ja kilka razy dziennie kremem specjalnym Emoilum (jak Karoo :-)), a jak idziemy na zimowy spacer to wtedy tlusta Lipobaza
Po kapieli zawsze Emoilum.
Po kapieli zawsze Emoilum.
ollesia
mama Krecików
My mamy krem na zime z Flosleku. Piotrus sam pilnuje, zeby go smarowac przed wyjsciem. Mowi: "ciuko, boda, nosiek, ąka, jena, duga" (czolko, broda, nosek, raczka, jedna, druga), a na koniec wywala jezyk na brode, zeby tez mu posmarowac. :-) Po kapieli smarujemy go balsamem dla dzieci ze skora atopowa Pharmaceris.
Dorota_Regin
Zaciekawiona BB
my smarujemy przed wyjsciem buzke kremem iwostin- poltlustym jest swietny. a po kapieli juz nic nie uzywamy na cialko
reklama