reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maleństwami

reklama
Sara bez problemu przez slomke pije, sama zalapala jak jej pierwszy raz podalam sok przez slomke :-)
Niekapki mamy, ale Sara nie lubi z nich pic.
Najczescie pije ze szklanki albo z butelki takiej z otworem w srodku dla latwiejszego trzymania. Wieczorem mleko z butelki Nuk.
W sumie nigdy nie zauwazylam, zeby cos mi zasmierdlo :-p
Butelki wkladam normalnie do zmywarki (rzadko myje recznie), a jak mam trudnosci z domyciem osadu (np. w tej butelce z otworem) to supers sposob jest jeden:
mocze ja w srodku, wsypuje duzo soli i trzase butelke, zeby sol oblepila miejsca z osadem; zostawiam na godzinke dwie i zalewam wrzatkiem; normalnie ja myje i po osadzie sladu nie ma :tak::-):tak:

Sandra- jestes wielka:-)zasypałam kubki sola i zalałam wrzatkiem, postały godzinke , umyłam i nie ma smrodku:blink::tak::-)

Sandra- jestes wielka:-)zasypałam kubki sola i zalałam wrzatkiem, postały godzinke , umyłam i nie ma smrodku:blink::tak::-)
Fajnie, ze sie na cos przydalam :-p;-):-D:-D
Tez nie wiedzialam o takim sposobie, ale kiedys "szwagierka" mi podala ten sposob i od tego czasu go stosuje :tak:

Do góry