reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maleństwami

mada my na spacer obowiązkowo smarowanie, bo Alka się zawsze upomni "yyyy", a po domu rano i wieczorem smarujemy buzię (ziajka, bambino, penaten), reszta ciała i tak jest tłusta:-p

reklama
my po kąpieli smarujemy ciałko balsamem bepanthen, buźkę kremem oilotum (rano i wieczorem), a przed wyjściem na dwór, używam maści bepanthen:tak:

kurde ale wy obsmarowywujecie te maluchy i to takimi chyba zdrowotnymi specyfikami:baffled:
a jeżeli nasz skórka gładziutka to chyba nic nie musze smarowac co??
u nas ew. bambino po kapieli jak kolanka suche lub łokcie i na drugi dzien gładziutko, na spacer obowiazkowo krem na buzie i raczki ale w domu jak jej sie przypomni to bambino sie maże i chyba starczy nie??
kurna sama nie wiem:confused:

kurde ale wy obsmarowywujecie te maluchy i to takimi chyba zdrowotnymi specyfikami:baffled:
a jeżeli nasz skórka gładziutka to chyba nic nie musze smarowac co??
u nas ew. bambino po kapieli jak kolanka suche lub łokcie i na drugi dzien gładziutko, na spacer obowiazkowo krem na buzie i raczki ale w domu jak jej sie przypomni to bambino sie maże i chyba starczy nie??
kurna sama nie wiem:confused:

mada, jak mała nie ma problemów ze skóra, to wg mnie bambino jest wystarczający... u nas julcia ma suche skórę (po mnie)...

Ja tez smaruje pszczole przed wyjsciem z domu tylko buzie kremem Floslek (z pingwinkami;-)). Po kapieli niczym jej ciala nie smaruje, a buzie od czasu do czasu kremem Johnson's Baby Soothing Naturals:tak:

Mada, jak Ami nie ma problemow skornych to takie smarowanko w zupelnosci wystarczy :tak:

Kupilam wczoraj tescowe pieluszki rozm. 5 i sa swietne (te 4+ byly jendak ciut male) - Sara nic a nic ich ni3e przesikala dzisiaj w nocy, a wypila sporo :tak::-):tak::-)

u nas podobnie jak u Mady - nie smarujemy Szantusi powiem Wam za duzo.. teraz sie zastanawiam ze moze powinnam wiecej ja smarowac? :D
wlasnie po kapieli czasami ja cala wysmaruje balsamem dla dzieci z johnsona i tyle :D:D

no i mala uwielbia sie "kremowac" bierze nivee wklada paluszki i kremuje sobie raczki i buzie i nozki - co sie da hehehe :D:D

moje dziecko to chyba jakimś testerem kosmetyków zostanie, wszystkie kremy są jej, do rąk, nóg, twarzy, golenia, wszystkie sobie przywłaszcza:tak: od niedzieli szukałam mojego kremu do rąk, schowała sobie do szafki za opakowanie pieluch:-p jakby się jeszcze nie skończyły to pewnie dalej bym szukała:-)
ostatnio kupiłam mydło w płynie Nivea miód i mleko, myję nim Alkę i żadnej wysypki nie ma... a ładnie pachnie:-p

reklama
Bedyta, Ala jest dziewczynka, wiec wszystko w normie! My przed Piotrusiem tez musimy chowac kremy... Uwielbia je! :zawstydzona/y:;-)

Do góry