reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maleństwami

kochane- dwa tyg. temu kupiłam kubek i już mi cuchnie(avent) inne tez canpol itp., gumy nie mamy bo małej źle sie z nia pije wiec jako takiego dozownika nie ma od razu chlup do buzi(jezeli o ta gume chodziło bo innej nie mamy), jak umyje to przelewam wrzatkiem i odstawiam odkrecony oczywiście...może ja mam przeczulony węch:baffled:

reklama
Mada mi niestety tez nie kapki śmierdziały, mi się wydawało że za długo sok trzymam w niekapku. Wystarczyło aby postał godzinę i już mi śmierdziało, więc nalewałam tyle co na raz i było lepiej. Przerzuciłyśmy się na bidon, rurkę od środka myję szczotką do butelek i normalnie go gotuję, ale problem i tak sam mija ponieważ Oliwka teraz szaleje za sokami z katroników ze słomką wypija taki soczek jednym tchem, ponadto już ładnie pije ze zwykłej szklanki więc niedługo bidon zupełnie pójdzie w odstawkę.

Nasz pierwszy kubek był firmy Nuk, teraz Ala używa na zmianę Canpola i Baby Ono i żaden nie śmierdzi:huh:
Mada a co Ami pije z tych kubków, tylko soki i herbatki czy może też mleko?:confused:

Ja wywalilam te gumy z niekapkow, bo wlasnie one mi smierdzialy... I teraz juz jest OK. Mada, musisz jeszcze jakis "nos" na konsultacje wezwac. Moze one wcale tak mocno nie smierdza?

a julka niekapków w ogóle nie toleruje:no: mam aventu i canpola... oba stoją.
u nas furrorę robią zwykłe słomki jednorazowe:tak::tak: w ciągu dnia julcia tylko i wyłacznie przez nie pije... a butelka nam juz tylko służy raz dziennie do mleczka przed snem:tak:

hm.. to ja juz tez nie wiem co z tymi niekapkami :D bo faktycznie zeby juz po 2 tyg smierdzial to faktycznie niefajnie...

u nas co bidonow to to samo..osad na slomce i nie umiem go domyc.. nie wchodzi mi w rurke niestety nic to sie porzadnie mam wrazenie doszorowac nie da :/
ale tez mala coraz czesciej pije z normalnej szklanki albo normalnego kubka, no i soczki ze slomka tez kroluja :D

do mleka ma całkiem odzielny kubek i własnie tylko on nie śmierdzi:baffled:

chyba zaczniemy odzwyczajac mała od niekapka...aż sie boje:no:

dzis chciałam zobaczyc jak poradzi sobie ze słomka ...porażka na całej linii zamiast ciągnać to ta do niej dmucha:confused:

reklama
dzis chciałam zobaczyc jak poradzi sobie ze słomka ...porażka na całej linii zamiast ciągnać to ta do niej dmucha:confused:

mada u nas tez na początku były problemy... i wiesz jak julcia się przekonała- w kfc coca coli koniecznie chciała się napić i w końcu załapała:-D

Do góry